Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Εκδηλώσεις-Ενημέρωση: Συγκέντρωση-πορεία ενάντια στο Συνέδριο της Bionova

?λλη ΕλλάδαΗ BIONOVA είναι η εταιρεία που έχει αναλάβει το ρόλο του υπεύθυνου εκπροσώπου των εταιρειών βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα. Η ατζέντα της περιλαµβάνει, µεταξύ άλλων, την προώθηση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών και βιοκαυσίμων, τις βιοτεχνολογικές καινοτοµίες στην ιατρική και τη βιολογία, καθώς και το πατεντάρισµα γονιδιακού υλικού. Η Bionova Ε.Ε. εκπροσωπεί το ευρωπαϊκό λόμπι βιοτεχνολογίας EuropaBio, ως EuropaBio Hellas, και με πρόφαση την επιστημονική και κοινωνική ανάπτυξη προπαγανδίζει και υποβοηθά την εδραίωση της βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα σε τεχνολογικό και εμπορικό επίπεδο.

Η BIONOVA διοργανώνει και φέτος το ετήσιο συνέδριο βιοτεχνολογίας στις 8 και 9 ΜΑϊΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΖΑΠΠΕΙΟΥ, όπου θα προσπαθήσει πάλι να προωθήσει τα συµφέροντα του λόµπι της βιοτεχνολογίας.

Τα σχέδια της BIONOVA δεν θα μείνουν αναπάντητα.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΓΟΝΙΔΙΩΝ.Λίγα λόγια για την BIONOVA

Από την ίδρυση της η Bionova, δηλ, το 2002 και μετά, (www.bionova.gr) αυτό-προσδιορίστηκε ως “εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και εκδόσεων η οποία δραστηριοποιείται στο τομέα των βιο-επιστημών, κυρίως της Βιοτεχνολογίας, και με συστηματικές, συνεχώς αναπτυσσόμενες και πολύμορφες δραστηριότητες, καλύπτει ουσιαστικές ανάγκες όλων των εμπλεκομένων παραγόντων του χώρου”.

Αναλυτικά οι τομείς δραστηριότητας της Bionova είναι:

• Εκπροσώπηση στη Ελλάδα της EuropaBio από το 2004, ως EuropaBio Hellas, που εκτός από το να εξυπηρετεί τις αρχές που πρεσβεύει η EuropaBio, “συνδέει όλες τις πιθανές εμπορικές εφαρμογές, απότοκες της Βιοτεχνολογικής έρευνας στην Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη με τους καταλληλότερους αποδέκτες στην Ε.Ε., μέσα από ένα δίκτυο 1800 Ευρωπαϊκών εταιρειών”.

• Έκδοση του περιοδικού BIO μέσω του οποίου ενημερώνει και προπαγανδίζει για θέματα βιοτεχνολογίας στον ιατρικό, περιβαλλοντικό και αγροτικό τομέα. Εκδίδει επίσης βιβλία όπως το “Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα” το 2004, το οποίο “απευθύνεται εξίσου πειστικά στο επιστημονικό μα και στο ευρύ κοινό, γραμμένο με πίστη στην επιστημονική δεοντολογία και αλήθεια φιλοδοξεί να συμβάλλει σε μία ενημέρωση δίχως προκαταλήψεις και σε μία συζήτηση που θα περιλαμβάνει περισσότερα επιχειρήματα από κραυγές”.

• Πραγματοποίηση ετήσιων διεθνών συνεδρίων Βιοτεχνολογίας και σεμιναρίων στη Ελλάδα (www.igbf.gr). Καλεσμένοι στα συνέδρια είναι μεταξύ άλλων εντυπωσιακά πρόσωπα της επιστήμης, όπως πανεπιστημιακοί βραβευμένοι με νόμπελ καθώς και εκπρόσωποι κρατικών φορέων, όπως ερευνητές κρατικών ιδρυμάτων και στελέχη υπουργείων.

• Τέλος, με την ονομαζόμενη “Τεχνομεσιτεία Βιοτεχνολογίας” επιδιώκει “να παράσχει νομικές υπηρεσίες για την εξασφάλιση Δικαιωμάτων Ευρεσιτεχνίας (Πατέντα) σε τοπικό ή παγκόσμιο επίπεδο και, μετά από έρευνα καταλληλότητας και εντοπισμό υποψηφίων χρηματοδοτών (Venture Capitalists), βοηθά στην Εύρεση Χρηματοδότησης Ελληνικών Επιχειρήσεων Βιοτεχνολογικού προσανατολισμού.”

