Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Κοινωνία Πολιτών: Δραστηριότητες του Ομίλου Φίλων Βουνού και Θάλασσας Μήλου

Μήλος


      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ        15.4.09

      Ο Όμιλος Φίλων Βουνού και Θάλασσας Μήλου, μέλος του Ελληνικού και Παγκόσμιου Δικτύου FRIENDS OF NATURE "ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ", διευρύνει συνεχόμενα το πεδίο των δράσεων του στην πραγματικότητα του νησιού μας.Ο βασικός του στόχος της παρέμβασης στα ζητήματα της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού του νησιού αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο. Το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα πολλές ήταν οι μαζικές δράσεις του Ομίλου. 

           - Συνεχίστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και συμμετοχή το πεζοπορικό, ορειβατικό πρόγραμμα του Ομίλου. Αξίζει να τονιστεί η επιτυχημένη ορειβατική διαδρομή διάσχισης της Πολυαίγου που έγινε το Σάββατο 11.4.

           - Πραγματοποιήσαμε στις 22.3 καθαρισμό και σήμανση(και με GPS) του μονοπατιού από τις Πλατόραχες για Κλέφτικο μετά από ενημέρωση και με τον έλεγχο του Δασονομείου Μήλου. Υπήρχε μεγάλη συμμετοχή (20 άτομα) και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Σε συνεργασία με τον Δήμο Μήλου θα προχωρήσουμε τις ενέργειες γι' αυτό το μονοπάτι. Η ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού και γενικότερα του οικοτουρισμού στην Μήλο αποτελεί προτεραιότητα όλων μας και σε αυτό το πλαίσιο ο καθαρισμός,ανάδειξη και χαρρτογράφηση των μονοπατιών της Μήλου αποτελεί έργο πρώτης προτεραιότητας. Η οποιαδήποτε διεύρυνση της τουριστικής περιόδου μπορεί να προέλθει μόνο από αυτές τις μορφές τουρισμού.

           - Το Σάββατο 28.3 5 μ.μ στην Κίμωλο, στην αίθουσα του Γυμναστηρίου και την Κυριακή 29.3 7.30 μ.μ στη Μήλο στην αίθουσα του Δημαρχείου πραγματοποιήσαμε αντίστοιχα ανοιχτές εκδηλώσεις-συζητήσεις για την δημιουργία οικοδιαχειριζόμενου βιότοπου στην θαλάσσια περιοχή Μήλου-Κιμώλου. Στις εκδηλώσεις αυτές ομιλητές ήταν οι προσκεκλημένοι από τον Όμιλο επιστήμονες του Πανεπιστημίου Πειραιά, Τσελέντης Βασίλης, Καθηγητής Περιβαντολλόγος σε αυτό το Πανεπιστήμιο και Κυριακόπουλος Κώστας, βιολόγος,ωκεανογράφος, συνεργαζόμενος με το Πανεπιστήμιο Πειραιά.Οι επιστήμονες ανέλυσαν τις διαστάσεις του θέματος και στάθηκαν την ιδιαίτερη σημασία της  δημιουργίας ενός τέτοιου βιότοπου για την διάσωση και εμπλουτισμό των ιχθυαποθεμάτων στην περιοχή. Η ανάπτυξη της αλιείας, όπως είπαν,του τουρισμού και γενικότερα της οικονομίας των περιοχών της Ευρώπης και μάλιστα της Μεσογείου όπου έχουν δημιουργηθεί τέτοιοι βιότοπου είναι εντυπωσιακή.   Οι εκδηλώσεις ήταν πολύ επιτυχημένες και μαζικές ιδιαίτερα μάλιστα της Μήλου όπου και συμφωνήθηκε ανάμεσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Μήλου και το σύλλογο των επαγγελματιών ψαράδων να προχωρήσει μελέτη για την δημιουργία ενός τέτοιου βιότοπου στις βόρειες ακτές της Μήλου.

           -Την Δευτέρα 6.4 και ώρα 7.30 πραγματοποιήσαμε εκδήλωση- συζήτηση για την οικοανάπτυξη της περιοχής Natura του Χάλακα, γενικότερα της Μήλου και την σχέση της με την υποψηφιότητα της Μήλου για το Ευρωπαϊκό βραβείο"LANDSCAPE OF THE YEAR"( ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ). Το πανερωπαϊκό αυτό βραβείο που απονέμεται κάθε χρόνο από το Διεθνές Δίκτυο των Friends of Nature σε συνεργασία με την Ευρωπαική Ένωση σε ένα ορεινό και νησιωτικό τοπίο αντίστοιχα έχει μεγάλη συμβολή στην διεθνή προβολή των βραβευόμενων περιοχών. Βραβεύεται όχι μόνο η ομορφιά του τοπίου αλλά και η πολιτιστική δυναμική των τοπικών κοινωνιών,η διαφύλαξη της παράδοσης και τέλος η δυναμική της οικολογικής τουριστική και γενικότερα οικοανάπτυξης του τόπου.  Η στήριξη από τον Δήμο Μήλου της συμμετοχής του νησιού μας σε αυτό τον διαγωνισμό είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η προβολή στην εκδήλωση της πρότασης του νησιού μας σε dvd έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση για την καλιτεχνική και θεματική της αρτιότητα. Οι ελπίδες διάκρισης του νησιού μας είναι πολλές.

      Στην ίδια εκδήλωση αναπτύχθηκε από τον Πέτρο Παπαγεωργίου μέλος του Ομίλου και πρόεδρο του Οράματος η περίπτωση της περιοχής Natura το Χάλακα της Μήλου. Η σημασία της οικοανάπτυξης αυτής της περιοχής για ολόκληρη την Μήλο είναι τεράστια. Η καταστροφή του Χάλακα με αντίστοιχους τρόπους που έχουν κυριαρχήσει στην υπόλοιπη Μήλο θα σημάνει με βεβαιότητα την συνολική καταστροφή του νησιού. Η ευθύνη όλων μας απέναντι στα ίδια τα παιδιά μας είναι μοναδική. Και αυτό το σκέλος της εκδήλωσης είχε μεγάλη επιτυχία και χαρακτηρίστηκε από μια δυναμική και ενδιαφέρουσα συζήτηση. Η συζήτηση αυτή ανέδειξε την ανάγκη της συνέχισης του διαλόγου για την διαμόρφωση της μεγαλύτερης δυνατής κοινωνικής συμφωνίας στο νησί σε αυτό το ζήτημα. Αυτό αποτελεί και την απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της διαχείρισης της περιοχής natura του Χάλακα.

      Για τον Όμιλο Φίλων Βουνού και Θάλασσας Μήλου

      Ο Πρόεδρος

      Γιώργος Μάλλης
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Μήλος
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Μήλος:
Φίδια και... οδηγίες ζώνουν τη Mήλο


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Δραστηριότητες του Ομίλου Φίλων Βουνού και Θάλασσας Μήλου" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα