Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Δάση: Προς κάθε ενδιαφερόμενο .....

?λλη ΕλλάδαΠρος κάθε ενδιαφερόμενο για το εναπομείναν περιβάλλον ...

Αγαπητοί συμπολίτες μας,

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο διάστημα από 27 και 28/6 2007 στην Πάρνηθα και κατόπιν της ηλεκτρονικής δημοσίευσης την οποία θέσαμε αρχικά στο forum cyclist.gr, (http://www.cyclist-friends.gr/showthread.php?t=3213) και με την ιδιότητά μας ως Πολίτες που ενδιαφέρονται, και αντιδρούν στόχο έχουμε την πραγματοποίηση των παρακάτω δράσεων / εκδηλώσεων:
Την Κυριακή 8/7 ποδηλατική "βόλτα" με όσο γίνεται μεγαλύτερη συμμετοχή φίλων ποδηλατών στην κατεύθυνση του μεγάλου γύρου της Πάρνηθας (35-40km). Η διαδρομή που θα ξεκινήσει από το Τελεφερίκ, θα κινηθεί στην κατεύθυνση: Τελεφερίκ - Αγ.Τριάδα (Εδώ χωρίζουν MTB / Κούρσες) – (Χώμα: Διάσελο Κυράς – Αγ. Παρασκευή – Κλιμέντι – Βούντιμα – Αυλώνας ) (Ασφαλτος: Γύρος). Στη διαδρομή θα μας δοθεί η ευκαιρία να δούμε με τα ίδια μας τα μάτια το μέγεθος της ανείπωτης καταστροφής την οποία μέχρι τώρα μόνο να φανταστούμε μπορούμε. Παράλληλα σκοπός μας είναι να τραβήξουμε όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορούμε...
Ώστε στο αμέσως ερχόμενο Σαββατοκύριακο 14 και 15/7 να οργανώσουμε στο Σύνταγμα και συγκεκριμένα στο πεζοδρόμιο μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ολοήμερη έκθεση φωτογραφίας με παράλληλες εκδηλώσεις – συζητήσεις για την ευαισθητοποίηση και αφύπνιση των πολιτών της Αθήνας πρωτίστως για το τι ακριβώς συνέβη στην Πάρνηθα και δευτερευόντως για το τι μπορεί να κάνει ο καθένας από μας εδώ και πέρα τόσο για το ίδιο το βουνό όσο και για τα γενικότερα θέματα που αφορούν στο περιβάλλον.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα βρίσκονται στην εκδήλωση με τα ποδήλατά τους, ώστε να προβάλλουν παράλληλα, το μήνυμα της έμπρακτης επιλογής φιλικότερων προς το περιβάλλον μέσων μεταφοράς.
Για την οργάνωση της "βόλτας" που θα είναι "δύσκολη", αλλά και των άλλων εκδηλώσεων, επικοινωνούμε ήδη με ανάλογες ποδηλατικές και ορειβατικές – φυσιολατρικές λέσχες, ώστε να πετύχουμε την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.
Προσκαλούμε όλους να είναι εκεί μαζί μας τόσο στις 8 όσο και στις 14 και 15/7
Η εκκίνηση της βόλτας θα δοθεί από τον χώρο του Τελεφερίκ στις 08:00π.μ. την Κυριακή 8/7.
Στον Αυλώνα και συγκεκριμένα στην πλατεία, με την άφιξή μας, θα γίνει συζήτηση για την προετοιμασία και τον ακριβέστερο προσδιορισμό του χρόνου έναρξης διάρκειας και περιεχομένου των εκδηλώσεων τις 14-15 / 7.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας των δράσεων αυτών, ενημερώνουμε και το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ΜΜΕ τα οποία καλούμε να "καλύψουν" και να προβάλουν τις παραπάνω ενέργειες μας, για να μπορέσουν τα μηνύματά μας να ακουστούν όσο γίνεται πιο δυνατά. Τα ζητήματα που σκοπεύουμε να προβάλουμε επιτακτικά εκτός άλλων, σε αυτές και τις όποιες επόμενες εκδηλώσεις θα είναι:
Να ξεκινήσει ΧΘΕΣ από το όποιο κράτος, ο καθαρισμός και όπου είναι πρέπον και δυνατόν (γιατί δεν είναι πάντα) η αναδάσωση της Πάρνηθας, της Πεντέλης και του Υμηττού με ΚΑΙ την δική μας συμμετοχή ως ποδηλάτες ορειβάτες, "δρώντες" πολίτες της χώρας μας. Να γίνει το φύτεμα αλλά και η προσοχή και η φροντίδα των δένδρων εθνικό σπορ. Η πολιτεία να προβεί σε άμεση πανεθνική "εκστρατεία δενδροφύτευσης" των ελευθέρων χώρων των πόλεων και να ενισχύσει κάθε δράση πολιτών σε αυτή τη κατεύθυνση.

