Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Απόψεις - Ιδέες: "Οι αδέκαστοι δεν έχουν θέση..."

?λλη Ελλάδα

«Οι αδέκαστοι δεν έχουν θέση...»


Των ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗΕνώ επί τέσσερις μήνες, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις παραιτήσεις των δύο εισαγγελέων Εφετών, Ηλία Κολιούση και Ελένης Σωτηροπούλου, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που ανέλαβαν το Βατοπέδι-γκέιτ, διατηρούνταν η εντύπωση που μετ' επιτάσεως προέβαλλε η πανικόβλητη κυβέρνηση ότι «οι αδέκαστοι δικαστές» επέστρεψαν στα καθήκοντά τους, ο εισαγγελέας Κολιούσης είναι οριστικά εκτός δικαστικού σώματος.

Κι αυτό γιατί το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο δεν βρήκε θέση στον Πειραιά, όπου είχε ζητήσει να μετατεθεί ο εισαγγελικός λειτουργός, καθώς θα ήταν αδύνατον να παραμείνει στην ίδια στέγη, όπως και η κ. Σωτηροπούλου, με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας, Κυριάκο Καρούτσο.

Στον τελευταίο ανήκει ο χαρακτηρισμός των εισαγγελέων ως «όργανα» στη δικαιοδοσία του.

Η «Ε» αποκαλύπτει σήμερα ότι εδώ και τέσσερις μήνες ο Ηλ. Κολιούσης βρίσκεται στο σπίτι του, καθώς για δεύτερη φορά παραιτήθηκε, οριστικά πλέον, μετά τη μεταχείριση που του επιφύλαξε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, που στις 13 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ότι δεν υπήρχε θέση γι' αυτόν στην Εισαγγελία Πειραιά και θα έπρεπε να επιλέξει μεταξύ ...της τουριστικής Ρόδου και του απαξιωτικού Κυριάκου Καρούτσου.

Ο εισαγγελέας Κολιούσης επέλεξε τον δρόμο της παραίτησης, παρά το γεγονός ότι δεν θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, ενώ η συνάδελφός του Ελένη Σωτηροπούλου τοποθετήθηκε μακριά από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας, στα Γιάννενα. Εντύπωση προκαλεί ότι ποτέ δεν έγινε είδηση το τελεσίδικο «διαζύγιο» του μαχητικού εισαγγελέα με το δικαστικό σώμα, ούτε καν από τις δικαστικές ενώσεις.

Η είδηση για την έξοδο Κολιούση ήρθε στην «Ε» από κρατικούς λειτουργούς, οι οποίοι είχαν αρωγό τους τον εισαγγελέα σε υποθέσεις κατά κυκλωμάτων καταπατητών κτημάτων του Δημοσίου, και από συνάδελφό του που αγανακτισμένος είπε: «Τον έφαγαν τον Ηλία». Ωστόσο, έμεινε η προπαγάνδα της κυβέρνησης (πες πες κάτι μένει) ότι υπερασπίστηκε την κρίσιμη στιγμή την αυτοτέλεια των δικαστικών λειτουργών, παρά το ότι η δικανική τους κρίση για την αποστολή της υπόθεσης του Βατοπεδίου στη Βουλή την εξέθετε.

Αναζητήσαμε τον κ. Κολιούση και τον βρήκαμε, πού αλλού, στο σπίτι του. Τον ρωτήσαμε για την αποσιώπηση της δεύτερης και οριστικής παραίτησής του και μας είπε «δεν χρειάζεται δημοσιότητα όταν λαμβάνονται αποφάσεις συνείδησης».

Ο κ. Κολιούσης είπε στην «Ε»: «Ανακάλεσα την παραίτησή μου όταν στις 3 Νοεμβρίου συνάντησα τον κ. Χατζηγάκη και μου το ζήτησε. Είχα απέναντί μου έναν σοβαρό και σώφρονα πολιτικό, ο οποίος το τελευταίο που ήθελε ήταν η παρέμβαση στην έρευνα που πραγματοποιούσαμε. Δέχτηκε ως εύλογο το αίτημα της απεμπλοκής μας από την υπόθεση και από την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας».

Ομως, όπως προκύπτει, οι πρωταγωνιστές της πρωτοφανούς κρίσης στο δικαστικό σώμα, συνάμα και εμπνευστές του σεναρίου περί παραπλανηθέντων υπουργών στην υπόθεση του Βατοπεδίου, Γ. Σανιδάς και Κυρ. Καρούτσος, είχαν υψώσει τα τείχη στην αξιοπρέπεια του κ. Κολιούση.

Ο ίδιος παραμένει δωρικός, όπως τον ξέραμε. Επαναλαμβάνει ότι «πάντα είχα την άποψη ότι όλοι οι Ελληνες είναι ίσοι απέναντι στον νόμο» και στο ερώτημα τι θα κάνει εφεξής απάντησε «τώρα είμαι σε περισυλλογή. Αργότερα, αν έχουν αλλάξει οι συνθήκες, ίσως αιτηθώ την επιστροφή μου στο δικαστικό σώμα και τότε ας κριθεί».

Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας, Γιώργος Κολιοκώστας ήταν αυτός που τον Αύγουστο του 2008 είχε χρεώσει την καυτή δικογραφία του Βατοπεδίου στους δύο εισαγγελείς Ηλ. Κολιούση και Ελένη Σωτηροπούλου. Στις αρχές Οκτωβρίου οι δύο λειτουργοί ενημέρωσαν τον νέο προϊστάμενό τους, Κυρ. Καρούτσο, ότι «από την έρευνα προέκυπταν στοιχεία που σχετίζονταν με τη λειτουργία υφυπουργών... και ότι η σχετική υπόθεση έπρεπε να υποβληθεί διά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στη Βουλή των Ελλήνων». Η κρίση των δύο λειτουργών ήρθε σε σύγκρουση με το «φιρμάνι Σανιδά», η δικογραφία ουδέποτε διαβιβάστηκε στη Βουλή σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και ακολούθησε το σίριαλ παραιτήσεων, ανακλήσεων και διορισμού νέων εισαγγελέων.

Σήμερα, μήνες μετά κι ενώ η έρευνα για το Βατοπέδιο περαιώνεται από την Ευσταθία Σπυροπούλου και τον Παντ. Στραγάλη, το κρεσέντο δείχνει να οδηγεί την υπόθεση στη Βουλή.

Δηλαδή στη δικανική κρίση που προ εξαμήνου είχαν εκφράσει η μετατεθείσα και ο παραιτηθείς.

---------------------------------------------
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/03/2009
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


""Οι αδέκαστοι δεν έχουν θέση..."" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.04 Δευτερόλεπτα