Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Διατροφή: Γενική Συνέλευση της ΒΙΟΖΩ

?λλη ΕλλάδαΤο ερχόμενο Σάββατο 5 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα Γενική Συνέλευση μελών της ΒΙΟΖΩ μπροστά σε πολλά οξυμένα προβλήματα και κρίσιμες αποφάσεις.

Μας τα παίρνουν από παντού με την ακρίβεια και τους τόκους. Καταστρέφουν ανεξέλεγκτα το περιβάλλον. Θέλουν να καταργήσουν την δυνατότητά μας για επιλογή προϊόντων. Θέλουν να μας επιβάλουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων και μεταλλαγμένων. Θέλουν να μας φιμώσουν, γιατί τους αποκαλύψαμε. Νομοθετούν Οργανώσεις Καταναλωτών πλήρως ελεγχόμενες από το εκάστοτε κυβερνών κόμμα. Θα τους αφήσουμε ; Μετατροπή των μη κυβερνητικών Οργανώσεων Καταναλωτών σε εξαρτημένες από την εκάστοτε κυβέρνηση οργανώσεις καταναλωτών, προβλέπει το προσχέδιο νόμου, που κατέθεσε στο τελευταίο Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτών, ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή. Μήνυση ενάντια στον πρόεδρο του ΔΣ της ΒΙΟΖΩ γιατί έλεγχε τα πιστοποιητικά των παραγωγών και ενημέρωνε τους καταναλωτές, προχώρησαν παραγωγοί, που συνελήφθησαν να εξαπατούν τους καταναλωτές, πωλώντας τους προϊόντα δήθεν βιολογικά, με προφανή στόχο να φιμώσουν την φωνή της ΒΙΟΖΩ. Η Διεύθυνση Βιολογικής Γεωργίας του Υπουργείου προτείνει να επιβληθούν όρια επιμόλυνσης σε φυτοφάρμακα στα βιολογικά προϊόντα. Σήμερα δεν υπάρχουν όρια μια και ότι είναι επιμολυσμένο δεν είναι βιολογικό. Επίσης η ίδια διεύθυνση προτείνει να καταργηθεί η δυνατότητα των καταναλωτών να επιλέγουν οπωρολαχανικά, όσπρια κλπ από χύμα (χύδην) συσκευασίες, αλλά όλα να είναι συσκευασμένα, στα καταστήματα. Και τις δύο προτάσεις τις έστειλε για «διαβούλευση» σε επιλεγμένους παραγωγούς και πιστοποιητικούς οργανισμούς της αρεσκείας της, αγνοώντας τους ΒΙΟ-καταναλωτές. Δεν θεωρεί ότι η ΒΙΟΖΩ πρέπει να έχει άποψη! Η καταστροφή του περιβάλλοντος συνεχίζεται αυξανόμενη. Η κλιματική αλλαγή είναι ήδη παρούσα και καθημερινά αυξάνονται οι ρύποι του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Τα μεταλλαγμένα μένουν στο απυρόβλητο των ελεγκτικών μηχανισμών. Οι χημικοί ρύποι βρίσκονται στην πλειοψηφία των αγαθών, που χρησιμοποιούμε. Οι τράπεζες και οι μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες, έχουν βάλει για τα καλά τα χέρια τους στις τσέπες μας και μας τις αδειάζουν πριν καλά καλά καταλάβουμε ότι έχουν χρήματα μέσα. Η ζωή μας έχει γίνει μία μονότονη ατομική απομόνωση. Τα καθημερινά προβλήματα είναι τόσα πολλά, τα άγχη τόσα μεγάλα, που δεν αφιερώνουμε χρόνο για σκέψεις αλλαγών. Μένουμε απομονωμένοι με τους λύκους γύρω μας. Υπάρχουν λύσεις; Ένα νέο καταναλωτικό πρότυπο και μια νέα συμμετοχική διαδικασία προτείνεται στην συνάντηση του Σαββάτου. Η βασική ιδέα ξεκινάει από τις μέλισσες. Ας ξεφύγουμε από τις «μάζες» των απομονωμένων κι ας δημιουργήσουμε σμήνη μελισσών για κάθε πρόβλημα, για κάθε ζήτημα. Δεν είμαστε «μάζα» είμαστε άνθρωποι ! Ας είμαστε όλοι εκεί. Ας το συζητήσουμε.

Γιωργάκης Κωστής

--------------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΖΩ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Καταναλωτών «ΒΙΟΖΩ» - «ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ» στην συνεδρίασή του στις 3 Απριλίου 2007, αποφάσισε η αναβληθείσα Εκλογο-Απολογιστική & Καταστατική Γενική Συνέλευση να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Μαΐου 2007 στις 2:00 μμ, στον κήπο της «ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ» Ευγ. Καραβία 23 και Πάτμου, Πατήσια Αθήνα. (Η οδός Καραβία ξεκινά από την φοιτητική εστία στην Πατησίων και καταλήγει στον σταθμό του Ηλεκτρικού «Κάτω Πατήσια»). Στο τέλος της Συνέλευσης θα ακολουθήσουν ανοιχτές συζητήσεις κατά θέμα. Θα δημιουργηθούν ομάδες, που θα συζητήσουν και προβληματιστούν σε όποιο θέμα νομίζουν

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Όπως έχει ήδη οριστεί από το ενημερωτικό για τη Γενική Συνέλευση της ΒΙΟΖΩ, αλλά και όπως είναι λογικό από τη ροή της συζήτησης θα προκύψουν μια σειρά θεμάτων όπως βιολογικά προϊόντα, ποιότητα ζωής, περιβάλλον, ρύπανση, το απρόσωπο της ζωής μας και η ανάγκη για επικοινωνία, σκέψεις και ανάγκη δημιουργίας νέων μορφών συμβίωσης. Θέματα που λίγο πολύ αφορούν όλους μας. Για το λόγο αυτό η ΒΙΟΖΩ ανοίγει τις πόρτες της ακόμα περισσότερο και καλεί όσους ενδιαφέρονται σε μια ανοιχτή συζήτηση συνάντηση στο πέρας της ΓΣ. Καθώς η συνάντηση αυτή στοχεύει πρώτα απ όλα στη γνωριμία και στην έκφραση των αναγκών μας, δεν θα έχει κάποια αυστηρή δομή και κανόνες. Μια βασική (πρωταρχική) σκέψη είναι να δημιουργηθούν από τη ροή της συζήτησης και από τις ανάγκες, που θα εκφραστούν, ομάδες (τραπέζια) συζήτησης. Έτσι, αυτοί που ως προτεραιότητά τους βάζουν το θέμα ποιότητα τροφής μπορούν ελεύθερα να συγκεντρωθούν γύρω από το ίδιο τραπέζι και να ανταλλάξουν τις γνώμες τους. Βαθύτερος στόχος είναι η συνειδητοποίηση του ότι η κατάσταση που βιώνουμε μέχρι τώρα ως ατομική αφορά όλους μας και ως τέτοια χρήζει αντιμετώπισης από κοινού. Έτσι λέξεις «κλειδιά» της ανοιχτής αυτής συνάντησης μπορεί να είναι «ποιότητα τροφίμων», «βιολογικά προϊόντα», «περιβάλλον», «ακρίβεια τράπεζες», «κοινή συμβίωση, σχέσεις και επικοινωνία» (οικοκοινότητα, κοινόβια κ.α. μορφές), χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι η θεματολογία που θα προκύψει θα περιοριστεί σε αυτά και μόνο. Μπορεί κάλλιστα να προστεθούν και άλλα θέματα, ανάλογα με τις ανάγκες που θα εκφραστούν. Όποιος έλκεται από τα ζητήματα αυτά και νοιώθει ότι η κατάσταση μας καλεί σε δράση, είναι ευπρόσδεκτος στη συνάντησή μας αυτή, φέρνοντάς μαζί του διάθεση για συνδιαλλαγή και για πραγματική επικοινωνία. "Καλύτερα να βάλεις ένα μυρμήγκι να μετακινήσει ένα βουνό παρά να βγει η φήμη ότι το βουνό είναι αμετακίνητο" (Μπ. Μπρέχτ).

Συν ΒΙΟΖΩ και χείρα κίνει!

ΒΙΟΖΩ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ "ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ", Αγ. Κωνσταντίνου 12, Ομόνοια, 10431 Αθήνα. Τηλ/Φαξ: 210-522.23.23, 697-9734591, Ηλ.Ταχ: email@biozo.org,

Ιστοσελίδα: www.biozo.org

Στείλτε την γνώμη σας στην ΒΙΟ.ΖΩ
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Γενική Συνέλευση της ΒΙΟΖΩ" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.04 Δευτερόλεπτα