Να λάβει η πολιτεία επιτέλους μέτρα για τον περιορισμό της χρήσης των αυτοκινήτων στα κέντρα των πόλεων και την ενθάρρυνση της χρήσης μέσων όπως του ποδηλάτου αλλά και των Μαζικών Μέσων Μεταφοράς.
Αυτά σκοπεύουμε να κάνουμε και ευχόμαστε να βρούμε και άλλους να συμφωνήσουν μαζί μας. Θα χάσουμε ένα μικρό μέρος του χρόνου μας. Ίσως κερδίσουμε μια λίγο καλύτερη προοπτική για τα παιδιά μας...
Εμείς θα είμαστε εκεί, ακόμα και μονάχοι μας...

ΤΕΛΙΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ
Ανακεφαλαιώνοντας, για ακόμα μια φορά, τα όσα συζητήσαμε με πολλούς αυτές τις ημέρες, σχετικά με την βόλτα της 8/7/2007 που στόχο έχει πρώτα να διαφωτίσει εμάς τους ίδιους, γύρω από το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής, αλλά και να μας παρακινήσει, καθώς επίσης να μας δώσει και το απαραίτητο φωτογραφικό υλικό για τις εκδηλώσεις στις 14 και 17 Ιουλίου στο Σύνταγμα θα ήθελα να πω τα εξής:
1. Συνάντηση στο Τελεφερίκ στις 8/7 08:00 πμ. (προσπαθήστε να αφήσετε μακριά αυτοκίνητα κλπ για να μην έχουμε προβλήματα) 2. Παίρνετε μαζί υποχρεωτικά, Ποδήλατο, Κράνος, Πολύ Νερό, 2 Σαμπρέλες, Αντηλιακό και πάρα πολύ αντοχή.
3. Η βόλτα ανεβαίνει από άσφαλτο κανονικά μέχρι Αγ.Τριάδα, όλοι μαζί MTB + κούρσες. Εκεί διάλλειμα για ανασυγκρότηση, και στη συνέχεια οι φίλοι μας κουρσάδες στον ασφάλτινο γύρο (Μπάφι, Αγ.Πέτρος ... ) και τα «χώματα» τη δική τους χωμάτινη διαδρομή. Υπάρχουν προτάσεις να μεταβληθεί η αρχική πρόταση για 40 χλμ μέχρι Αυλώνα, τις βλέπουμε και αποφασίζουμε εκεί στην (Αγ.Τριάδα)
4. Τελικά στόχος μας είναι να βρεθούμε όσοι μπορούμε περισσότεροι και το απόγευμα στην εκδήλωση διαμαρτυρίας το απόγευμα στη Βουλή 7 μμ με τα ποδήλατά μας.

Λόγω της προβλεπόμενης μεγάλης συμμετοχής, θα παρακαλέσω ΟΛΟΥΣ μας να έχουμε όλοι πειθαρχεία στο που και το πώς κινούμαστε και οι πιο έμπειροι να αναλάβουν τον άχαρο αλλά απαραίτητο ρόλο προστασίας και συνοδείας των πιο αδύναμων και άπειρων αναβατών.

Θα ήθελα να τονίσω για μια ακόμα φορά, τα «κεντρικά» γεγονότα είναι οι παραστάσεις/εκδηλώσεις στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στις 14 / 15 που στόχο θα έχουν να δώσουν τις πρώτες συνέχειες στις όποιες δράσεις των πρώτων ημερών. Από κει και πέρα βλέπουμε και πράττουμε ανάλογα, να θυμάστε στο χέρι μας είναι. Η ξαναφηνόμαστε στη γαλήνη του καναπέ ή αποφασίζουμε να δράσουμε …

Ακόμα συνοψίζω ιδέες που έπεσαν στο τραπέζι από διαφορετικούς ανθρώπους και που θα πρέπει πιστεύω να μιλήσουμε για αυτές:
· Προβολή, με σε σειρά εκδηλώσεων της αναγκαιότητας, και ταυτόχρονη πίεση των «αρχόντων» ώστε η φροντίδα του περιβάλλοντος να γίνει τώρα εθνική επιλογή και πρακτική.
· Συνέχιση τακτών εξορμήσεων για περιφρούρηση του εναπομείναντος δάσους, σε Πεντέλη, Υμηττό και Πάρνηθα. Πότε είδατε τελευταία φορά φύλακες ή πυροσβέστες να "περιπολούν" ???
· Συνέχιση των προπονήσεων, αγώνων, εκδηλώσεων και γενικότερα της παρουσίας μας στο βουνό. ΔΕΝ πρέπει να την αφήσουμε μόνη της την Πάρνηθα τώρα που μας χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Με αυτό τον τρόπο θα δείξουμε σε όλους αυτούς που ορέγονται τις εκτάσεις ότι το βουνό δεν είναι τσιφλίκι τους.
· Ανάληψη δράσης τώρα για την πλήρη απομάκρυνση της βοσκής στα ευρύτερα όρια των βουνών της Αττικής.
· Να «υιοθετήσει» κάθε Έλληνας ένα δέντρο στην ευρύτερη περιοχή κατοικίας του, και να το φροντίζει και να το προστατεύει. Πως Δασαρχείο τι λέτε ?
· Αποστολή μαζικών email διαμαρτυρίας σε συγκεκριμένη ημερομηνία προς συγκεκριμένου φορείς. Ήδη τρέχει κάτι για Πέμπτη Παρασκευή. δείτε http://manosnik.blogspot.com.
· Απαίτηση και πίεση προς τους άρχοντες και τους αρμόδιους φορείς για την σύσταση μόνιμου σώματος «Δασοφυλάκων» που να προστατεύει μαζί με την εθελοντική αρωγή πολλών από εμάς, τον εναπομείναντα δασικό πλούτο της χώρας μας
· Σύσταση ΜΚΟ ή άλλης μορφής οργανώσεων με αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος της Αττικής. Παράλληλοι στόχοι:
1. Η επιστημονικά τεκμηριωμένη οργάνωση των δράσεων πρόληψης και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.
2. Η συγκέντρωση και η διάθεση οικονομικών πόρων για την αποκατάσταση – προστασία – περιφρούρηση. Η συγκέντρωση πόρων θα μπορούσε να γίνει από ειδική φορολόγηση??? των μεγάλων ρυπαντών και υπαιτίων καταστροφών τέτοιου μεγέθους. (ΔΕΗ ??? ίσως). Ακόμα ποιος "δημοσιοσχεσίτης" βιομήχανος θα μπορούσε να αρνηθεί μια "γενναία" οικονομική προσφορά όταν ειδικά ερωτάται σχετικώς δημόσια
· Επικοινωνία με άλλους φορείς για κοινές συντονισμένες ενέργειες. Greenpeace, WWF, άλλα Forums...

Οι ιδέες αυτές είναι ιδέες προς συζήτηση, θα τις συζητήσουμε τόσο στις 8/7 όσο και σε άλλες ευκαιρίες. Μπορούμε καταρχήν να ανοίξουμε ένα νέο θέμα για αυτή τη συζήτηση ίσως. ???

Και να θυμάστε, χρέος μας είναι να μην ξεφουσκώσει τίποτα από όλα αυτά που λέμε τώρα. Αλλιώς θα υπάρξουν και άλλες Πάρνηθες και μάλιστα σύντομα. Η ανοχή και η παθητικότητα είναι συνενοχή. Εκεί πατάνε όλοι αυτοί που μας πίνουν το αίμα τόσα χρόνια, στο ότι δεν θα σηκωθούμε από τους καναπέδες μας…
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Προς κάθε ενδιαφερόμενο ....." | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα