Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Ενέργεια: Η τρομοκρατία των πυλώνων και το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ

ΣάμοςΕίναι γνωστό το πρόβλημα της μετεγκατάστασης του εργοστασίου της ΔΕΗ που εδώ και χρόνια ταλαιπωρεί τον τόπο. Ένα μέρος του είναι και  η ενεργειακή επάρκεια  αφού από  τις συνεχείς διακοπές  ρεύματος προκαλεί προβλήματα στους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά, και γενικά υποβαθμίζει την συλλογική αναπτυξιακή προσπάθεια του νησιού μας.

Ύστερα από πολύχρονες διαβουλεύσεις, πληθώρα από υποσχέσεις,  παλινδρομήσεις και απογοητεύσεις, έφθασε επί τέλους η στιγμή που το Νομαρχιακό Συμβούλιο θα αποφάσιζε τον τόπο και τον χώρο που θα μπορούσε να κατασκευαστεί το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ που θα έλυνε το πρόβλημα επάρκειας του νησιού και του νομού σε ηλεκτρική ενέργεια Η εκλογή του χώρου και του τόπου έγινε από επιτροπή εμπειρογνωμόνων, πού είχε συστηθεί γι αυτό το σκοπό.
Έτσι είχαν τα πράγματα και ενώ όλα έδειχναν πως στην συνεδρίαση του Οκτωβρίου 2004 θα γνωρίζαμε το νέο τόπο της κατασκευής του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ ,εμφανίστηκαν στην συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, εκπρόσωποι του υπαλληλικού και Διοικητικού  προσωπικού, πού έχουν πρόβλημα με την μετεγκατάσταση του εργοστασίου σε άλλη απόμακρη θέση, και έθεσαν θέμα κατασκευής πυλώνων για την μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας, δίνοντας μια εφιαλτική εικόνα, όχι σε προβλήματα υγείας των κατοίκων, αφού η επίσημη άποψη της ΔΕΗ, είναι ότι δεν δημιουργείτε κανένα πρόβλημα δημόσιας υγείας από τους Πυλώνες, αλλά σε περιβαλλοντικά προβλήματα [ οπτική ρύπανση, εφιαλτική κάλυψη της, υπαίθρου και όχι μόνο, από τους πυλώνες μεταφοράς κλπ] και ενώ το Νομαρχιακό συμβούλιο, γνώριζε την ύπαρξη πυλώνων από την έκθεση των εμπειρογνωμόνων, φάνηκε να « ξαφνιάζεται» και να τρομοκρατείται.. Έτσι πανικόβλητο όχι μόνο δεν πήρε καμιά απόφαση για το χώρο και το τόπο της κατασκευής του νέου εργοστασίου, αλλά και δέχτηκε την πρόταση των υπαλλήλων της ΔΕΗ, να έρθει στη Σάμο υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ Αθηνών για να … ενημερώσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο για την αντιαισθητική παρουσία των πυλώνων στην Σαμιακή Ύπαιθρο..
Για μας θέμα πυλώνων δεν υπάρχει, είναι ένα ψευτοδίλημμα που παρουσίασαν οι « οικολόγοι» της ΔΕΗ  για να υπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.
Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι  με την εγκατάσταση πυλώνων στη Σάμο και τα νησιά μας. Για λόγους δημόσιας υγείας, για λόγους περιβαλλοντικούς και αισθητικούς. Για να προστατέψουμε την πολιτιστική και αρχιτεκτονική μας κληρονομιά.
Η εναλλακτική  έναντι των πυλώνων,  διασύνδεση και μεταφορά  της ηλεκτρικής ενέργειας, μπορεί να γίνει με συνδυασμένο σχεδιασμό υποθαλάσσιων και υπόγειων καλωδιώσεων. Ας σκεφτούμε ακόμα τις θετικές επιπτώσεις, αφού γλιτώνουμε το δίκτυο από τις καιρικές θεομηνίες και μεταβολές.
Είναι ακριβή αυτή η μέθοδος λένε οι εκπρόσωποι της ΔΕΗ. Πόσο; Περισσότερο από την υγεία των ανθρώπων ; περισσότερο από το  φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον ;  Το  τεράστιο  κέρδος που θα προκύψει, θα είναι σταθερό και  θα μεταβιβαστεί και στις επόμενες γενεές. Αν βάλουμε τα κέρδη που θα έχουμε από την υπόγεια καλωδίωση, θα δούμε ότι το κόστος του έργου, ανάλογα με τα οφέλη, είναι μηδαμινό.
Τα χρήματα θα βρεθούνε, υπάρχουν, φθάνει να τολμήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και να μη παγιδεύεται από τις εισηγήσεις της ΔΕΗ, που χρησιμοποιεί τους πυλώνες ως πρόσχημα για την απραξία της και μέσο πίεσης και τρομοκράτησης προς τους καταναλωτές..


                                                                      Νίκος  Νόου
ΒΙΓΛΑ
ΝΟΕ 2004Σημείωση 2ο Τεύχος 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Σάμος
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Σάμος:
Σάμος Χίος - Αρχαία ναυάγια: εντοπίζονται αλλά παραμένουν ανεξερεύνητα


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


Associated Topics

Σάμος

"Η τρομοκρατία των πυλώνων και το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.07 Δευτερόλεπτα