Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Εκδηλώσεις-Ενημέρωση: Ο Ross Daly στο ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πρασίνων

?λλη Ελλάδα

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr, ecogreens@nath.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196

      
O Ross Daly στο Ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων
Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι δύναμη αλλαγής στην Ευρώπη
 
    Σε συνέντευξη τύπου που οργανώθηκε την Τρίτη 31 Μαρτίου παρουσιάστηκε η συμμετοχή του Ross Daly στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων για τις ευρωεκλογές, καθώς και τα αποτελέσματα του συνεδρίου των Ευρωπαίων Πράσινων στις Βρυξέλες και η κοινή καμπάνια τους για τις ευρωεκλογές.
   Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν οι:
  - Ross Daly, Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μουσικού Εργαστηρίου «Λαβύρινθος»
  - Μιχάλης Τρεμόπουλος, επικεφαλής του ευρω-ψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων
  - Νίκος Χρυσόγελος, συντονιστής της εκλογικής καμπάνιας
  - Κάτια Λεμπέση, μέλος της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων
   Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος τόνισε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι στοχεύουν σε βαθιές πολιτικές αλλαγές αλλά και σε αλλαγές στον τρόπο ζωής μας. Κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας μας είναι «Αλλάζουμε πολιτικές, αλλάζουμε και εμείς». Τόνισε ότι «η υποψηφιότητα του Ross Daly είναι και μια προσπάθεια να κρατηθεί ανοικτό και να γίνει βιώσιμο το μουσικό εργαστήρι «Λαβύρινθος» ως μια έμπρακτη απόδειξη της σημασίας που δίνουμε στα θέματα της οικολογίας και του πολιτισμού και ενίσχυσης της αλληλεγγύης των ενεργών πολιτών σε παρόμοιες πρωτοβουλίες».

   Ο Ross Daly δήλωσε «η πρόσκληση να συμμετέχω στο Ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων αποτελεί μια ιδιαίτερη τιμή για μένα και ταυτόχρονα μια σημαντική ευκαιρία να συνδέσω την έννοια της συνείδησης απέναντι στο περιβάλλον με την έννοια της συνείδησης απέναντι στην τέχνη και στον πολιτισμό».

   Ο Νότης Μαυρουδής, σε μήνυμα του, τόνισε: «Ο Ross Daly αντιπροσωπεύει ένα μουσικό στοχασμό που έχει ρίζες στη γη, τον αέρα, τη θάλασσα της Κρήτης και της Μεσογείου, συνοδοιπόρος πλέον στις ιδέες της οικολογίας και της εναλλακτικής ζωής με πράσινο ορίζοντα, είναι μια διαλεχτή παρουσία στο κίνημα των πρασίνων, και με τη δική του συμμετοχή θα σπρώξει μπροστά τις ιδέες αυτές. Πέρα από το «καλώς ήρθες» χαίρομαι ιδιαιτέρως που ένας τέτοιος «σύντροφος» βρίσκεται ανάμεσά μας…»

   Ο Νίκος Χρυσόγελος παρουσίασε τα αποτελέσματα του συνεδρίου των Ευρωπαίων Πράσινων (27-29/3) στις Βρυξέλες όπου συμμετείχε 9μελής αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων. «Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι διεκδικούν βαθιές αλλαγές στο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σύστημα ως απάντηση στην τριπλή κρίση (οικονομική, κοινωνική και κλιματική». Κεντρικό μήνυμα της κοινής προεκλογικής εκστρατείας των Πρασίνων είναι η στροφή της Ευρώπης προς πράσινη κατεύθυνση με την υιοθέτηση ενός Πράσινου Νέου Συμβολαίου (Green New Deal) και τη δημιουργία 5.000.000 πράσινων θέσεων εργασίας.

   Η Κάτια Λεμπέση μετέφερε τον ενθουσιασμό αλλά και την αλληλεγγύη που επικρατούσε μεταξύ των 1200 συμμετεχόντων στο συνέδριο από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και τις άλλες ηπείρους. «Είμαστε περήφανοι που ανήκουμε και είμαστε ενεργό μέλος σε αυτή την παγκόσμια δημοκρατική, πράσινη οικογένεια. «Οι Πράσινοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην προώθηση περιβαλλοντικών και κοινωνικών πολιτικών στις διάφορες χώρες και στο Ευρωκοινοβούλιο. Αλλά είναι αναγκαίο οι Ευρωπαίοι Πράσινοι να ενδυναμώσουν κι άλλο και να περιλαμβάνουν στην ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου 1-2 ευρωβουλευτές των Οικολόγων Πρασίνων από τη χώρα μας. Δεν θα υπάρξει διέξοδος από την κρίση και προώθηση των αναγκαίων βαθιών αλλαγών χωρίς στροφή σε πράσινες λύσεις και χωρίς την ισχυρή παρουσία των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο και τα εθνικά κοινοβούλια»
 
Για επικοινωνία: Ν. Χρυσόγελος, συντονιστής της εκλογικής καμπάνιας τηλ. 6936.67288
 Μ. Τρεμόπουλος, επικεφαλής ευρω-ψηφοδελτίου των ΟΠ τηλ. 6976.448442Ακολουθεί δήλωση του Ross Daly

Περισσότερα για το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στη χθεσινή ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων καθώς και στην ιστοσελίδα της Πανευρωπαϊκής Καμπάνιας των Πράσινων.

Δήλωση του Ross Daly για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων
 
  Η πρόσκληση να συμμετέχω στο Ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων αποτελεί μια ιδιαίτερη τιμή για μένα και ταυτόχρονα μια σημαντική ευκαιρία να συνδέσω την έννοια της συνείδησης απέναντι στο περιβάλλον με την έννοια της συνείδησης απέναντι στην τέχνη και στον πολιτισμό. Πάντα πίστευα ότι ο εσωτερικός κόσμος του ανθρώπου και το εξωτερικό του περιβάλλον είναι δυο όψεις της ίδιας πραγματικότητας. Ο εσωτερικός μας κόσμος δεν μπορεί να είναι υγιής όταν το περιβάλλον στον οποίο ζούμε νοσεί, όπως και η όποια παρέμβαση μας στο εξωτερικό περιβάλλον δεν μπορεί παρά να αντανακλά την πνευματική μας κατάσταση. Συνεπώς θεωρώ ότι η ενασχόλησή μας με την τέχνη σε όλες της τις εκφάνσεις είναι ένα σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της σχέσης μας με το φυσικό περιβάλλον και με την ίδια τη ζωή. Ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός δυστυχώς έχει παραβλέψει αυτήν τη θεμελιώδη αλήθεια και κινδυνεύει να πληρώσει ένα πολύ βαρύ τίμημα για αυτή την απερισκεψία. Το ρολόι όμως δεν γυρίζει πίσω και δεν έχει νόημα να μιλάμε για τις υποτιθέμενες ουτοπίες άλλων εποχών.

   Η σύγχρονη τέχνη πρέπει να αντιμετωπίσει την πρόκληση της σύνδεσης των διαχρονικών και αρχέγονων αναγκών, αξιών και αληθειών με την συνείδηση του σημερινού ανθρώπου, ο οποίος πρέπει επιτέλους να βρει τρόπους να συνυπάρξει αρμονικά τουλάχιστον με το τμήμα της φύσης που τον συντηρεί. Εν ολίγοις η σχέση μας με το φυσικό περιβάλλον χρειάζεται να αποκτήσει ξανά διαστάσεις ποιητικές, να είναι η ίδια η σχέση αυτή μια τέχνη. Είναι λυπηρό πια η τέχνη να έχει υποβιβαστεί σε ένα ρόλο «δημοσιογραφικό» όπου καταγράφει απλώς την δυστυχία και την δυσφορία μας απέναντι σε έναν τρόπο ζωής που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε. Κάποτε οι άνθρωποι τραγουδούσαν στη γη τους, χόρευαν πάνω της για να τη τιμήσουν, και τη θαύμαζαν ως ένα μοναδικό έργο τέχνης στον οποίο συμμετείχαν ενεργά και καθημερινά. Ίσως σήμερα πια οι άνθρωποι, έτσι όπως έχουν γίνει, είναι πολύ αποξενωμένοι από τη πραγματική τους φύση για να μπορούν να ξαναζήσουν μια τέτοια ιερή σχέση με το περιβάλλον τους. Ωστόσο η τέχνη μπορεί να μας οδηγήσει όχι πίσω αλλά μπροστά σε μια σχέση μαζί του έστω αντίστοιχης ποιότητας.

   Έχω μελετήσει εδώ και πολλά χρόνια τους διαχρονικούς πολιτισμούς διαφόρων λαών Ευρωπαϊκών και μη και αυτή εμπειρία μου έχει διδάξει πολλά πράγματα για την έννοια της τέχνης και του πολιτισμού γενικότερα καθώς και για τη σχέση αυτών των εννοιών με την ποιότητα της ζωής. Ο δυτικός πολιτισμός, ενώ διακρίνεται για αξιοθαύμαστα κατορθώματα στο χώρο της επιστήμης, της τεχνολογίας και της τέχνης, ωστόσο έχει χάσει κάπως το δρόμο του και δυσκολεύεται πια να απεμπλακεί από στενές εγκεφαλικές προσεγγίσεις της πραγματικότητας, κεντρομόλου τύπου, που εντέλει θολώνουν και μας απομακρύνουν από φυσικές ισορροπίες οι οποίες δεν μπορούν να γίνονται αντιληπτές μόνο με αυτό τον τρόπο. Πιστεύω ότι η ενίσχυση της ανταλλαγής του Ευρωπαϊκού πολιτισμού με αυτόν των άλλων λαών έχει πολλαπλά οφέλη για όλους τους ανθρώπους στους δύσκολους καιρούς στους οποίους ζούμε. Η αλληλοκατανόηση ανθρώπων διαφορετικών πολιτισμών είναι σήμερα ένα από τα κορυφαία ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα. Σε αυτό το ζήτημα η τέχνη και ο πολιτισμός γενικότερα μπορούν να παίξουν ένα μοναδικό ρόλο που θα έχει σοβαρές και θετικότατες επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής όλου του πλανήτη.
 
  Ross Daly
  31 Μαρτίου 2009
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Ο Ross Daly στο ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πρασίνων" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.04 Δευτερόλεπτα