Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 ?γρια Ανάπτυξη: Η Οίτη απειλείται με καταστροφή

?λλη ΕλλάδαΤο κερδοσκοπικό κεφάλαιο απειλεί με καταστροφή το Δάσος και τον Εθνικό Δρυμό της Οίτης, αγνοώντας επιδεικτικά το άρθρο 24 του Συντάγματος, τις κοινοτικές οδηγίες και τους ελληνικούς νόμους. Γι αυτό Ο Ηρακλής αφυπνίστηκε.

Πορεία - προειδοποίηση προς μελλοντικούς καταστροφείς διοργανώνουν οι κάτοικοι της περιοχής την Κυριακή 27 Μαΐου. Συμμετέχοντας, ας τους δείξουμε ότι δεν λέμε «έπεα πτερόεντα».

Η ΒΙΟΖΩ συμπαραστέκεται στον αγώνα των κατοίκων των χωριών της Οίτης για την προάσπιση του Δάσους και του Εθνικού Δρυμού..Τους τελευταίους μήνες γίνεται προσπάθεια από την μεταλλευτική εταιρεία «ΕΛΜΙΝ ΑΕ», να επεκταθούν οι δραστηριότητές της στο Βουνό της Οίτης, στον άξονα Παύλιανη - Γοργοπόταμος - Υπάτη, στο δάσος μέσα στον Εθνικό Δρυμό, σε περιοχές προστατευόμενες από το «ΝΑΤURA 2000», σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί Ειδική Ζώνη Προστασίας Βιοποικιλότητας (SPA GR 244007). Οι καταστροφείς θα καταστρέψουν με μαθηματική ακρίβεια τον υδάτινο πλούτο του βουνού, θα εξαλείψουν ένα ολόκληρο χωριό, θα βεβηλώσουν αρχαιολογικούς χώρους και θα εξαφανίσουν το δάσος δημιουργώντας δρόμους, τρύπες και σεληνιακά γήπεδα σε αυτή την φάση σε 296 σημεία με γεωτρήσεις και εξόρυξη . Και έπεται η ολοκλήρωση των καταστροφών σε χιλιάδες σημεία..

Το βουνό των πυκνών δασών και των βαθιών φαραγγιών, το βουνό με τα περισσότερα είδη φυτών και λουλουδιών, το βουνό με την πλούσια ιστορία από την μυθολογία (Ηρακλής) μέχρι την Εθνική Αντίσταση, το βουνό που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές, που έχει ανακηρυχθεί Εθνικός Δρυμός και προστατεύεται από Διεθνείς συμβάσεις, που με τα πλούσια νερά του τροφοδοτεί τη Λαμία, την ευρύτερη περιοχή, ακόμη και την Αθήνα μέσω της λίμνης του Μόρνου, διατρέχει σοβαρούς κινδύνους εκτεταμένων μη αναστρέψιμων καταστροφών..

Λογάριαζαν να ψηφιστεί η τροποποίηση του άρθρου 24 του Συντάγματος. Οι Aνθρωποι είχαν άλλη άποψη και το σταμάτησαν. Γι΄αυτό τώρα προσπαθούν με την βία της κερδοσκοπίας να επιβάλλουν την καταστροφή του Δάσους. Με τον μανδύα της «ανάπτυξης της περιοχής», δημιουργώντας δήθεν «θέσεις εργασίας». Δεν ομολογούν όμως ότι θα καταργήσουν την εργασία εκατοντάδων κατοίκων που ζουν από το δάσος και τον τουρισμό. Η κερδοσκοπία εγκληματεί και εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε θεατές στο επιχειρούμενο έγκλημα..

Απαιτούμε από τη Κυβέρνηση και την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας να μη δώσουν οποιαδήποτε άδεια για μεταλλευτικές δραστηριότητες στο Βουνό της Οίτης..

Κάτω τα χέρια από την Οίτη.

Ο Δήμος Γοργοποτάμου, ο Δήμος Υπάτης, η Κοινότητα της Παύλιανης, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης, δεκάδες άλλοι φορείς και βεβαίως οι κάτοικοι των χωριών της Οίτης, που δημιούργησαν την Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Περιβάλλοντος στο Βουνό της Οίτης, είναι κάθετα αντίθετοι με τις καταστροφές που καλύπτονται από τον μανδύα της δήθεν «ανάπτυξης»..

Η ΒΙΟΖΩ καλεί κάθε φορέα, κάθε συλλογικότητα, κάθε Aνθρωπο να συμπαρασταθεί γραπτά και έμπρακτα στον αγώνα για την σωτηρία της Οίτης. Η πορεία θα ξεκινήσει από την Παύλιανη την Κυριακή 27 Μαΐου στις 8:30πμ και θα καταλήξει στο Κουμαρίτσι και στον Κούβελο..

Θα μπουν λεωφορεία από την Αθήνα για αυθημερόν επιστροφή. Ας δηλώσουμε συμμετοχή στέλνοντας άμεσα μία απάντηση (email), μέχρι την Τρίτη 22 Μαΐου, για να δούμε πόσα λεωφορεία θα βάλουμε. Ας πάρουμε όλοι μέρος στην πορεία! Οι καιροί ου μενετοί. Για το Δ.Σ. της ΒΙΟΖΩ, Γιωργάκης Κωστής.

Συν ΒΙΟΖΩ και χείρα κίνει!.

ΒΙΟΖΩ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ "ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ", Αγ. Κωνσταντίνου 12, Ομόνοια, 10431 Αθήνα. Τηλ/Φαξ: 210-522.23.23, 697-9734591, Ηλ.Ταχ: email@biozo.org, Ιστοσελίδα: www.biozo.org Στείλτε την γνώμη σας στην ΒΙΟ.ΖΩ 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 5
Αριθμός Ψήφων: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Η Οίτη απειλείται με καταστροφή" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα