Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Απόψεις - Ιδέες: Δεν υπάρχει ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη χωρις βιωσιμότητα

?λλη ΕλλάδαΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr, ecogreens@nath.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196

30 Απριλίου 2009

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΧΩΡΙΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΗ Πρωτομαγιά, γιορτή ταυτόχρονα της άνοιξης και των εργατικών αγώνων είναι και πρέπει να είναι για τους εργαζόμενους αλλά κι όλους τους πολίτες μια μέρα στοχασμού και δράσης για τις αλλαγές που απαιτούνται για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των ανέργων, των κοινωνικά αποκλεισμένων αλλά και των μελλοντικών γενεών, των οικοσυστημάτων και των άλλων ειδών του πλανήτη.

   Οι οδυνηρές για τους ανθρώπους της δουλειάς, αλλά και για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους επιπτώσεις της κρίσης της οικονομίας–καζίνο, συμβαδίζουν με τις ιστορικά πρωτοφανείς επιπτώσεις που έχει το ίδιο σύστημα στους φυσικούς πόρους και τα στοιχεία εκείνα της γης (έδαφος, νερά, ατμόσφαιρα), που στηρίζουν τη δική μας ζωή αλλά και τη ζωή των άλλων ειδών.

   Οι κομπιναδόρικες εξαγορές, συγχωνεύσεις και κλεισίματα επιχειρήσεων που αδίστακτα ενορχήστρωναν και ενορχηστρώνουν τα «γκόλντεν μπόυς» του χρηματιστιριακού κεφαλαίου, οδήγησαν στις φούσκες που παταγωδώς έσκασαν, οδηγώντας την οικονομία της «διαρκούς ποσοτικής ανάπτυξης» στη διαρθρωτική ύφεση. Ακόμα και την «χρυσή εποχή» οι περικοπές αποδοχών, οι απολύσεις για να επιτευχθεί μεγαλύτερο μέρισμα για τους μετόχους ή να αυξηθεί η μετοχή στο χρηματιστήριο και το πρωτοφανές πλήθος χαμένων θέσεων εργασίας μεταφράστηκαν σε ανασφάλεια, κατεστραμμένες ζωές, χαμένα όνειρα για μεγάλες μάζες εργαζομένων.

   Παράλληλα οι ίδιες δυνάμεις, η απληστία και η ανευθυνότητα για τις επόμενες γενιές, οδηγούν την ανθρωπότητα στο θανατηφόρο δρόμο της κλιματικής ανατροπής (είναι λίγο να τη λέμε απλά μεταβολή) με ορατές ήδη την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας και την αύξηση της στάθμης των ωκεανών που απειλούν με βαριά υποβάθμιση εδαφών, πλημυρρισμό παράκτιων εδαφών και απώλεια ζωντανών ειδών.

   Οι Οικολόγοι Πράσινοι, νέα και καινοτόμος πολιτική δύναμη, επιδιώκουμε μια δραστικά καλύτερη ζωή για τους εργαζόμενους, παράλληλα με τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των φυσικών πόρων στην ενέργεια, την παραγωγή, την κατανάλωση, τη μείωση του χάσματος μεταξύ πλουσίων –φτωχών. Επιδιώκουμε, επίσης, τη διαμόρφωση μιας νέας συνεκτικής πράσινης πολιτικής που άρει τον κοινωνικό αποκλεισμό και δημιουργεί νέες πράσινες θέσεις εργασίας για να μειωθεί δραστικά η ανεργία.

   Βιωσιμότητα και κοινωνική δικαιοσύνη είναι οι αξεχώριστοι πυλώνες της πολιτικής μας πρότασης. Προτείνουμε και μαχόμαστε για στροφή της οικονομίας από την άκριτη παραγωγή υλικών αγαθών στην παραγωγή χρήσιμων για την ποιότητα της ζωής υπηρεσιών (αποϋλοποίηση) και οικολογικά σχεδιασμένων προϊόντων, ενίσχυση των συλλογικών αγαθών και της προσωπικής υπευθυνότητας απέναντι στην ατομική σπατάλη και την υπερκατανάλωση, γενικευμένη ανάπτυξη των τομέων της εξοικονόμησης ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού πλούτου, της παραγωγής ποιοτικών γεωργικών προϊόντων, του τουρισμού που στηρίζεται στο φυσικό κεφάλαιο κι όχι στην τσιμεντοποίησή του.

   Μια τέτοια στροφή μπορεί να αποδώσει επαρκείς αριθμούς νέων θέσεων εργασίας, να βελτιώσει την ποιότητα ζωής, να διασώσει τους φυσικούς πόρους για τις επόμενες γενιές, να μας συμφιλιώσει με τη φύση. Γι αυτό οι Οικολόγοι Πράσινοι διεκδικούμε 100.000 νέες πράσινες θέσεις εργασίας στη χώρα μας, ενώ οι Ευρωπαίοι Πράσινοι συγκεντρώνουμε εκατομμύρια υπογραφές για τη δημιουργία στην Ευρώπη 5.000.0000 πράσινων θέσεων εργασίας. Δεν υπάρχει εργασία και ασφάλεια αν καταστρέψουμε τον πλανήτη  γι αυτό πρέπει να στραφούμε προς μια πιο πράσινη οικονομία που θα προστατεύει το περιβάλλον και θα διασφαλίζει την κοινωνική αλληλεγγύη.

   Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο να στηρίξουν μια τέτοια πολιτική προοπτική που αντιμετωπίζει από κοινού την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση. Οι Οικολόγοι Πράσινοι προτείνουμε τη μόνη διέξοδο, ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. Επιδιώκουμε να αναδείξουμε τις αξίες της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας και του σεβασμού της φύσης.
  Οι Πράσινοι θεωρούν την εργασία δικαίωμα και θα στηρίζουν τις προσπάθειες που επιδιώκουν εργασία με δημιουργικότητα και νόημα.

  Σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι Πράσινοι διεκδικούν μεταξύ άλλων:
  - Μίνιμουμ εθνικό μισθό για να μπορούν να ζουν ανθρώπινα όλοι οι πολίτες
  - Μίνιμουμ έσοδο για όλους τους πολίτες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ανεξαρτήτως αν δουλεύουν ή είναι άνεργοι.

  Στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού Πράσινου New Deal οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πολίτες με πολλαπλές ανάγκες που πρέπει να επιλύονται και όχι μόνο ως οικονομικό μέγεθος και καταναλωτές.

   Είναι ώριμη απαίτηση να πληρώσουν το κόστος οι φορείς της διαφθοράς, της απληστίας και της ανευθυνότητας για τη γη και τον πολίτη.

   Διαβάστε τις κοινές θέσεις των Ευρωπαίων Πράσινων (ιδρυτικό μέλος των οποίων είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι) για την Κοινωνική Ευρώπη.

ΕΝΑΣ ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ!


   Η Εκτελεστική Γραμματεία

Επικοινωνία: Νίκος Χρυσόγελος, 6936672882, nikoschry@gmail.com
                        Κώστας Διάκος, τηλ  6972223030, eko-diak@otenet.gr 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Δεν υπάρχει ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη χωρις βιωσιμότητα" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα