Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Ρύπανση: Καθαρίστε τη Μεσόγειο

?λλη Ελλάδα

Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών.

«ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2007»Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS καλεί το διάστημα από τις 12 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου 2007, τους μαθητές, τους φορείς και τους πολίτες κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν στην πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών των ακτών, του βυθού και άλλων φυσικών περιοχών, που συντονίζει για 12η χρονιά φέτος στην Ελλάδα. Σημαντική είναι και φέτος η συμβολή της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, η οποία ως συνδιοργανωτής της εκστρατείας θα αναλάβει όλη την επικοινωνιακή κάλυψη ενώ θα προσφέρει μέσα από το περιοδικό ΓΕΩ σακούλες με σήμα της εκστρατείας προσκαλώντας όλους τους πολίτες σε συμμετοχή στους εθελοντικούς καθαρισμούς. Και αυτή τη φορά η εκστρατεία αποτελεί τμήμα της παμμεσογειακής πρωτοβουλίας "Καθαρίστε τη Μεσόγειο" που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 21 χώρες το διάστημα 25-27/5/2007, με συντονιστή την ιταλική περιβαλλοντική οργάνωση Legambiente. Στη διάρκεια της περυσινής εκστρατείας, 11000 εθελοντές από 226 φορείς και σχολεία καθάρισαν 163 παραλίες, από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη και από το Ιόνιο μέχρι τη Χίο. Φέτος δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην καταγραφή και ανακύκλωση των απορριμμάτων σε όποιες περιοχές υπάρχει δυνατότητα.

Στη φετινή εκστρατεία συνεργάζεται και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, ο φορέας που έχει την ευθύνη να προωθήσει –σε συνεργασία με τους ΟΤΑ-την ανακύκλωση των συσκευασιών, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία. Ήδη μέχρι την Τετάρτη 9 Μαΐου έχουν δηλώσει συμμετοχή στους καθαρισμούς 9.022 εθελοντές από 145 φορείς που θα καθαρίσουν 134 παραλίες. Σχολεία, σύλλογοι, πρωτοβουλίες πολιτών, ξενοδοχεία, άλλες επιχειρήσεις και δήμοι έχουν δηλώσει μέχρι τώρα συμμετοχή από 28 νομούς. Φέτος με τη δική σας συμμετοχή ευελπιστούμε να επεκταθεί η προσπάθεια σε ακόμα περισσότερες περιοχές και η συμμετοχή να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

To Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και το περιοδικό ΓΕΩτρόπιο πήραν την πρωτοβουλία και οι πολίτες και οι φορείς ανταποκρίθηκαν ενεργά στην εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών "ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2007" που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον/ Μεσογειακό Σχέδιο Δράσης (UNEP/MAP): Οι πολίτες αναλαμβάνουν δράση και αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η προστασία και η Ολοκληρωμένη Διαχείριση της Παράκτιας Ζώνης είναι πια μια απαίτηση σημαντικού ποσοστού των πολιτών και μπορεί να στηριχθεί στους πολίτες. Σας προσκαλούμε: στη συνέντευξη τύπου: Την Πέμπτη 10 Μαΐου στις 12.00 το μεσημέρι θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, στην οποία θα παρουσιάστεί το πρόγραμμα εθελοντικών καθαρισμών και η συνολικότερη καμπάνια από εκπροσώπους του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Στην επίσημη έναρξη: Το Σάββατο 12 Μαΐου στις 10:30 το πρωί οργανώνεται ο καθαρισμός της παραλίας του Σχοινιά με συμμετοχή εθελοντών του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και εργαζομένων της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία». Στον καθαρισμό της παραλίας του Σχοινιά που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Μαραθώνα θα συμμετέχουν, επίσης, εθελοντές από το “Δίκτυο ΟΤΑ για την Υγεία”, ποδηλάτες εθελοντές από το Δίκτυο "Η Πόλη μου με Ποδήλατο" (που θα καταλήξουν στο Σχοινιά από τον Μαραθώνα, στο πλαίσιο μιας ποδηλατικής διαδρομής που συντονίζεται από την ΜΚΟ "Ευρωπαϊκή Έκφραση"), μέλη κι εθελοντές της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου και του Δήμου Νέας Ιωνίας, μέλη της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος Όρμου Μαραθώνα ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ, ενεργοί πολίτες και μαθητές από την περιοχή του Μαραθώνα (Δημοτικό Σχολείο Μαραθώνα, Δημοτικό Σχολείο παραλίας Μαραθώνα, Δημοτικό Σχολείο Κάτω Σουλίου, Γυμνάσιο Μαραθώνα, Λύκειο Μαραθώνα και η περιβαλλοντική τους ομάδα) καθώς και μαθητές από τη Σχολή Μωραΐτη. Τα ανακυκλώσιμα υλικά θα συγκεντρωθούν χωριστά και θα οδηγηθούν με ευθύνη του Δήμου για ανακύκλωση δίνοντας το μήνυμα "με την ανακύκλωση μειώνουμε και τα απορρίμματα στο περιβάλλον και τις ακτές".

Υπενθυμίζουμε: Δηλώσεις συμμετοχής για τους καθαρισμούς: Τα σχολεία, οι Δήμοι, τα ξενοδοχεία και οι άλλοι φορείς που θα διοργανώσουν ένα εθελοντικό καθαρισμό στην περιοχή τους καλούνται να στείλουν συμπληρωμένη τη φόρμα συμμετοχής άμεσα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@medsos.gr, ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ S.O.S., Μαμάη 3, Αθήνα 10440, ή με FAX στο 210 8224481/2108228795 /2108253435.

Για περαιτέρω ενημέρωση, φωτογραφικό και άλλο υλικό παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο kostas@medsos.gr ή στα τηλέφωνα 210-8228795 και 6972-314998. Κώστας Αδαμόπουλος, Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας.
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Καθαρίστε τη Μεσόγειο" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.07 Δευτερόλεπτα