Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Κυνήγι: Τήνος - Μεταλλαγμένη κυνηγετική περίοδος

Τήνος

του Νίκου Σόκολου

Και ενώ οι ημέρες εναλλάσσονται, μια ζέστη, μία κρύο, φθινόπωρο βλέπετε  μπροστά μας και μάλιστα πιο έντονο από άλλες χρονιές. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, μας ταλανίζουν καθημερινά, μας προσθέτουν προβλήματα, μας αποκαρδιώνουν, μας μελαγχολούν, μετά από μια καλοκαιρινή ατμόσφαιρα που ας μην έχουμε παράπονο   και φέτος ήταν μια από τις καλύτερες σε τουριστικές κινήσεις πληθυσμών τουλάχιστον σε όλες τις Κυκλάδες με ελάχιστες εξαιρέσεις και αποκλίσεις.Και σαν να μην φτάνανε όλα αυτά, οι ανησυχίες μας για τις νεροποντές που κατακλύσανε την Τήνο, από χείμαρρους νερών σε μπαζωμένα ρέματα, και οι δρόμοι, παρόλο που την κατάντια τους προστέθηκαν ακόμη και πέτρες, δυσχεραίνοντας την προσπέλαση των πεζών αλλά και των δίτροχων μηχανοκίνητων που για μία ακόμη φορά τα διακρίνεις στις άκρες των δρόμων στραπατσαρισμένα από θανατηφόρα τροχαία ή μη που λυγίζουν ψυχές και διογκώνουν έντονα την ανησυχία των κατοίκων όταν γνωρίζουν ότι κάποιος γνωστός τους, βρίσκεται στο νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες, και ποιος ξέρει ίσως την επόμενη μέρα να είναι η δικιά τους η σειρά.
Έχουμε και το μεράκι των φανατισμένων κυνηγών, που κάθε περίοδο, τέτοια εποχή, εξαπλώνονται με καταπληκτική ταχύτητα σε όλο το φάσμα της Τήνου, και με στολές παραλλαγής καλούνται να σκοτώνουν. Να σκοτώνουν τι; Αθώα πλάσματα που είχαν την ατυχία να περάσουν από την Τήνο και να τα έχουμε καρτέρι για την αθρόα υποδοχή, μετά βουητών - εκπυρσοκροτήσεων και ανελέητου κυνηγιού. Ας μην μιλήσουμε για τα ζώα.
Ο τρόμος στα μάτια ενός ανυποψίαστου πολίτη, που ξυπνάει νωρίς για να πάει στην δουλειά του, μεγαλώνει και αυξάνει δραματικά, όταν σε καιρό ειρήνης διακρίνεις αρματωμένους ανθρώπους, έτοιμοι για πόλεμο. Η εικόνα περιγράφεται με οξύτητα και αυθεντικότητα, όταν μεγαλοπρεπή JEEP με ειδικό κουβούκλιο και μέσα σε αυτό ,υπάρχοντα κυνηγόσκυλα αλαφιασμένα και άγριεμένα από την κλεισούρα, γαβγίζουν για να δείξουν την ποθητή δράση που είναι στην ρύση τους για κυνήγι, διασχίζουν από τα χαράματα τους δρόμους της Τήνου έτοιμοι για το θήραμα, ανυποψίαστων αθώων θυτών ττην προκειμένη περίπτωση, πουλιά που μεταναστεύουν σε νοτιότερες θερμές χώρες.
Και φυσικά ο απαραίτητος εξοπλισμός της τελευταίας λέξης της μόδας, παραλλαγής στολή, μπότες και Beretta-επαναληπτική παρακαλώ, με δεσμίδες φυσιγγίων να κρέμονται στην πλάτη. Πολλοί από εμάς αναρωτιούνται μήπως κηρύχθηκε κάποιος πόλεμος μεταξύ των κρατών, για παράδειγμα Ελλάδας - Τουρκίας, ή οποιασδήποτε άλλης χώρας και δεν το πήραμε χαμπάρι; Μήπως πραγματοποιήθηκε επιστράτευση και εμείς ακόμα βλέπουμε όνειρα θερινής νυχτός στο πουπουλένιο μας κρεβάτι;
Και καλά να κηρύχτηκε πόλεμος, αυτά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ούτε κουβέντα, ούτε κάποια νύξη, ούτε κάποιο μήνυμα, ούτε κάποιο υπονοούμενο για τυχόν ενημέρωση; Δικαιολογημένος ο ύπνος ελαφρύς, ο μελιστάλαχτος και καλά να ξυπνάς από τις βροντές και τις εκκωφαντικές αστραπές των ακραίων και βίαιων καιρικών φαινομένων στις 5 το πρωί. Αλλά να ξυπνάς από πιστολίδι και από ριπές όπλων, τι φταίει; Και ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό το αλαλούμ;
Και όποιος είναι τυχερός και δεν έχει καρδιακό πρόβλημα με ένα ξάφνιασμα με μια ταχυπαλμία, με κάποια υπέρταση θα την γλιτώσει!
Το ερώτημα είναι αν κάποιος ασθενεί ή έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας τι γίνεται; Ποιος θα τον σώσει; Ποιος θα νοιαστεί; Ποιος θα τον φροντίσει; Ποιος θα μεριμνήσει;
Αντε να δείξουμε κάποια επιείκεια για τις μεγαλύτερες ηλικίες που δεν θα έπρεπε, τι θα κάνουμε με τα παιδάκια που ετοιμάζονται να πάνε στο σχολείο (προσχολικής, σχολικής ηλικίας) και τι με τα νεογέννητα που βάζουνε τα κλάματα όταν ακούνε τους κρότους των όπλων από τα χαρακώματα του πολέμου, να έρχονται μέσα στο σπίτι τους;
Προσπαθήστε εσείς που δημιουργήσατε αυτή την κατάσταση να την ηρεμήσετε να την καθησυχάσετε και θα σας παραδεχτώ. Αλλά τι να παραδεχτείς όταν δεν υπάρχει συνείδηση ευαισθησία και φιλότιμο. Όταν ικανοποιούμε κάποια πάθη κάποια εγωιστική αλαζονεία κάποιο αθεράπευτο χόμπι που γίνεται μανία, που γίνεται εξάρτηση και χρόνια πάθησης, μη αναστρέψιμη, μη αποδεκτή από το κοινωνικό σύνολο από τους φιλήσυχους πολίτες. Και εάν επεκταθούμε και σε παρελθόντα περιστατικά που κινδύνεψαν ζωές, από ατυχείς πυροβολισμού που τραυμάτισαν και σκοτώθηκαν άνθρωποι από ατύχημα εκπυρσοκροτήσεων κυνηγετικών καραμπινών, τότε τι θα μου πείτε; Η παράβλεψη ασφαλιστικών δικλείδων, η ανεμελιά, ο τυχαίος πυροβολισμός και όποιον πάρει ο χάρος, τα θανατηφόρα ατυχήματα από έλλειψη συνείδησης και n ανωριμότητα είναι στοιχεία που οριοθετούν συνθήκες κινδυνολογίας από μέρους μου, ή πραγματικά στοιχεία αξiολογήσιμα που χρειάζονται να τεθούν επί τάπητος και να κρίνουμε πράξεις και αξιόποινες ευθύνες, για εκείνους που τις πράττουν.

Ας δείξουμε λιγάκι σοβαρότητα υπευθυνότητα και προπάντων συγκροτημένη προσωπικότητα, για όλα τα προβλήματα που μας ταλανίζουν καθημερινά και τείνουν να γίνουν χρόνια επειδή n αδιαφορία και n έλλειψη συνοχής στην σκέψη μας, είναι φαινόμενο που έγκειται στην ανωριμότητα και στην έλλειψη παιδείας τόσο για τον συνάνθρωπο όσο και για την διατήρηση της πανίδας και των ελάχιστων ειδών πτηνών και πουλιών που μας έχουν απομείνει τουλάχιστον στον ελλαδικό χώρο. Και σαν να μην μας έφταναν όλα αυτά, έχουμε και την απαραίτητα προσέλευση ξένων τουριστών από άλλά μέρη της Ελλάδας, που έρχονται τριήμερα με πλήρη οργάνωση και εξοπλισμό και εξαπλώνονται σε όλα τα πλάτη και μήκη του νησιού.
Αν αναλογιστούμε ότι υπάρχει και ειδικός τύπος με πολλά ένθετα σε εφημερίδες και περιοδικά που ασχολούνται αποκλειστικά με την προβολή, την διαφήμιση, τους τρόπους, τις ασχολίες και τα απαραίτητα αξεσουάρ του κυνηγιού τότε θα καταλάβουμε πολλά.
Τα λόγια περιττεύουν και η βιομηχανία του χρήματος τιθασεύει και αναπτύσσει ανάλογα χόμπι και πάθη με πράξεις και έργα. Καλό ύπνο να έχουμε.

Πηγή: "Αρχιπέλαγος"

 Σημείωση 3ο Τεύχος 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Τήνος
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Τήνος:
Τήνος - ?δεια για ένα «κόσμημα»


     Article Rating
Average Score: 4.5
Αριθμός Ψήφων: 2


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


Associated Topics

Τήνος

"Τήνος - Μεταλλαγμένη κυνηγετική περίοδος" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.05 Δευτερόλεπτα