Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Ρύπανση: Ρόδος - Πρωτοφανή επιτυχία σημείωσε το 1ο Διεθνές Αντιπυρηνικό Φεστιβάλ Ρόδου

ΡόδοςΟλοκληρώθηκαν σήμερα με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις του 1ου Διεθνούς Αντιπυρηνικού Φεστιβάλ Ρόδου. Κορυφαία στιγμή του Φεστιβάλ που κράτησε μία ολόκληρη εβδομάδα με ένα πλήθος ποικίλων εκδηλώσεων ήταν ασφαλώς η πρωτοφανής σε όγκο και παλμό Πορεία από το Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου όπου διαβάστηκαν και μηνύματα του Νόαμ Τσόμσκυ και του Δημάρχου της Χιροσίμα, μέχρι την Πλατεία Δημαρχείου, όπου και τερμάτισε με τον καλύτερο τρόπο: με μία πολύ μεγάλη συναυλία, στην οποία συμμετείχαν οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Νίκος Ζιώγαλας, Βασίλης Καζούλλης, Αντώνης Μιτζέλος και τα Κίτρινα Ποδήλατα.

Με κεντρικά συνθήματα «Ενεργοί, Όχι ... ραδιενεργοί» και «Όχι στα Πυρηνικά, θέλουμε να ζούμε ειρηνικά», με ευρηματικότητα και φαντασία, με κέφι και ενθουσιασμό όλοι όσοι συμμετείχαν στην πορεία έστειλαν ένα μήνυμα: Μπορούμε να διεκδικήσουμε μία άλλη προοπτική για το Περιβάλλον, την Ειρήνη, την ίδια τη Ζωή.

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και το Συμπόσιο έγιναν πράξη χάρη στην οικονομική στήριξη που παρείχαν η ΚΕΔΚΕ, η ΕΝΑΕ, η Νομαρχιακή Αυτ/ση Δωδ/σου και η ΤΕΔΚ Δωδσου. Έγιναν πράξη χάρη στη στήριξη που παρείχαν το ΤΕΕ, το ΤΕΕ/Τμ Δωδ/σου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο Δήμος Ροδίων, οι οργανισμοί και υπηρεσίες του.

Δεκάδες συμπολίτες μας, νέοι άνθρωποι ως επί το πλείστον, συνεισέφεραν πέρα από την οργανωτική επιτροπή, με την προσφορά τους και την εθελοντική δουλειά τους στην επιτυχία του δύσκολου εγχειρήματος. Καλλιτέχνες, που συμμετείχαν αφιλοκερδώς στα μουσικά και χορευτικά δρώμενα που ομόρφηναν ακόμα περισσότερο και ζωντάνεψαν την Παλιά Πόλη. Δημοσιογράφοι που κάλυψαν τις δραστηριότητες. Ακόμα: Όλα τα ΜΜΕ που ήταν χορηγοί επικοινωνίας. Ο ΠΡΟΤΟΥΡ, η ΑΣΤΕΡ, ο Δήμος Πεταλούδων που πρόσφεραν δώρα και υπηρεσίες. Πολλοί άλλοι που πρόσφεραν ή βοήθησαν σε πρακτικές δουλειές.

Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου ευχαριστεί όλους όσους στήριξαν το Φεστιβάλ. Χαιρετίζει όλους όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του, όλους όσους πρόσφεραν εθελοντικά και συνέβαλαν στην επιτυχία του.

Η μεγάλη συμμετοχή και η εκπληκτική επιτυχία του Φεστιβάλ δίνει μιά νέα ελπιδοφόρα διάσταση στην προσπάθειά μας για την απόκρουση της πυρηνικής απειλής. Δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις για το συντονισμό των προσπαθειών στην κατεύθυνση ανάληψης πρωτοβουλιών που θα στοχεύουν στην αποτροπή εγκατάστασης νέων αντιδραστήρων στην περιοχή και στη δημιουργία μιας Ζώνης Ελεύθερης από Πυρηνικά στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται από το γεγονός οτι και οι αντιπρόσωποι από 8 χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ, που συμμετείχαν στο Διεθνές Συμπόσιο και στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους. Στο περιθώριο του Συμποσίου έγιναν και άλλες πολυμερείς συναντήσεις του Παρατηρητηρίου με τους ξένους Αντιπροσώπους, στις οποίες αποφασίστηκε η ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών με στόχο τη δημιουργία μίας μεγάλης πολυεθνικής συμμαχίας Μή Κυβερνητικών Οργανώσεων κατά των πυρηνικών σε επίπεδο Μεσογείου και της ευρύτερης περιοχής της.

(πηγή: Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου, http://www.manw.org/htmlgr/)

Διεθνές ?ντιπυρηνικό Φεστιβάλ στη Ρόδο
Το 1ο Διεθνές Αντιπυρηνικό Φεστιβάλ διοργανώνεται στη Ρόδο από 8 έως 14 Μαΐου -είκοσι χρόνια μετά την έκρηξη του αντιδραστήρα στο Τσερνομπίλ- με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης ως προς το ζήτημα των πυρηνικών, αλλά και τη συγκρότηση ενός "παγκοσμιοποιημένου" αντιπυρηνικού κινήματος.
Το πρόγραμμα και τους στόχους του φεστιβάλ παρουσίασαν σήμερα με συνέντευξή τους στα γραφεία της ΚΕΔΚΕ μέλη του προεδρείου του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου, το οποίο ιδρύθηκε πριν ένα χρόνο με έδρα τη Ρόδο και πρωτοβουλία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).
Ομιλητές ήταν ο Γιάννης Μαχαιρίδης (νομάρχης Δωδεκανήσου), Γιώργος Γιαννόπουλος (δήμαρχος Ρόδου και αντιπρόεδρος ΚΕΔΚΕ), Θανάσης Αναπολιτάνος (συντονιστής του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου), Μαρία Αρβανίτη-Σωτηροπούλου (πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας κατά της πυρηνικής και βιομηχανικής απειλής), Νικήτας Λιοναράκης (αντιπρόεδρος της Greenpeace Ελλάδας), Λουκία Ρικάκη (καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ρόδου Ecofilms) και Γιάννης Αλαβάνος (πρόεδρος του ΤΕΕ).
Σύμφωνα με τους ομιλητές, το Παρατηρητήριο παρακολουθεί την πυρηνική βιομηχανική δραστηριότητα, ενημερώνει την κοινή γνώμη για τους κινδύνους της πυρηνικής απειλής και προωθεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Τον περασμένο Μάιο διοργανώθηκε "Διεθνής συνάντηση" για την αποτροπή εγκατάστασης νέων πυρηνικών αντιδραστήρων με τη συμμετοχή επιστημόνων από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο. Σχετικά ψηφίσματα εξέδωσαν μαζικοί φορείς και οργανώσεις (νομαρχιακοί, δημοτικά συμβούλια, ΚΕΔΚΕ, ΕΝΑΕ κλπ.).
Η δράση εντάθηκε με την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για την πυρηνική ενέργεια, λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου, της προετοιμασίας νέου αντιδραστήρα στη Βουλγαρία και του πυρηνικού προγράμματος που παρουσίασε πριν ένα μήνα στον Τούρκο πρωθυπουργό, η Τουρκική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.
Οι ομιλητές ζήτησαν πιο ενεργή στάση της ελληνικής Πολιτείας στο θέμα της εξάπλωσης των πυρηνικών και χαιρέτισαν τη δήλωση (πριν ένα μήνα) του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα ότι "δεν τίθεται παρόμοιο θέμα για την Ελλάδα".
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις, συζητήσεις, προβολές ταινιών, συναυλίες, παραστάσεις, δρώμενα, μεγάλη ειρηνική διαδήλωση, (13 Μαΐου) από το αρχαίο Στάδιο μέχρι την πλατεία Δημαρχείου, και διεθνές συμπόσιο (12-13 Μαΐου) με θέμα "έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά".

Ρόδος - Α΄ Διεθνές Αντιπυρηνικό Φεστιβάλ
Αρχισαν χθες το βράδυ οι εκδηλώσεις του 1ο Διεθνούς Αντιπυρηνικού Φεστιβάλ που πραγματοποιείται στη Ρόδο, από το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο της Μεσογείου. Στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση που περιλάμβανε ομιλία και την προβολή ενός ντοκιμαντέρ.

Κεντρικός ομιλητής ο κ Χρήστος Δουλκερίδης, Ροδιακής καταγωγής Βουλευτής των Οικολόγων του Βελγίου και Πρόεδρος της Βουλής των Γαλλόφωνων. Με μία ομιλία μεστή, και κατανοητή καθήλωσε το κοινό, που τον καταχειροκρότησε.
Την έναρξη του Φεστιβάλ χαιρέτισαν ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο Δήμαρχος Ροδίων κ. Γιώργος Γιαννόπουλος και ο Πρόεδρος του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου κ. Θανάσης Αναπολιτάνος.

Συγκλονιστικό ήταν το ντοκιμαντέρ «Αυστραλιανές ατομικές εξομολογήσεις» που προβλήθηκε αμέσως μετά σε 1η προβολή στην Ελλάδα και αναφέρεται στις επιπτώσεις των βρετανικών πυρηνικών δοκιμών που έγιναν στην Αυστραλία τη δεκαετία του ’50.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα στις 9.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο με την προβολή της ταινίας «Πρίπυατ». Σε πρώτη προβολή κι αυτή η ταινία αναφέρεται στην πόλη Πρίπυατ που εκκενώθηκε κατά την καταστροφική έκκρηξη στο Τσερνομπίλ.
Σήμερα επίσης αρχίζουν οι μουσικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ με επίκεντρο την Πλατεία Ιπποκράτους στην Παλιά Πόλη . Συγκεκριμένα από τις 7.00 το απόγευμα και μετά θα εμφανιστούν τα συγκροτήματα Flashback, Degradation και τα Κανόνια του Ναβαρόνε.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης περιλαμβάνει την παγκόσμια πρώτη προβολή της ταινίας του Gunnar Bergdahl «Ανατόλυ και Λουντμίλα», ενώ στην Πλατεία Ιπποκράτους θα εμφανισθούν η Πειραματική Χορωδία του Δήμου Ροδίων με τον Αγαπητό Πάχο και ορχήστρα καθώς και το συγκρότημα Jellyfish in ice.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σαββάτο με πορεία κατά των πυρηνικών από το Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου μέχρι το δημαρχείο της πόλης.
 
Ημερομηνία καταχώρησης Κυριακή 14 Μαϊου 2006Σημείωση 6ο Τεύχος 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Ρόδος
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Ρόδος:
Απειλούμενα είδη στη Ρόδο


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


Associated Topics

Ρόδος

"Ρόδος - Πρωτοφανή επιτυχία σημείωσε το 1ο Διεθνές Αντιπυρηνικό Φεστιβάλ Ρόδου" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.06 Δευτερόλεπτα