Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Απόψεις - Ιδέες: Βασικά μη-διαπραγματεύσιμα ανθρώπινα δικαιώματα

?λλη ΕλλάδαΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΑΠΦΙΔΩΝ
ΒΑΣΙΚΑ ΜΗ-ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

1. Καμιά διάκριση σε κανένα δικαίωμα για κανένα λόγο
προσθήκη άρθρου προστασίας από ΚΑΘΕ διάκριση στο Ελληνικό Σύνταγμα
Oυσιαστική αναγνώριση του διεθνούς δικαίου που ήδη ισχύει - και στην Eλλάδα. Nα εκλείψουν οι "τρύπες" διακρίσεων από το ελληνικό Σύνταγμα και την ελληνική νομοθεσία.
.. τεκμηρίωση - σχόλια
Ιστορία: κάποτε οι lgbt οργανώσεις μας είχαν παρόμοια αιτήματα που είχαν υπογράψει και στήριζαν πολλοί άνθρωποι :
ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ - ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (το αντίγραφο χρονολογείται γύρω στο 1999, και το πρωτότυπο ίσως το 1996).

2. - βία στο σπίτι & στην οικογένεια: η ελάχιστη υπάρχουσα νομοθετική αναγνώριση δεν αρκεί, όπως επιβεβαιώνουν σχεδόν καθημερινά τα τηλεοπτικά ενημερωτικά δελτία. Χρειάζονται ουσιαστικές δομές υποστήριξης!

3. - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στην Ισότητα και στις μη-διακρίσεις για ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ, τουλάχιστον από το Γυμνάσιο - και προαπαιτούμενη προϋπόθεση για ΟΛΟΥΣ τους δημόσιους λειτουργούς (εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί, επαγγελματίες υγείας, εκαιδευτικοί, οικογενειακοί και άλλοι σύμβουλοι, δημόσιοι υπάλληλοι, δημοσιογράφοι και ΦΥΣΙΚΑ υποψήφιοι για οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα)

4. - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στα βασικα ανθρώπινα δικαιώματα, απο το Δημοτικό

5. - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στην υγιεινή, στην πρόληψη για ΟΛΑ τα μεταδιδόμενα & σεξουαλική διαπαιδαγώγιση χωρίς καμιά διάκριση, τουλάχιστο απο την Γ Γυμνασίου (τουλάχιστο μια τάξη υποχρεωτικής εκπαίδευσης) - στο πανελλήνιο. Και σεμινάρια για όλους τους μεγαλύτερους που δεν πρόλαβαν αυτή τη βασική εκπαίδευση!
* Για τους γονείς που φοβούνται τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους:
Παρακαλούμε απαντήστε στους ίδιους τους εαυτούς σας στο καυτό ερώτημα: Προτιμάτε τα παιδιά σας να ενημερωθούν για τη σεξουαλικότητά τους από ειδικευμένους δασκάλους/εκπαιδευτές, ή από οτιδήποτε τύχει να δουν, να ακούσουν και να ζήσουν στην τηλεόραση, στο διαδίκτυο και στις παρέες τους ?

6. Ευρύτατη ενημέρωση του κοινού για τον N.3304/2005, για το αντιρατσιστικό άρθρο 4 της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας (ΦΕΚ 75/28.3.2003 - ΠΔ77) και για κάθε άλλη διάταξη προστατευτική ενάντια στις διακρίσεις!

7. - Καμια διάκριση στο αστικό δικαίωμα του πολιτικου γάμου - και σε κανένα άλλο δικαίωμα !!! (Ν. 1250/1983 και μεταγενέστεροι ρυθμιστικοί του οικογενειακού τμήματος του αστικού κώδικα)
βλέπε : Γάμος στην Ελλάδα, υπάρχουσα κατάσταση
 

8. - Διεύρυνση του αντιρατσιστικού νόμου 927/1979 (που προβλέπει ποινικές κυρώσεις για όσους/ες προωθούν τις φυλετικές διακρίσεις και στον Τύπο) προς τη διεύρυνση της έννοιας των διακρίσεων ώστε να προστατεύει από δημόσιες δηλώσεις και καλλιέργεια δημόσιου αισθήματος διακρίσεων, μίσους ή βίας για ΟΛΟΥΣ τους λόγους διακρίσεων του αρ. 13 της Συνθήκης του Αμστερνταμ & του Ευρωπαϊκού Χάρτη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, συμπεριλαμβάνοντας ρητά το βιολογικό και κοινωνικό φύλο (sex & gender), τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ηλικία, την κάθε είδους κατάσταση υγείας & αναπηρίας, τη γλώσσα, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και κάθε άλλο συνηθισμένο πιθανό λόγο αρνητικής διάκρισης, κοινωνικού αποκλεισμού, προτροπής σε ομαδικά μίση. 

Ο ν. 927/1979 με τις τροποποιήσεις του Ν. 1419/1984, στην παρ. 1, 1 ποινικοποιεί δηλώσεις και προτροπές για διακρίσεις, μίσος ή βία προς άτομα ή ομάδες λόγω της φυλετικής, εθνικής ή θρησκευτικής καταγωγής, με δημόσιες γραπτές ή προφορικές δηλώσεις, ενώ η παρ. 1, 2 απαγορεύει την ίδρυση και τη συμμετοχή σε οργανωμένες συλλογικότητες που προωθούν την προπαγάνδα και δραστηριότητες φυλετικών διακρίσεων. Το αρ. 2. τιμωρεί δημόσιες δηλώσεις προσβλητικών ιδεών & το αρ. 3. ποινικοποιεί την άρνηση παροχής αγαθών & υπηρεσιών για φυλετικούς λόγους.
Με τα σημερινά δεδομένα ο νόμος ΠΡΕΠΕΙ να προστατεύει από κάθε δημόσια δήλωση και πρόκληση σε ρατσισμό, διακρίσεις, μίσος ή βία για κάθε λόγο - και ιδιαίτερα για όλους τους λόγους που προστατεύει το Κοινοτικό Δίκαιο που έχει υπογράψει και επικυρώσει η Ελλάδα!

9. - Γρήγορες και φτηνές, αληθινά ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΕΣ νόμιμες διαδικασίες τιμωρίας κάθε ένοχου διακριτικής παραβίασης καθε δικαιώματος !!! - Αυτεπάγγελτες όσο περισσότερο είναι δυναττό.

10. - Το διαβόητο άρ. 347 του ποινικού κώδικα. Πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα με ξεκάθαρες διατάξεις που
α. να μη χρησιμοποιούν απαράδεκτες ρατσιστικές εκφράσεις ενάντια σε καμιά κοινωνική μειονότητα
β. να προστατεύουν ΟΛΕΣ και όλους όσους βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια από κάθε είδους σεξουαλική παρενόχληση, ιδιαίτερα με κατάχρηση εξουσίας (Να τα προστατέψουμε τα αγόρια αγάπη μου αλλά πάνω από το 95% των βιασμών έχουν θύματα κορίτσια! ?μα θέλεις δικαιοσύνη πρέπει να τα προστατέψεις όλα.)
γ. η ανδρική πορνεία πρέπει να ρυθμιστεί με λογικούς εφαρμόσιμους όρους στο νόμο περί πορνείας - χωρίς καμιά διακριτική μεταχείριση, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις υπάρχουσες βιολογικές διαφορές.

11. - Αυτεπάγγελτη ατιμωτική καθαίρεση των μελών του ΕΣΡ και κάθε άλλου δημόσιου λειτουργού που συστηματικά καταπατά προκλητικά και απροκάλυπτα τους ελληνικούς νόμους για την προστασία των μειονοτήτων που αντιμετωπίζουν κοινωνικό αποκλεισμό, όπως για παράδειγμα τις σεξουαλικές μειονότητες., ΕΝΑΝΤΙΑ στους λόγους ύπαρξής τους και στους στόχους του λειτουργήματός τους.

http://www.geocities.com/sapphida/dikaiwma/aitima.html

 
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Βασικά μη-διαπραγματεύσιμα ανθρώπινα δικαιώματα" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.04 Δευτερόλεπτα