Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Αιολικά Πάρκα: Υπό αμφισβήτηση τα αιολικά πάρκα, του ?γγελου Αγγελοδήμου

ΚύπροςΈντονες ανησυχίες από βουλευτές
Oι κάτοικοι του Αγίου Θεοδώρου Λάρνακας φοβούνται για τις επιπτώσεις στην υγεία και αμφισβητούν την αποδοτικότητά τους.


Δεν έπεισαν τους κατοίκους της κοινότητας Αγίου Θεοδώρου Λάρνακας, αλλά και μερίδα βουλευτών, τα επιχειρήματα κρατικών αξιωματούχων, οι οποίοι με αριθμούς θέλησαν να υπογραμμίσουν τα οφέλη από τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Οι κάτοικοι Αγίου Θεοδώρου διαμαρτύρονται έντονα για την επικείμενη λειτουργία αιολικού πάρκου στην κοινότητά τους, καθώς όπως σημείωσαν χθες στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, όπου και συζητήθηκε το θέμα, εκτός του ότι θα χρησιμοποιηθεί μια τεράστια έκταση γης, φοβούνται και για τις επιπτώσεις στην υγεία τους.
Οι βουλευτές του ΔΗΣΥ Τάσος Μητσόπουλος, Γεώργιος Τάσου, Γεώργιος Γεωργίου και Κυριάκος Χατζηγιάννης ενέγραψαν το θέμα «οι ενδεχόμενες επιπτώσεις στον τουρισμό ή/και σε άλλους τομείς, από τη λειτουργία των αιολικών πάρκων». Ωστόσο, το θέμα επικεντρώθηκε κυρίως στην κοινότητα του Αγίου Θεοδώρου, καθότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, Χάρης Λοϊζίδης, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει την άποψή του για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από τη δημιουργία αιολικών πάρκων, σημείωσε ότι αυτές επικεντρώνονται μόνο σε θέματα αισθητικής.
Αναλυτικότερα, οι κύριοι Τάσου, Χατζηγιάννης και Μητσόπουλος τόνισαν ότι η περιοχή του Αγίου Θεοδώρου αποτελεί μιαν από τις λίγες εναπομείνασες περιοχές στο νησί που προσφέρεται για ορθολογική τουριστική ανάπτυξη και θα ήταν λάθος να καταστραφεί με τη δημιουργία αιολικών πάρκων, για τα οποία μάλιστα δεν έχουν υπάρξει ακόμα σαφείς ενδείξεις, όσον αφορά τα οφέλη από τη λειτουργία τους. Χαρακτηριστικά, επικαλέστηκαν μελέτες από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σύμφωνα με τις οποίες, η Κύπρος δεν έχει τόσο ισχυρούς ανέμους, που να δικαιολογούν τη δημιουργία αιολικών πάρκων. Πάντως, όλοι τους σημείωσαν με έμφαση, ότι δεν τάσσονται ενάντια στη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα κατά των αιολικών πάρκων Χαρίλαος Κώστα τόνισε ορθά - κοφτά ότι δεν θέλουν αιολικά πάρκα στην Κύπρο. Όπως είπε, ο τουρισμός φέρει τα περισσότερα εισοδήματα στο νησί και οι παραλίες που μπορούν να αξιοποιηθούν τουριστικά είναι περιορισμένες. Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα τη Δανία, της οποίας, όπως υποστήριξε, ο τουρισμός μειώθηκε κατά 40% από τη δημιουργία αιολικών πάρκων. Πέραν αυτής της παραμέτρου, ο κ. Κώστα τόνισε ότι δεν έχει γίνει καμιά μελέτη για τους υποήχους που εκπέμπουν τα αιολικά πάρκα και οι οποίοι επηρεάζουν αρνητικά τα νεύρα και την ακοή των επηρεαζόμενων. Τέλος, ο κ. Κώστα ζήτησε να παγοποιηθούν τα κονδύλια για τα αιολικά πάρκα μέχρι να γίνουν οι αναγκαίες μελέτες.

Προειδοποίηση για πρόστιμα

O ΣOΛΩN Κασίνης εκ μέρους της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου και ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Κώστας Ιωάννου, τόνισαν ότι ήδη η Κύπρος είναι πολύ πίσω, όσον αφορά το ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας που θα πρέπει να παράγεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος επιβολής προστίμου.
Ο κ. Κασίνης σημείωσε ότι για να λάβει κάποιος άδεια για δημιουργία αιολικού πάρκου, χρειάζεται 21 επιμέρους άδειες, από διάφορες Αρχές. Αναφερόμενος στο θέμα της εξοικονόμησης χρημάτων, ο κ. Κασίνης αναφέρθηκε σε ορισμένα παραδείγματα, λέγοντας ότι για την παραγωγή 298 Μέγαβατ, χρειάζεται να δαπανηθούν από το ειδικό ταμείο για τις ΑΠΕ που δημιουργήθηκε, £6,1 εκ. Το όφελος, από άποψης αποφυγής αγοράς πετρελαίου, θα φτάσει τα £15 εκ. συμπλήρωσε. Όσον αφορά τα φωτοβολταϊκά, θα χρειαστεί να δαπανηθούν £4,3 εκ. και το όφελος θα είναι £115.000 το χρόνο. Ο Πρόεδρος της ΡΑΕΚ, Κώστας Ιωάννου ανέφερε ότι ο στόχος της Ε.Ε. είναι η παραγωγή του 6% της συνολικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές μέχρι το 2010 και 20% μέχρι το 2020. «Η Κύπρος μέχρι στιγμής έχει μηδέν», τόνισε χαρακτηριστικά.

πηγή: H ΣΗΜΕΡΙΝΗ, 7 Φεβρουαρίου 2007Σημείωση 12ο Τεύχος 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Κύπρος
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Κύπρος:
Αιολικά πάρκα ή διαβολικά πάρκα, του Γιώργου Χριστοδουλίδη


     Article Rating
Average Score: 5
Αριθμός Ψήφων: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


" Υπό αμφισβήτηση τα αιολικά πάρκα, του ?γγελου Αγγελοδήμου" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.04 Δευτερόλεπτα