Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Απόψεις - Ιδέες: Οικολόγοι Πράσινοι: η κοινωνική Ευρώπη

?λλη Ελλάδα

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr, ecogreens@nath.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196

 Στο κέντρο της εκλογικής καμπάνιας των Οικολόγων Πράσινων η κοινωνική Ευρώπη
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν στο κέντρο της εκλογικής καμπάνιας τους τα θέματα της κοινωνικής Ευρώπης, ενώ συμμετέχουν στην κοινή καμπάνια των Ευρωπαίων Πράσινων «Stop Barosso» που αποσκοπεί στον να μην επιλεγεί ξανά ο Μπαρόζο ως πρόεδρος της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι Πράσινοι επικρίνουν την πολιτική της Κομισιόν που αντί να συμβάλει στην  ενδυνάμωση των ευρωπαϊκών διαδικασιών και στη διαμόρφωση μιας ευρωπαϊκής απάντησης στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση οδηγεί με ευθύνη του Μπαρόζο στη αποδιοργάνωση της σημερινής Κομισιόν και στην οπισθοχώρησή της μπροστά σε μια –άτυπη μάλιστα- διακρατική συνεργασία. Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα να μην υποστηρίξουν την επανεκλογή Μπαρόζο και να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση ενός ευρωπαϊκού Πράσινου Νew Deal.   Προσκεκλημένη των Οικολόγων Πράσινων ήρθε την Παρασκευή 10/4 στην Αθήνα η πράσινη βουλευτής Jean Lambert, υπεύθυνη για θέματα ελευθεριών, κοινωνικής Ευρώπης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνικών θεμάτων της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο. Μαζί με την πράσινη βουλευτή, Jean Lambert, αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων αποτελούμενη από τους Ν. Χρυσόγελο, μέλος της Γραμματείας των ΟΠ, Θ. Δημητρακόπουλο, συν-συντονιστή της Θεματικής Ομάδας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τον Κ. Διάκο, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των ΟΠ συναντήθηκε την Παρασκευή 10/4 με:
- αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ Δ. Παξινό και τον αντιπρόεδρο κ. Αναλυτή για να συζητήσουν θέματα προστασίας των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων
- τον Δ. Τσουκαλά, μέλος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας και εκπρόσωπο των ελληνικών συνδικάτων στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα εργασιακά δικαιώματα την εποχή της οικονομικής κρίσης.

   Οι Οικολόγοι Πράσινοι δίνουν μεγάλη σημασία στην κοινωνική διάσταση των διαφόρων πολιτικών και επιδιώκουν να γίνονται σεβαστά τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά δικαιώματα όχι μόνο των ευρωπαίων πολιτών αλλά και των πολιτών του υπόλοιπου κόσμου, ιδιαίτερα μέσα από τις διάφορες συμφωνίες και συνεργασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τρίτες χώρες. Στο κέντρο της κοινωνικής πολιτικής τους είναι η προώθηση λύσεων που επιλύουν ταυτοχρόνως τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, βελτιώνουν ουσιαστικά την ποιότητα ζωής, δημιουργούν κοινωνικές υποδομές ευέλικτες και προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πολιτών και προσφέρουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας κοινωνικά απαραίτητες.

   Όπως τονίστηκε στη συνάντηση της αντιπροσωπείας των Οικολόγων Πράσινων με τον Δ. Τσουκαλά, μέλος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας και εκπρόσωπο των ελληνικών συνδικάτων στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι απορρίπτουν την απορρύθμιση και την ελαστικότητα –με τη δικαιολογία την κρίση- των εργασιακών σχέσεων, την υποχρεωτική προσαρμογή των εργαζομένων στις ανάγκες των επιχειρήσεων όσο και την ανελαστική προσκόλληση στα παραδοσιακά πρότυπα απασχόλησης που αγνοούν τις ιδιαίτερες ανάγκες μεγάλων κοινωνικών ομάδων όπως των γυναικών, των νέων και των μεταναστών. Οι Οικολόγοι Πράσινοι τόνισαν ότι η υποστήριξη τους προς τον κόσμο της εργασίας είναι δεδομένη στους αγώνες για να βελτιώνονται οι συνθήκες εργασίας, το εργασιακό περιβάλλον και η ασφάλεια των εργαζομένων, η περιβαλλοντική προστασία αλλά και τα δικαιώματα των εργαζομένων να συμμετέχουν στη διαμόρφωση των συνθηκών εργασίας τους. Οι Πράσινοι θεωρούν την εργασία δικαίωμα και θα στηρίζουν τις προσπάθειες που επιδιώκουν την  εργασία με δημιουργικότητα και νόημα».

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι Πράσινοι διεκδικούν μεταξύ άλλων:
- Μίνιμουμ εθνικό μισθό για να μπορούν να ζουν ανθρώπινα όλοι οι πολίτες
- Μίνιμουμ έσοδο για όλους τους πολίτες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ανεξαρτήτως αν δουλεύουν ή είναι άνεργοι.
   Η αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων και η πράσινη Ευρωβουλευτής Jean Lambert συμφώνησαν πλήρως με την τοποθέτηση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κ. Δ. Παξινού ότι «είναι η διεύρυνση και η απόλυτη προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών και αν χαθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα ήδη θα έχει πληγεί η ασφάλεια και η ευημερία των κοινωνιών μας».  Οι Οικολόγοι Πράσινοι τόνισαν ότι θα στηρίξουν τόσο στο Ευρωκοινοβούλιο όσο και στην ελληνική Βουλή τις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιβαλλοντικής νομοθεσίας και βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των φυλακισμένων αλλά και για τον προληπτικό έλεγχο κάθε νομοσχεδίου ώστε να είναι συμβατός με το Σύνταγμα και να μην προωθούνται πελατειακές σχέσεις όπως συχνά συμβαίνει σήμερα. 

   Οι θέσεις των Οικολόγων Πράσινων για την κοινωνική Ευρώπη, τη μετανάστευση και τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα συζητήθηκαν επίσης με εκπροσώπους ΜΚΟ, με τη συμμετοχή της Ευρωβουλευτού Jean Lambert και του Χρ. Δουλκερίδη, ελληνικής καταγωγής βέλγου Βουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, προέδρου του γαλλόφωνου κοινοβουλίου των Βρυξελλών και ενός από τους πιθανούς προέδρους της κυβέρνησης των κρατιδίου των Βρυξελών αν επαληθευθούν οι δημοσκοπήσεις για ποσοστό της τάξης του 18-20%  για τους Βέλγους Πράσινους (που θα τους αναδείξει πιθανώς ως δεύτερο κόμμα στις Βρυξέλες).
- Η Jean Lambert, Πράσινη Ευρωβουλευτής παρουσίασε "τις επιτυχίες των πρασίνων στο ευρωκοινοβούλιο αλλά και τα εμπόδια που συνάντησαν σε θέματα κοινωνικής Ευρώπης" 
- Ο Νίκος Χρυσόγελος, συντονιστής εκλογικής καμπάνιας των Οικολόγων Πράσινων,  παρουσίασε τις "κοινές θέσεις των Πρασίνων για την Κοινωνική Ευρώπη" 
 - Η Χριστίνα Κούρκουλα, μέλος της Θεματικής Ομάδας για τα Δικαιώματα των ΟΠ,  παρουσίασε τις "κοινές θέσεις των Πρασίνων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα"
- Ο Θέμης Δημητρακόπουλος, συν-συντονιστής της Θεματικής Ομάδας για τα Δικαιώματα των ΟΠ, παρουσίασε τις "κοινές θέσεις των Πρασίνων για την μετανάστευση"
- Η Σοφία Σκουλίδη, μέλος της Θεματικής Ομάδας για τα Δικαιώματα των ΟΠ, παρουσίασε τις "κοινές θέσεις των Πρασίνων για τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα"
- Ο Κώστας Διάκος, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των ΟΠ, παρουσίασε τις "κοινές θέσεις των Πρασίνων για τα εργασιακά δικαιώματα".

Ακολούθησε συζήτηση με τους εκπροσώπους των ΜΚΟ
Μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα www.ecogreens.gr αναλυτικά τις κοινές θέσεις των Ευρωπαίων Πράσινων (ιδρυτικό μέλος των οποίων είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι) για την Κοινωνική Ευρώπη, τη  Μετανάστευση  και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Επικοινωνία: Νίκος Χρυσόγελος, 6936672882, nikoschry@gmail.com
                     Θέμης Δημητρακόπουλος,   6939240542, alem269@otenet.gr
                     Κώστας Διάκος, τηλ  6972223030, eko-diak@otenet.gr
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Οικολόγοι Πράσινοι: η κοινωνική Ευρώπη" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα