Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Τουρισμός: Πεζοπορία στη Mήλο, της Όλγας Χαραμή

ΜήλοςH πεζοπορία είναι μια δραστηριότητα η οποία δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί στη Μήλο σε αντίθεση με άλλα κυκλαδονήσια. Βέβαια ο λόγος μπορεί να είναι... οι παραλίες της στις οποίες κανείς δεν αντιστέκεται! Όσοι όμως αποφασίσουν να περπατήσουν θα γνωρίσουν ένα διαφορετικό, αλλά εξίσου όμορφο, πρόσωπο του νησιού.


Τα μονοπάτια της Μήλου - αν και μη σηματοδοτημένα και οργανωμένα - οδηγούν σε παραλίες του νησιού αλλά και σε τοποθεσίες που σίγουρα αξίζει να γνωρίσετε. Ανάλογα ποια περιπατητική διαδρομή θα επιλέξετε έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε τις Κατακόμβες, οι οποίες είναι από τις πιο αξιόλογες και πιο μεγάλες που έχουν ανακαλυφθεί, τον αρχαιολογικό χώρο της Φυλακωπής - της προϊστορικής πρωτεύουσας της Μήλου - τη λιμνοθάλασσα στο Ριβάρι, τις παραλίες του Παπάφραγκα, του Σαρακίνικου, της Αγίας Κυριακής, της Πλάθιενας, τον ξεχωριστό Εμπουριό, τα παλιά ορυχεία στο Βάνι, το ρωμαϊκό θέατρο αλλά και τους σημερινούς οικισμούς του νησιού: την Χώρα της Πλάκας, την Τρυπητή με τους ανεμόμυλους και το λιμάνι, τον Αδάμαντα. H Μήλος διαθέτει επίσης το μεγαλύτερο δίκτυο χωματόδρομων των Κυκλάδων, οι οποίοι είναι προσπελάσιμοι μόνο από οχήματα 4X4 και από...περιπατητές. Τα μονοπάτια που υπήρχαν κάποτε για τις μετακινήσεις των κατοίκων δεν είναι διατηρημένα εκτός από μερικά πολύ μικρά τμήματα.  
 

 

Κατακόμβες - Ρωμαϊκό Θέατρο - Προφήτης Ηλίας - Αφροδίτη της Μήλου
(Μήκος διαδρομής: 2,5 χλμ. Διάρκεια: 45')
 
Θέα από τον Προφήτη Ηλία 

Το «αρχαιολογικό μονοπάτι» του νησιού είναι μικρό σε μήκος και πολύ εύκολο ενώ παράλληλα «περνάει» από τους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού (εξ ου και το όνομά του). Επισκεφτείτε πρώτα τις Κατακόμβες στην Τρυπητή και ανηφορίστε προς το πάρκινγκ. Πολύ πριν από αυτό θα δείτε το μονοπάτι αριστερά. Το ακολουθείτε, κινούμενοι παράλληλα με τα αρχαία τείχη ενώ έχετε θέα στη θάλασσα και στο Κλήμα. Μόλις βγείτε στο Ρωμαϊκό Θέατρο ακολουθήστε το μονοπάτι δεξιά και αφού βγείτε πάνω από το θέατρο στρίψτε στο δρομάκι αριστερά. Γρήγορα θα φτάσετε στη θέση Τρεις Εκκλησιές όπου βρίσκεται το Βαπτιστήριο και θα ακολουθήσετε πορεία προς το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία το οποίο διακρίνεται πάνω στο λοφάκι μπροστά σας. Αναγκαστικά θα περάσετε μέσα από ένα χωράφι και θα ανέβετε τα περίπου 50 πλατύσκαλα τα οποία θα σας οδηγήσουν στο εκκλησάκι απ' όπου η θέα θα σας μαγέψει. Επιστρέφετε από τον ίδιο δρόμο και συνεχίζετε ευθεία από το Βαπτιστήριο μέχρι που θα συναντήσετε την πινακίδα που ενημερώνει για το σημείο όπου ανακαλύφθηκε η Αφροδίτη της Μήλου. 
 

 

Ζεφυρία - παραλία Αγίας Κυριακής
(Μήκος διαδρομής περίπου 5 χλμ. Διάρκεια: 2 ώρες)
 
Παραλία Αγίας Κυριακής 

H διαδρομή ξεκινά από τη Ζεφυρία, το πάλαι ποτέ κέντρο λαθρεμπόρων - κοντραμπατζήδων και κατευθύνεται προς το αεροδρόμιο και τα θερμοκήπια. Στη συνέχεια περνάει από την περιοχή Στόλοι και ανάμεσα από δύο λόφους, τμήματα του ηφαιστείου. Σύντομα συναντά ένα ιδιόμορφο τοπίο που μοιάζει με λιβάδι και με λίγο ψάξιμο εδώ θα βρείτε τις ατμίδες. H παραλία της Αγίας Κυριακής βρίσκεται πολύ κοντά (την βλέπετε κιόλας) και σε αυτήν οδηγεί ένα παλιό μονοπάτι για μουλάρια. 
 

 

Φυλακωπή - Παπάφραγκας - Πάχαινα - ?γιος Κωνσταντίνος - Μύτακας- Σαρακίνικο - Μανδράκια
(Μήκος διαδρομής 9 χλμ. Διάρκεια: 3 ώρες)
Μια από τις κορυφαίες διαδρομές της Ελλάδας! Αυτό το προσόν της το προσδίδουν οι κατάλευκοι ηφαιστειακοί σχηματισμοί της βόρειας ακτογραμμής κατά μήκος της οποίας κινείται.

Σε αυτό το μονοπάτι έχετε την ευκαιρία να δείτε το διάσημο Σαρακίνικο και τον Παπάφραγκα, τον αρχαιολογικό χώρο της Φυλακωπής απ' όπου και θα ξεκινήσετε, και τον όμορφο οικισμό στα Μανδράκια όπου θα καταλήξετε.

Τις περισσότερες φορές θα περπατάτε σε άμμο, βράχια ή χωράφια αλλά δύσκολα θα χαθείτε. Λίγη προσοχή χρειάζεται στο τμήμα από το Σαρακίνικο μέχρι τα Μανδράκια που το μονοπάτι χάνεται τελείως αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χωματόδρομο.  
 

 

Ακρωτήριο Βάνι (παλιά μεταλλεία) - Αγία Μαρίνα
(Μήκος διαδρομής 12 χλμ.Διάρκεια: 5 ώρες)
 
Ακρωτήρι Βάνι 

H διαδρομή ξεκινά από τα παλιά μεταλλεία σιδηρομαγγανίου στο ακρωτήρι Βάνι όπου μπορείτε να φτάσετε είτε με το αυτοκίνητο είτε με κάποιο καραβάκι από το λιμάνι του Αδάμαντα. Θα περπατήσετε στον χωματόδρομο του Ξερόκαμπου προς το Αμπουρδεκτάκι (βρίσκεται κοντά στον όρμο του Αγίου Δημητρίου) και θα συνεχίσετε στο μονοπάτι των κυνηγών το οποίο θα σας οδηγήσει στον Εμπουριό. Από εκεί, εύκολα (από τον κεντρικό χωματόδρομο) θα φτάσετε στη λιμνοθάλασσα στο Ριβάρι, τη Φατούρενα και τέλος θα ανηφορίσετε για την Αγία Μαρίνα.

info
H πεζοπορία στη Μήλο έως τώρα δεν είχε οργανωμένο χαρακτήρα. H μοναδική αξιόλογη προσπάθεια έχει γίνει από τον κ. Λεωνίδα Φωτεινό, ιδιοκτήτη πρακτορείου, ο οποίος έχει περπατήσει, έχει ορίσει και καταγράψει κάποιες περιπατητικές διαδρομές. Εκτός από τις πληροφορίες που μπορεί να σας δώσει το πρακτορείο «Brau Kat Travel» (τηλ. 22870 23000), διοργανώνει και πεζοπορικές εκδρομές.

πηγή: ΤΑ ΝΕΑ , 25/08/2006Σημείωση 9ο Τεύχος 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Μήλος
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Μήλος:
Φίδια και... οδηγίες ζώνουν τη Mήλο


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Πεζοπορία στη Mήλο, της Όλγας Χαραμή" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.04 Δευτερόλεπτα