Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Απόψεις - Ιδέες: Η βία απλώνεται πάνω από την κοινωνία: φτάνει πια!

?λλη Ελλάδα   ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
   www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr
   Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
   Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196
 
   26.02.2009
 
    Η ΒΙΑ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, με αφορμή την πρωτοφανή κλιμάκωση της βίας που σηματοδοτεί η απόπειρα μαζικής δολοφονίας με την επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον του Στεκιού Μεταναστών, τονίζουν ότι η κοινωνία δεν πρέπει να αφήσει τη βία να εξαπλωθεί κι άλλο. Από τη μέρα που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον ειδικό φρουρό ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, ο φαύλος κύκλος της ανεξέλεγκτης βίας απλώνεται ολοένα και περισσότερο απειλώντας τον κοινωνικό ιστό της χώρας και αναδεικνύοντας μια κοινωνία σε κρίση.

   Όλους εμάς τους πολίτες αυτής της χώρας μας αφορά αυτή η κλιμάκωση της βίας και της τρομοκρατίας. Είναι αδιανόητο να κατοικούμε σε ένα σύγχρονο κράτος σε καιρό ειρήνης και να φοβόμαστε να κυκλοφορούμε, ή να κινούμαστε πολιτικά, ή να μιλάμε δημοσίως επειδή δίπλα μας μπορεί να σκάσει μια χειροβομβίδα ή βόμβα, να μας γαζώσει κάποια αδέσποτη από καλάσνικοφ, να μας πυροβολήσει ένας εξαγριωμένος ειδικός φρουρός ή να μας ψεκάσει με επικίνδυνα χημικά ένας «φρουρός» της τάξης.

   Όποιος τολμάει να αρθρώσει έναν μαχητικό λόγο διεκδικώντας αυτονόητα περιβαλλοντικά, κοινωνικά, ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα, στοχοποιείται και πέφτει θύμα, είτε της μαφιόζικης βίας στη συγκλονιστική περίπτωση της Κωνσταντίνας Κούνεβα, είτε της απρόσωπης βίας της «γειτονιάς», στην περίπτωση των οικονομικών μεταναστών στον ?γιο Παντελεήμονα, είτε της φασιστικής βίας στην περίπτωση της επίθεσης ενάντια στο Στέκι Μεταναστών, την ώρα που οι Αντιρρησίες Συνείδησης πραγματοποιούσαν εκδήλωση κατά των στρατιωτικών εξοπλισμών. Πολίτες που υπερασπίζονται το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών πέφτουν θύματα ξυλοδαρμών, όπως στην περίπτωση του Παπα-Γιάννη στα Οινόφυτα/Ασωπό και του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου στην Ηλεία, ή εμπρηστικών επιθέσεων όπως στην περίπτωση του Στέφανου Κόλλια στην Καλοσκοπή Φωκίδας. Εκτεταμένη χρήση επικίνδυνων χημικών γίνεται από τις «δυνάμεις της τάξης» πάνω σε διαδηλωτές και μαθητές αλλά και αδιακρίτως μέσα σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές.

   Παράλληλα, γίνονται επιθέσεις από διάφορες ομάδες κατά διανοουμένων, συγγραφέων και πανεπιστημιακών, όπως στην περίπτωση του καθηγητή Γ. Πανούση που γρονθοκοπήθηκε στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στη διάρκεια ομιλίας του με θέμα μάλιστα την επανένταξη των ανήλικων ναρκομανών και τα δικαιώματα των κρατουμένων.  Κι έχουμε ακόμη τους αυτόκλητους «υπερασπιστές» του λαού που επιχειρούν δολοφονικά χτυπήματα κατά αστυνομικών ή τοποθετούν βόμβα τεράστιας ισχύος έξω από τράπεζα στην Κηφισιά.

   Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουν τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, πιστεύουν ότι η κλιμάκωση της βίας πλήττει ακόμη περισσότερο τις πιο αδύναμες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και καλούν τους συνειδητοποιημένους πολίτες να υψώσουν το ανάστημά τους και να ενώσουν τη φωνή τους σε ένα μυριόστομο: Φτάνει πια!

  Η κοινωνία δεν νοείται να παραμένει απλός θεατής μιας κλιμάκωσης της βίας που το μόνο της αποτέλεσμα θα είναι η αποθάρρυνση και παθητικοποίηση των πολιτών.

  Η κοινωνία πρέπει να διατρανώσει ότι κανείς δεν μπορεί να μιλάει με τα όπλα και τις βόμβες για λογαριασμό της αλλά ταυτόχρονα να απαιτήσει από την κυβέρνηση να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες της για τον κύκλο της βίας που ξεκίνησε με τη δολοφονία του Αλέξανδρου.

   Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε στην αυτοοργάνωση και στην ενεργοποίηση των πολιτών που απαιτούν συμμετοχή στα κοινά και πραγματική δημοκρατία κάνοντας έντονη την παρουσία τους στο δημόσιο χώρο. Η βία και ο εξαναγκασμός δεν ήταν ποτέ λύση. Όσα τραγικά συμβαίνουν τελευταία επιβεβαιώνουν την ανάγκη όλοι οι φορείς και οι πολίτες να πάρουν ανοικτά θέση ενάντια στον φαύλο κύκλο της βίας.

  Η επίλυση των κρίσεων χωρίς τη χρήση βίας και πολύ περισσότερο όπλων, η διαμεσολάβηση που προλαβαίνει την όξυνση της αντιπαράθεσης, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και της ίδιας της ζωής πρέπει να είναι οι κατευθυντήριες αρχές μιας σύγχρονης πολιτικής.
 
  Η Εκτελεστική Γραμματεία
  των Οικολόγων Πράσινων
  
  Πληροφορίες: Νίκος Χρυσόγελος 6936 672882
  Μιχάλης Τρεμόπουλος 6976 448442
 
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Η βία απλώνεται πάνω από την κοινωνία: φτάνει πια!" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.36 Δευτερόλεπτα