Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Διατροφή: Όχι στους μεταλλαγμένους γενετικά σπόρους

?λλη Ελλάδα

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Καμένα Βούρλα. www.e-ecology.gr, τηλ.6939047462

19.3.07.

Oχι στη Γενετική Τρομοκρατία των οργανισμώνΚαταγγέλλουμε την ενορχηστρωμένη Πανελλαδική καμπάνια προώθησης των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (Γ.Τ.Ο.).

Καταγγέλλουμε επίσης το μεγάλο διαφημιστικό κύμα των εταιριών, που σκεπάζει σήμερα όλη την Ελλάδα στην προσπάθεια τους να αυξήσουν τις πωλήσεις τοξικών Φυτοφαρμάκων.

Σήμερα 19 Μαρτίου στα Καμένα Βούρλα πραγματοποιείται ημερίδα με θέμα" ‘’Το μέλλον της Ελαιοκαλλιέρνειας μπορεί να γίνει πιο λαμπερό’’. Διοργανωτής η γνωστή εταιρεία Μεταλλαγμένων ΜΟΝΣΑΝΤΟ ΕΛΛΑΣ σε συνεργασία με τις εταιρείες διανομής του ζιζανιοκτόνου Roundup®,ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ Α.Ε. και Κ.Ν. ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ ΑΒΕΕ, στις 08:00 το βράδυ, στο Ξενοδονείο ΓΑΛΗΝΗ.

Στην ίδια εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση των δραστηριοτήτων της Monsanto στον τομέα της βιοτεχνολογίας, των πατενταρισμένων σπόρων κ.ά. Σήμερα επίσης πραγματοποιείται μια ανάλογη ημερίδα στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Μεταλλαγμένα και ποιότητα τροφίμων-ποιοτική γεωργία’’, ενώ την Πέμπτη 15 Μαρτίου έγινε στην Αθήνα ημερίδα για τη «συνύπαρξη των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών με τις μη Γ.Τ. καλλιέργειες (συμβατικές και βιολογικές)».

Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις είναι προσπάθειες πλασαρίσματος των μεταλλαγμένων από πολυεθνικές εταιρείες φυτοφαρμάκων και ελαχίστων μισθωμένων μελών της επιστημονικής κοινότητας! Είναι γεγονός ότι η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει μια τεράστια απειλή από τα μεταλλαγμένα. Η διαμάχη κορυφώνεται και διεθνώς πλέον υποστηρίζεται, ότι καμιά συνύπαρξη δεν είναι στην πράξη δυνατή, γιατί η επιμόλυνση σε γειτονικές καλλιέργειες, με τη μεταφορά γύρης από τον αέρα, έντομα, πουλιά κλπ, είναι αναπόφευκτη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για χώρες σαν την Ελλάδα, με μικρό κλήρο. Η καλλιέργεια και διακίνηση μεταλλαγμένων (Γ.Τ.Ο.) επιμολύνουν ή απειλούν με επιμόλυνση και αθέμιτο ανταγωνισμό τις συμβατικές, τις βιολογικές και τις παραδοσιακές καλλιέργειες. Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι πειραματόζωα που τράφηκαν με το ήδη εγκεκριμένο γενετικά μεταλλαγμένο καλαμπόκι της Monsanto MON863 παρουσίασαν σημάδια τοξικότητας στο συκώτι και τα νεφρά. Πρόκειται για έρευνα του καθηγητή Ζιλ Ερίκ Σεραλινί, ειδικού στον τομέα της Γενετικής του γαλλικού πανεπιστημίου της Καέν και της Greenpeace. Αυτή είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται τοξικές επιπτώσεις σε εσωτερικά όργανα από κάποιο μεταλλαγμένο προϊόν, που έχει ήδη πάρει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έγκριση για κατανάλωση από τους ανθρώπους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιδρά στην επέκταση της καλλιέργειας Γ.Τ.Ο. Γι’ αυτό μόνο μια ποικιλία καλλιεργείται στο έδαφός της (ο αραβόσιτος ΜΟΝ810). Υφίστανται όμως μεγάλες πιέσεις από την κυβέρνηση της Αμερικής για να ανοίξει τις πόρτες στην καλλιέργεια των μεταλλαγμένων. Στη χώρα μας έχει απαγορευτεί από τον Ιανουάριο 2006 η καλλιέργειά του μεταλλαγμένου αραβόσιτου αφού η Ελλάδα έκανε χρήση της ρήτρας διασφάλισης του αρθρ. 23 της Οδηγίας 2001/18. Είναι θετικό ότι η Ελλάδα αντιστέκεται αλλά είναι πολύ αρνητικό το γεγονός της έλλειψης σταθερής πολιτικής θέσης. Αυτό φαίνεται καθαρά από τη συμμετοχή πολλών κυβερνητικών στελεχών στις πρόσφατες εκδηλώσεις, που δείχνουν ότι οι μέχρι τώρα κυβερνητικές επιφυλάξεις στους Γ.Τ.Ο. αρχίζουν να λυώνουν. Ιδιαίτερα ανησυχητικό επίσης είναι το γεγονός ότι πολλές Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις που έχουν κηρύξει το Νομό τους ελεύθερο από μεταλλαγμένα δεν κάνουν τίποτα για να ισχυροποιήσουν την απόφαση. Η επέκταση της καλλιέργειας των Γ.Τ.Ο. μπορεί να αποσταθεροποιήσει όχι μόνο τα παραδοσιακά γεωργικά είδη φυτών που έθρεψαν πολλές γενιές αλλά να συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην πτώχευση της βιοποικιλότητας και να αποβεί ένα ‘’είδος ‘’τρομοκρατίας’’ στο βιογενετικό απόθεμα.

Ό,τι η φύση έφτιαξε στα δισεκατομμύρια χρόνια δεν μπορεί ο άνθρωπος να το αλλάξει άκριτα σε μια μέρα. Μας είναι γνωστές οι δραστηριότητες της Monsanto να αναπτύξει την «τεχνολογία εξολοθρευτή» παράγοντας σπόρους, που σπέρνονται μόνο μια φορά. Ο μοναδικός λόγος ανάπτυξης αυτής της τεχνολογίας είναι να φτιάξει ‘’σπόρους πατέντας’’ και να υποχρεώσει τους αγρότες να καταφεύγουν στο μαγαζί της για κάθε σπορά. Πολλοί γεωργοί σύρονται κάθε χρόνο από τη Monsanto στα δικαστήρια επειδή χρησιμοποιούν σπόρους πατέντας χωρίς την ανάλογη καταβολή τιμήματος ! Απέναντι σ΄ αυτό το σύγχρονο εφιάλτη υποστηρίζουμε με πάθος τη βιολογική καλλιέργεια και τη διάδοση των ντόπιων ποικιλιών. Μόνο αυτά εγγυώνται την υγεία των ανθρώπων και των οικοσυστημάτων.

Απαντάμε με όχι στο απλοποιημένο νόημα της σημερινής ημερίδας της Monsanto που ζητά να της παραδώσουμε τις αρχέγονες γεωργικές ποικιλίες φυτών για ένα ‘’λαμπερό’’ μέλλον των δικών της πατενταρισμένων γενετικών σαράβαλων. Τα είδη τα φτιάχνει εξελεκτικά η φύση και όχι οι έμποροι.

Καλούμε όλους τους πολίτες να παρευρεθούμε στο χώρο της εκδήλωσης για να αντισταθούμε στη νέα γενετική τρομοκρατία και να προστατεύσουμε την αυταξία των ειδών.
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Όχι στους μεταλλαγμένους γενετικά σπόρους" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα