Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Απόψεις - Ιδέες: Σενάρια συνεργασιών: Τι επιδιώκουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι;

?λλη Ελλάδα

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΜΜΑ
www.ecogreens.gr  ecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196

15.02.2009

Σενάρια συνεργασιών: Τι επιδιώκουν οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ;      Διαψεύδουν κατηγορηματικά οι Οικολόγοι Πράσινοι ότι υπάρχουν διαπραγματεύσεις για κυβερνητική συνεργασία, και μάλιστα «σε προχωρημένο στάδιο», με το ΠΑΣΟΚ ή οποιονδήποτε άλλο.
      Η παρουσία του Ευ. Βενιζέλου στην πίτα μας στη Θεσσαλονίκη, που τροφοδότησε τις σχετικές φήμες, βασίστηκε σε πρόσκληση που είχαμε  στείλει σε ΟΛΑ τα κόμματα. 
      Η θέση αρχής των Οικολόγων Πράσινων υπέρ των συνεργασιών και κατά των αυτοδύναμων κυβερνήσεων είναι πάγια: δεν αναφέρεται ειδικά στη σημερινή πολιτική συγκυρία και δεν οδηγεί αναγκαστικά σε επιλογές κυβερνητικών συνεργασιών.
      Θέλουμε να συμβάλουμε σε ριζικές αλλαγές πολιτικών και όχι απλώς να αναπαλαιώσουμε ένα πολιτικό σύστημα που έχει φτάσει στα όρια του. Ζητήματα συνεργασιών θα συζητηθούν, με συμμετοχή όλων των μελών μας,  μόνο αν το επιβάλουν τα δεδομένα που θα διαμορφωθούν μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές.
      Προς το παρόν οι θεσμικοί μας στόχοι επικεντρώνονται στην προσπάθεια να εκλέξουμε τουλάχιστον έναν πράσινο Έλληνα ευρωβουλευτή τον ερχόμενο Ιούνιο, αλλά και να εκπροσωπηθούμε στην Ελληνική Βουλή όποτε γίνουν εθνικές εκλογές.
 
  Τόσο οι τελευταίες δημοσκοπήσεις όσο και κυρίως η εικόνα που έχουμε από την άμεση επαφή μας με τους πολίτες δείχνουν ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι θα εκλέξουν βουλευτές για το Ευρωπαϊκό και το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Είναι έτσι αναμενόμενο το ενδιαφέρον τόσο των πολιτών όσο και των ΜΜΕ για το τι επιδιώκουν πολιτικά οι Οικολόγοι Πράσινοι και ποια είναι η στάση τους σε θέματα συνεργασιών.

  Θα θέλαμε να κάνουμε ξεκάθαρο από την αρχή ότι οι δικές μας πολιτικές αξίες επιδιώκουν το δημόσιο διάλογο και τη διαφάνεια στις σχέσεις των κομμάτων μεταξύ τους και με την κοινωνία, οπότε οι όποιες θέσεις μας θα είναι δημόσιες και δεν θα προχωρούσαμε σε συμφωνίες που θα διαμορφώνονταν πίσω από κλειστές πόρτες. Φήμες ότι «υπάρχουν ήδη συμφωνίες», επίσημες ή ανεπίσημες, για κυβερνητική συνεργασία μας με το ΠΑΣΟΚ ή άλλο κόμμα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στις πολιτικές αξίες που εκπροσωπούν οι Οικολόγοι Πράσινοι και όσοι δείχνουν να τους εμπιστεύονται. Αν είχαμε αποφασίσει να κάνουμε κάποια σχετική διαπραγμάτευση ή συνεννόηση, ή είχαμε γίνει αποδέκτες τέτοιων προτάσεων θα το δημοσιοποιούσαμε. Τέτοιες πολιτικές κινήσεις και διαδικασίες απαιτούν δημόσια συζήτηση και διαφάνεια.  

  Με δεδομένο ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι επιδιώκουμε την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και των προτεραιοτήτων της πολιτικής, στοχεύουμε με τη δική μας εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο κανένα από τα δύο κόμματα εξουσίας να μην μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμα κυβέρνηση ώστε να προωθηθούν σημαντικές αλλαγές σε θέματα διαφάνειας, αντιμετώπισης της διαφθοράς, αλλαγής του μοντέλου ανάπτυξης προς την κατεύθυνση της οικολογικής βιωσιμότητας. Μια μονοκομματική κυβέρνηση της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ θα ήταν εμπόδιο σήμερα για τις αναγκαίες αλλαγές στην κοινωνία, την οικονομία, την πολιτική και το περιβάλλον.

  Είναι πιθανό διάφορες φήμες να αντανακλούν απόψεις ή ευχές δημοσιογράφων ή και να απηχούν σκέψεις που συζητιούνται στο ίδιο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η θέση των Οικολόγων Πράσινων υπέρ των πολυκομματικών κυβερνήσεων και κατά των αυτοδυναμιών, είναι πάγια, και δεν αναφέρεται ειδικά στη σημερινή πολιτική συγκυρία.

  Είναι λογικό τόσο οι πολίτες όσο και οι Οικολόγοι Πράσινοι να μην έχουμε ακόμη πειστεί για το αν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι προϋποθέσεις για προγραμματικές συμφωνίες των Οικολόγων Πράσινων με συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα. Για να γίνουν εφικτές οποιεσδήποτε συνεργασίες πρέπει –τουλάχιστον όσον αφορά στους Οικολόγους Πράσινους– να υπάρχουν σαφείς θεματικές πλειοψηφίες στην κοινωνία, αλλά και να στραφούν τα υπόλοιπα κόμματα προς πιο οικολογικές/πράσινες θέσεις και πολιτικές όχι μόνο στα λόγια ή για επικοινωνιακούς λόγους αλλά με πολύ  σοβαρές ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ όσον αφορά στην εφαρμογή τους.  Ταυτόχρονα, απαιτούνται δεσμεύσεις στα θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς, που έχουν αποτελέσει πληγή για την Ελλάδα μέχρι τώρα και που αποτελούν κεντρικό μας ζήτημα σε όλα τα επίπεδα.

  Σε κάθε περίπτωση, οι Οικολόγοι Πράσινοι θα συζητήσουν αν και όταν προκύψουν παρόμοια θέματα δημοκρατικά, με συμμετοχή όλων των μελών μας, και μόνο αν το επιβάλουν τα δεδομένα που θα διαμορφωθούν μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές. Κριτήριο δεν θα είναι η επιδίωξη για μερίδιο εξουσίας, αλλά ο στόχος μας να επηρεάσουμε σε οικολογικότερες κατευθύνσεις το σύνολο του πολιτικού φάσματος.

                                             Η Εκτελεστική ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
                                               των Οικολόγων Πράσινων

Πληροφορίες: Νίκος Χρυσόγελος, 6936672882, 
                      Μιχάλης Τρεμόπουλος, 6976448442
                      Κάτια Λεμπέση 6973791755,
                      Λενιώ Μυριβήλη, 6976716830
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Σενάρια συνεργασιών: Τι επιδιώκουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι;" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα