Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Ενέργεια: Ρόδος: Δελτίο Τύπου του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου

ΡόδοςΡόδος 19-04-2007 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ. *26 Απριλίου-Γενεύη: Τροποποίηση της συμφωνίας ΠΟΥ-ΔΕΑΕ. *30 Απριλίου-Βιέννη: Ελπίδα για μιά νέα Συνθήκη Μη Διάδοσης Πυρηνικών.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου, κατά την οποία παρουσιάστηκαν δύο σημαντικές πρωτοβουλίες, τις οποίες έχει αναλάβει σε διεθνές επίπεδο το Παρατηρητήριο.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ Θανάσης Αναπολιτάνος ανοίγοντας τη συνέντευξη, εξέφρασε τη θλίψη του για τη δολοφονία του Δημάρχου του Ναγκασάκι Ίτσκο Ίτο, που ήταν μαζί με το Δήμαρχο της Χιροσίμα οι συνιδρυτές της Παγκόσμιας Κίνησης “Mayors for Peace”, μιάς κίνησης αφιερωμένης στον αγώνα κατά των πυρηνικών εξοπλισμών και η οποία αριθμεί 1608 πόλεις-μέλη ανάμεσά τους και η Ρόδος.

Ο Δήμαρχος του Ναγκασάκι είχε προσκληθεί πέρσι να παρευρεθεί στο Διεθνές Συμπόσιο και το Αντιπυρηνικό Φεστιβάλ Ρόδου. Χθες κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΑΠΜ αποφασίστηκε να εκδοθεί ψήφισμα και να αποσταλεί στην πόλη του και την Κίνηση “Mayors for Peace”.

Ο κ Αναπολιτάνος αναφέρθηκε στη συνέχεια στις τελευταίες δραστηριότητες του ΑΠΜ και στην πρόσφατη κατάθεση δύο ερωτήσεων στη Βουλή για θέματα που προέκυψαν από τη δράση του Παρατηρητηρίου. «Το ΑΠΜ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχει γίνει μία οργάνωση αναγνωρίσιμη και διακριτή. Η δράση του έχει γίνει πολύ γνωστή σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού. ?ρθρα και αφιερώματα σε εφημερίδες και περιοδικά έχουν προβάλει τις δραστηριότητές του. Πολλές είναι και οι αναφορές για το ΑΠΜ στο Διαδίκτυο. Δυνάμωσαν η επικοινωνία και οι δεσμοί μας με άλλες αντίστοιχες οργανώσεις στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Ετοιμαζόμαστε τώρα για το 2ο Διεθνές Αντιπυρηνικό Φεστιβάλ Ρόδου που θα πραγματοποιηθεί 24-30 Σεπτεμβρίου 2007. Κορυφαία εκδήλωση του Φεστιβάλ, θα είναι η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κατά της πυρηνικής απειλής και για την διεκδίκηση μετατροπής της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής σε Ζώνη Ειρήνης, Ελεύθερης από Πυρηνικά.

Για το περιεχόμενο, τις εκδηλώσεις και την καλλίτερη οργάνωση του Φεστιβάλ, το ΑΠΜ έχει ανοίξει διάλογο μέσα από την ιστοσελίδα του, στον οποίο μπορεί να συμμετέχει και να συμβάλει καθένας που επιθυμεί» ανέφερε μεταξύ των άλλων. Το ΑΠΜ θα κάνει φέτος αισθητή την παρουσία του και εκτός συνόρων. Σε συνεργασία και συντονισμό με άλλες αντίστοιχες οργανώσεις προετοιμάζονται δύο σοβαρές πρωτοβουλίες, για τις οποίες μίλησαν στους δημοσιογράφους τα μέλη του ΔΣ Όλγα Αθανίτου και Πάρις Παπαθεοδώρου.

-Η πρώτη έχει να κάνει με την τροποποίηση της επαίσχυντης Συμφωνίας που έχει υπογραφεί από το 1959 μεταξύ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (Δ.Ε.Α.Ε.), που με λίγα λόγια επιβάλλει λογοκρισία σε προγράμματα και μελέτες σχετικές με τις επιπτώσεις της πυρηνικής ενέργειας στην Υγεία και δεν επιτρέπει τη δημοσίευσή τους χωρίς την προγούμενη έγκριση της ΔΕΑΕ.

Ήδη έχει επιδοθεί επιστολή στον Υπουργό Υγείας της Ελλάδας (αντίστοιχες έχουν επιδοθούν και σε άλλες χώρες) και στην Γενική Διευθύντρια της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας με την οποία ζητείται η παρέμβασή τους στην Παγκόσμια Συνέλευση για την Υγεία που θα συνέλθει τον προσεχή Μάϊο στη Γενεύη, ώστε να τροποποιηθεί ή να τερματιστεί αυτή η συμφωνία.

Αυτή την επιστολή έχουν συνυπογράψει αρκετοί φορείς και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Για το ίδιο θέμα στις 26 Απριλίου -μαύρη επέτειο της καταστροφής στο Τσερνόμπιλ- θα ξεκινήσει μιά πρωτότυπη διαδήλωση μπροστά στην έδρα του ΠΟΥ στη Γενεύη, η οποία σχεδιάζεται να κρατήσει για πολύ καιρό. Το ΑΠΜ θα βρίσκεται με αντιπροσωπεία του εκεί.

-Η δεύτερη έχει να κάνει με την προπαρασκευαστική επιτροπή για τη Συνθήκη Μη Διάδοσης των πυρηνικών όπλων που συνέρχεται από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 11 Μαΐου στη Βιέννη με την παρουσία εκπροσώπων Κρατών αλλά και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων απ όλο τον Κόσμο. Είναι μιά ιδιαίτερα σημαντική διάσκεψη, από την οποία θα εξαρτηθεί αν θα υπάρξει κατάληξη σε Συμφωνία για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων, που απειλούν με νέο ολοκαύτωμα τον Πλανήτη. Να θυμίσουμε οτι η αντίστοιχη προηγούμενη διάσκεψη (Μάϊος 2005) δεν είχε καταλήξει μετά την υπονόμευσή της και την αποχώρηση των ΗΠΑ από αυτήν.

Το ΑΠΜ, ως φορέας που παρακολουθεί τις εξελίξεις και στον τομέα των πυρηνικών εξοπλισμών, προετοιμάστηκε έγκαιρα και προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διαπιστευθεί μέσα από τις απαιτούμενες από τον ΟΗΕ διαδικασίες, προκειμένου να παρευρίσκεται εκεί εκπρόσωπός του.

Ήδη η θετική απάντηση του ΟΗΕ δόθηκε πριν από μερικές μέρες. Βασική επιδίωξή μας σε αυτή τη συνάντηση είναι να προωθήσουμε το στόχο της μετατροπής της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής σε Ζώνη Ειρήνης, Ελεύθερης από Πυρηνικά.

Ρόδος, 19/04/2007

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς,

τα μέλη του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου το οποίο έχει την έδρα του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νησί της Ρόδου, πληροφορηθήκαμε χθες Τετάρτη 18 Απριλίου 2007, το θλιβερό όσο και αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας του Δημάρχου του Ναγκασάκι, Ίτσκο Ίτο. Επιθυμούμε κατ’ αρχήν να εκφράσουμε στους δημότες της εμβληματικής για το Αντιπυρηνικό Κίνημα αυτής πόλης, τους συνεργάτες, τους οικείους και την οικογένεια του τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Ο Ίτσκο Ιτο, ως συνιδρυτής μαζί με τον Ταντατόσι Ακίμπα, Δήμαρχο της Χιροσίμα ,της Παγκόσμιας Κίνησης «Mayors for Peace», απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι η αταλάντευτη προσήλωση στα ιδανικά μιας καλύτερης ζωής, η ισχυρή θέληση και η πίστη στο μέλλον της ανθρωπότητας μπορούν να αναδείξουν τόπους οι οποίοι συνδέονται στην παγκόσμια συνείδηση με την οδύνη της ολοκληρωτικής καταστροφής και του θανάτου σε λαμπρές αφετηρίες ελπίδας, αλληλεγγύης και αισιοδοξίας για την πορεία των ανθρώπων του πλανήτη μας. Η αντιπολεμική και αντιπυρηνική δράση του Ίτσκο Ίτο θεωρούμε ότι μας δίνει κάθε δικαίωμα – έστω κι αν η γεωγραφική απόσταση ανάμεσα στις δύο πόλεις μας , το Ναγκασάκι και τη Ρόδο, είναι μεγάλη – να αισθανόμαστε ότι ένας φίλος, συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης και των δικών μας προσπαθειών για μια ζωή χωρίς πυρηνικά και μακριά από κάθε πολεμική απειλή έφυγε άδικα και πρόωρα από κοντά μας. Η απώλειά του μας θλίβει βαθιά. Δεσμευόμαστε όμως να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ορμή και με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα για όλα όσα μας ένωσαν και να διατηρήσουμε έμπρακτα ζωντανή στη συνείδηση μας την παρουσία της λαμπρής του προσωπικότητας. Οι ιδέες του Ίτσκο Ίτο θα εμπνέουν πάντοτε όσους πιστεύουν πως η αλληλεγγύη, η ειρηνική συνύπαρξη και η συνεργασία είναι μονόδρομος για τη διασφάλιση του παρόντος μας και την οικοδόμηση του μέλλοντος μας.

Με τους θερμότερους χαιρετισμούς μας,

Εκ μέρους των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΠΜ
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Ρόδος
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Ρόδος:
Απειλούμενα είδη στη Ρόδο


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Ρόδος: Δελτίο Τύπου του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα