Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Εκδηλώσεις-Ενημέρωση: Η Ελλάδα στο βάθρο της Ώρας της Γης

?λλη Ελλάδα

Δελτίο Τύπου
             
17 Μαρτίου 2009
    

 

Η Ελλάδα στο βάθρο της Ώρας της Γης Με εντυπωσιακό ρυθμό εντείνεται η συμμετοχή τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και πολιτών όσο πλησιάζουμε στην Ώρα της Γης 2009, στις 28 Μαρτίου. Η Ελλάδα αναμένεται να σκοτεινιάσει από γωνιά σε γωνιά, καθώς περισσότεροι από 200 δήμοι και κοινότητες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Η ένθερμη αυτή ανταπόκριση της ελληνικής κοινωνίας ανεβάζει τη χώρα μας στο βάθρο, μεταξύ των χωρών με την ευρύτερη συμμετοχή στην Ώρα της Γης παγκοσμίως, χαρίζοντας μας το «χάλκινο μετάλλιο».

 Μόλις 11 ημέρες πριν από το μεγαλύτερο παγκόσμιο συμμετοχικό γεγονός κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση σε ποσοστό συμμετοχής, βάσει της άτυπης άμιλλας που διαδραματίζεται στο πλαίσιο του διεθνούς δικτύου του WWF. Παγκοσμίως, η Ώρα της Γης έχει υπερκεράσει τον στόχο της συμμετοχής 1000 πόλεων και έχει ήδη ξεπεράσει τις 1500 σε ολόκληρο τον πλανήτη.

 Η ελληνική συμμετοχή δεν εξαντλείται στα εντυπωσιακά νούμερα αλλά ξεχωρίζει και για την πρωτοτυπία και τη δημιουργικότητα με την οποία θα δηλώσουν το παρών φορείς, δήμοι, επιχειρήσεις και σχολεία. Από τη συσκότιση στα λιμάνια του Ηρακλείου Κρήτης, της Ύδρας και της Αίγινας μέχρι το Λόφο του Λυκαβηττού στην Αθήνα και το Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, η τοπική αυτοδιοίκηση δείχνει την ενεργό συμμετοχή της στην Ώρα της Γης. Εξίσου σημαντική είναι και η συμμετοχή της Βουλής των Ελλήνων που σύμφωνα με τον Πρόεδρο της, Δ. Σιούφα θα προχωρήσει σε συσκότιση των κτιρίων της.

 Στον δήμο Κομοτηνής, οι δράσεις θα αρχίσουν από το πρωί της 28ης Μαρτίου με παιχνίδια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ κατά την Ώρα της Γης (20:30 – 21:30) οι πολίτες θα σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα κρατώντας κεράκια και στήλες από πάγο θα αρχίσουν να λιώνουν συμβολίζοντας τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Σε μια άλλη γωνιά της χώρας, στη Ναύπακτο, η ομάδα κρουστών του Νίκου Τουλιάτου θα δώσει συναυλία όπου θα συμμετάσχουν ενεργά μαθητές και πολίτες του δήμου. Η συμβολική πορεία με κεράκια στην Αίγινα και η μαθητική συναυλία, «Η νεολαία τραγουδά για τη Γη» που διοργανώνει ο Δήμος Αχαρνών, έρχονται απλά να προσθέσουν δύο ακόμη κομμάτια σε ένα παζλ δράσεων που συνεχώς αυξάνονται. Ιδιαίτερα σημαντική είναι δε και η υποστήριξη της πρωτοβουλίας από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις: «Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS» και Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

 «Δύο περίπου εβδομάδες πριν από την Ώρα της Γης και ο ένας από τους δύο μεγάλους στόχους του WWF, η συμμετοχή 1000 πόλεων παγκοσμίως, έχει ήδη επιτευχθεί. Στην Ελλάδα, με περισσότερες από 200 πόλεις και δεκάδες χιλιάδες ατομικές συμμετοχές, οι πολίτες - με αρχή το κλείσιμο ενός διακόπτη - δηλώνουν έτοιμοι να αναλάβουν δράση ενάντια στην αλλαγή του κλίματος. Η ενθουσιώδης αυτή ανταπόκριση της ελληνικής κοινωνίας αποτελεί ένα μήνυμα το οποίο θα έπρεπε να λάβει σοβαρά υπόψιν της η πολιτική ηγεσία τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε ο Γιώργος Βελλίδης, Επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας του WWF Ελλάς. 

Περισσότερες πληροφορίες:

Γιώργος Βελλίδης Υπεύθυνος Επικοινωνίας WWF Ελλάς, τηλ: 698 247 1719, g.vellidis@wwf.gr

 

Σημείωση προς συντάκτες:

1.             Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την «Ώρα της Γης», δείτε: www.earthhour.org/greece και για υποστηρικτικό υλικό: www.wwf.gr/eh09_downloads

2.             Επισυνάπτεται αναλυτική παρουσίαση των δραστηριοτήτων που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής οι συμμετέχοντες δήμοι και κοινότητες.

3.   Πέραν των δήμων και κοινοτήτων, συμμετοχή στην Ώρα της Γης έχουν δηλώσει, μέχρι στιγμής επίσημα 196 επιχειρήσεις, 81 σχολεία και 59 φορείς από όλη την Ελλάδα. Δείτε το σχετικό επισυναπτόμενο αρχείο pdf.
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Η Ελλάδα στο βάθρο της Ώρας της Γης" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.04 Δευτερόλεπτα