Χαρακτηριστικό επίσης για τον πως αντιλαμβάνονται την ελληνική πραγματικότητα οι υπέρμαχοι της βιοτεχνολογίας είναι και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν το προβληματισμό για τις τυχόν συνέπειες των γ.τ.ο. και τις ευαισθησίες της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου. Στη παρουσίαση του αντιπρόεδρου της Bionova, ένα από τα τελευταία στη σειρά σπουδαιότητας προβλήματα για την ανάπτυξη της βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα είναι η “κοινωνική παρανόηση, λ.χ. αντι-παγκοσμιοποίηση..” καθαρίζοντας γρήγορα με την λογική και τον προβληματισμό που γεννάει την αμφισβήτηση της βιοτεχνολογίας.

Η Bionova, ως EuropaBio Hellas ακολουθεί ξεκάθαρα τις πάγιες τακτικές των μηχανισμών της βιοτεχνολογίας όπως ήδη έχουν εφαρμοστεί στο εξωτερικό, εξυπηρετώντας έτσι την προπαγάνδα που θέλει να παρουσιάζει την επικράτηση των γ.τ.ο ως αναπόφευκτο βήμα για ανάπτυξη.

Έτσι, η Bionova Ε.Ε. επωμίζεται καθαρά τον ρόλο του θιασώτη της Βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα και κατ΄ επέκταση των γ.τ.ο. με ότι αυτά μπορούν να επιφέρουν, αντιπροσωπεύοντας τους διεθνείς βιοτεχνολογικούς μηχανισμούς στην προσπάθεια επιβολής των συμφερόντων τους.

Πανελλαδικό τριήμερο εκδηλώσεων και συζητήσεων για την αντίσταση στη βιοτεχνολογία της κυριαρχίας

15-16-17 Μαΐου

κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ – Θεσσαλονίκη
Ομήρου με Περδίκα γωνία Κ. Τούμπα
λεωφορεία: 2, 58 (στάση Θεαγένειο)
12 (στάση Υφανέτ)

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15.5.09

ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ (8.00μμ)

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
1. Τι είναι η βιοτεχνολογία. Γιατί είμαστε ενάντια στη βιοτεχνολογία της κυριαρχίας

2. O πρόδρομος: ”Πράσινη επανάσταση” - Εκβιομηχάνιση της γεωργίας
(”Πράσινη επανάσταση” = Η μαζική εισαγωγή στη γεωργία λιπασμάτων και φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων και οι καταστροφικές επιπτώσεις τους).

3. Γιατί λέμε όχι στην βιοτεχνολογία της κυριαρχίας στη γεωργία

4. Η οικολογική γεωργία. Μια άλλη προοπτική για τη γεωργία

ΣΑΒΒΑΤΟ 16.5.09

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΣΜΟ (4.00μμ)

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
1. Ούτε Θεός ούτε Γονίδιο - Κριτική στο κυρίαρχο επιστημονικό παράδειγμα
(Ο Επιστημονισμός χτίζει για τον εαυτό του τον νέο κυρίαρχο μύθο. Με αφορμή την κατανόηση-εξήγηση του κόσμου επιχειρεί τη χειραγώγησή του. Ιδιοποιείται το προνόμιο του μοναδικού αληθινού Λόγου, θέλοντας να αποϊστορικοποιηθεί, να βγει εκτός του πεδίου της κοινωνικής κριτικής. Zητούμενό μας είναι η επανοηματοδότηση επιστήμης & πολιτισμού, με γνώμονα την υπέρβαση κάθε απλοϊκού επιστημονικού αναγωγισμού και την εγκατάλειψη των βλέψεων για ορθολογική κυριαρχία τόσο της φύσης όσο και του ίδιου του ανθρώπου.)

2. Υπερανθρωπισμός και σχέση Ανθρώπου-Φύσης
(Η ιδέα της σύγκλισης της βιοτεχνολογίας, της νανοτεχνολογίας της πληροφορικής και της γνωσιακής επιστήμης είναι σύμφυτη με τους στόχους των λεγόμενων «υπερανθρωπιστών», δηλαδή τη «βελτίωση» της ανθρώπινης και μη φύσης και την επέκταση του ανθρώπινου ελέγχου σε όλα τα επίπεδα της ύλης. Στη σχετική εισήγηση παρουσιάζεται η επισκόπηση της σχετικής συζήτησης στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, και γίνεται μια τοποθέτηση σχετικά με τη σημασία του εγχειρήματος της σύγκλισης για την ελευθερία του ανθρώπου και της φύσης.)

ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (7.00μμ)

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
1. Κριτική στο θεσμό της ιατρικής - Ο ρόλος των φαρμακευτικών εταιρειών
(Η βιοτεχνολογία στην ιατρική, ως αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης της ιατρικής, της ιατρικοποίησης της ζωής, της κυριαρχίας της μηχανιστικής αντίληψης για το σώμα και τον άνθρωπο γενικότερα. Ο ρόλος των φαρμακευτικών εταιρειών: χειραγώγηση της έρευνας, προπαγάνδα, εμπόριο ελπίδας, επιβολή θεραπειών, επινόηση ασθενειών, σαμποτάρισμα/συκοφάντηση των εναλλακτικών προτάσεων.)

2. Παλαιά και νέα ευγονική
(Από τις απαρχές της η ευγονική υπήρξε το όνειρο της επιστήμης για τη “διόρθωση” της κοινωνίας μέσω του εξορθολογισμού της ανθρώπινης αναπαραγωγής. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το “όραμά” της διατηρείται, με άλλα ονόματα: μοριακή βιολογία, γενετική μηχανική, βιοτεχνολογία. Η νέα ευγονική εξακολουθεί να εντοπίζει τις αιτίες της κακοδαιμονίας του ανθρώπου στα απώτατα βιολογικά του χαρακτηριστικά (σήμερα στα γονίδια), αλλά αντί να επιβάλλεται από το κράτος προτιμά να επιβάλλεται από την αγορά.)

ΚΥΡΙΑΚΗ 17.5.09

ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (12.00πμ)

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
1. Bionova: Ο ρόλος των αντιπροσώπων του Ευρωπαϊκού Βιοτεχνολογικού Λόμπι
(Ένας φορέας που έχει επωμιστεί το ρόλο του εκπροσώπου του Ευρωπαϊκού Λόμπι βιοτεχνολογίας. Με ατζέντα που περιλαμβάνει την προπαγάνδιση των γ.τ.ο., τις καινοτομίες σε ιατρική και βιολογία, τις πατέντες σε γονιδιακό υλικό και τις συνεργασίες του επιχειρηματικού με τον ακαδημαϊκό κόσμο. Κι όλα αυτά με την πρόφαση της επιστημονικής και κοινωνικής ανάπτυξης.)

2. Κανονικοποίηση της ζωής
(Το κυρίαρχο ιδεολόγημα της διαχείρισης και του ελέγχου επεκτείνεται, φιλοδοξώντας να καλύψει κάθε έκφανση του ζωικού, ορθολογικοποιώντας και εξομαλύνοντας το ζωικό πεδίο. Τα δόγματα της διαχείρισης των δασών και της εξόντωσης -μέσω της στείρωσης- των ελεύθερων ζώων της πόλης και πώς αυτά συναντιούνται με αυτό της διαχείρισης του ανθρώπινου.)

3. Η επιλογή για αντίσταση στη βιοτεχνολογία της κυριαρχίας είναι πολιτική
(Στο φάσμα της κυρίαρχης ιδεολογίας, η βιοτεχνολογία μέσα από ένα σύμπλεγμα εταιρειών, ερευνητικών κέντρων, κυβερνήσεων έρχεται ως νέα θρησκεία να διαχειριστεί τον ανθρώπινο πόνο και την ανθρώπινη ελπίδα, αποσκοπώντας στον ολοκληρωτικό έλεγχο της ζωής και στη μεγιστοποίηση του κέρδους. Η κριτική μας σε αυτήν τη νέα ιδεολογία, σε αυτή τη νέα σχέση κυριαρχίας και εκμετάλλευσης δεν περιορίζεται σε θέματα βιοηθικής, αλλά αποτελεί πτυχή μιας συνολικότερης κριτικής και αντιπαράθεσης με το σύστημα εκμετάλλευσης και κυριαρχίας.)

ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ*

1. Γυναικείο σώμα και ιατρικοποίηση
(Πώς η ιατρικοποίηση και η εμπορευματοποίηση της ζωής αποτυπώνονται στο γυναικείο σώμα μετατρέποντάς το σε πλατφόρμα για τους πειραματισμούς της βιοτεχνολογίας και σε φορέα των θεσμών της κυριαρχίας. Ένας ερευνητικός χώρος ο οποίος ακολουθεί την πορεία της αυτοδιάθεσης του γυναικείου σώματος: το σώμα ως εργαλείο για τη διαιώνιση του βιο-κεφαλαίου.)

2. Συνθετική βιολογία

3. Βιοκαύσιμα

* Οι θεματικοί χώροι θα λειτουργούν καθΆ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων και θα είναι ανοιχτοί:
Παρασκευή, από τις 5:00μμ
Σάββατο, από τις 2:00μμ
Κυριακή, από τις 11:00πμ

ΠΡΟΒΟΛΕΣ*

• We feed the world (95′)
• The future of food (88′)
• The world according to Monsanto (110′)

*Και οι 3 ταινίες θα προβληθούν και την Παρασκευή (5:00μμ) και το Σάββατο (3:00μμ)

• Παρασκευή: Καφενείο (5.00μμ)
• Σάββατο: Mεσημεριανή κουζίνα (2.00μμ)
• Κυριακή: Πρωινό καφενείο (11:00)
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Συγκέντρωση-πορεία ενάντια στο Συνέδριο της Bionova" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.04 Δευτερόλεπτα