Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Κλίμα: ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS - Δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

?λλη Ελλάδα

Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
Μαμάη 3, 10440, Αθήνα
Τηλ./Fax: 210 822 8795
Email: info@medsos.gr
Ιστοσελίδα: www.medsos.gr 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, στο πλαίσιο της δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής,  πραγματοποιεί Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στις 12.30μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα, Αμαλίας 8

                                                   Με θέμα

Οι τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για χάραξη ευρωπαϊκής πολιτικής για το κλίμα
Οι δράσεις ενημέρωσης-ενεργοποίησης που προγραμματίζει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

Στους δημοσιογράφους θα μιλήσουν οι:

Νίκος Χρυσόγελος, Πρόεδρος ΔΣ του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

Τάσος Κρομμύδας, Υπεύθυνος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS


Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα Ιωάννης Κοκκάλας
 

*Λόγω των όρων ασφαλείας που ισχύουν στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σας παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε έγκαιρα για τη συμμετοχή σας.


Για περισσότερες πληροφορίες:

Λουκία Καλαϊτζή

Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας

E-mail: loukia@medsos.gr  Συνέντευξη Τύπου του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS  για:

Τις τελευταίες εξελίξεις και τις εκκρεμότητες στις διαπραγματεύσεις
Τις δράσεις ενημέρωσης-κινητοποίησης που προγραμματίζει η οργάνωση 

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Ευρωπαϊκή και η παγκόσμια πολιτική για το κλίμα
Συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα Τετάρτη 19/11/2008, στο κτίριο του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS σχετικά με τις πολύ κρίσιμες αποφάσεις για την ενεργειακή πολιτική και την προστασία του κλίματος που καλούνται να λάβουν μέσα στο Δεκέμβριο:
- η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 3-4/12 και οι αρχηγοί κρατών της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής στις 11-12/12 για το «Ενεργειακό-Κλιματικό Πακέτο»
- οι εκπρόσωποι της παγκόσμιας κοινότητας στο Poznan της Πολωνίας στις 1-12/12 για την μετά Κιότο εποχή. 
Οι αποφάσεις αυτές θα διαμορφώσουν την  Ευρωπαϊκή και την παγκόσμια πολιτική για το κλίμα και ουσιαστικά θα καθορίσουν το αν θα μπορέσει η ανθρωπότητα να προλάβει ή όχι μια ανεξέλεγκτη κλιματική, οικονομική και κοινωνική κρίση.
 
Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κος Κοκκάλας Ιωάννης χαιρετίζοντας τις πρωτοβουλίες του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, δήλωσε: «Το βασικότερο απ' όλα για το Κοινοβούλιο είναι να έχουμε γρήγορη πρόοδο και απτά αποτελέσματα, γιατί αν θέλουμε να πείσουμε τους εταίρους μας ανά τον κόσμο να συμμετάσχουν σε μια δεσμευτική και συνολική στρατηγική πρέπει να είμαστε έτοιμοι εκ των προτέρων και να έχουμε να δείξουμε συγκεκριμένα επιτεύγματα. Το Γραφείο μας στηρίζει ανεπιφύλακτα το Δίκτυο Μεσόγειος ΣΟΣ. Όχι μόνο γιατί οι οδηγίες μας είναι να στηρίζουμε τις οργανώσεις των πολιτών, αλλά κυρίως γιατί κινείται όποτε πρέπει, όπως πρέπει και κάνει και υποδειγματική δουλειά.»
 
Ο Νίκος Χρυσόγελος, πρόεδρος του ΔΣ και υπεύθυνος πολιτικών του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, τόνισε ότι «Ζούμε πια στην εποχή της κλιματικής κρίσης και οι όποιες αποφάσεις παρθούν τώρα θα έχουν να κάνουν με το πόσο βαθιά θα είναι αυτή η κρίση και με το αν θα μπορέσουμε ή όχι στο μέλλον να σταθεροποιήσουμε ξανά το κλίμα και να προστατέψουμε τις ανθρώπινες κοινωνίες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χρέος να δείξει το δρόμο και να ηγηθεί στην παγκόσμια προσπάθεια για την προστασία του κλίματος. Οι πολίτες, οι επιστήμονες και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις περιμένουν από τους ευρωβουλευτές και τους αρχηγούς κρατών να λάβουν φιλόδοξες πολιτικές αποφάσεις για την προστασία του κλίματος. Τώρα, μετά και την αλλαγή στις ΗΠΑ, είναι η κατάλληλη στιγμή για να τεθούν οι βάσεις που θα βοηθήσουν την ανθρωπότητα να αποφύγει μια τρομακτικής έκτασης κλιματική, οικονομική και κοινωνική κρίση. Αύριο θα είναι ήδη πολύ αργά». Κατέληξε λέγοντας: «Η προστασία του κλίματος είναι μια ευκαιρία για να στραφούμε προς μια βιώσιμη και κοινωνικά υπεύθυνη οικονομία και να δημιουργηθούν εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας. Είναι τώρα που πρέπει να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για αλλαγή του μοντέλου παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας. Χρειαζόμαστε μια ενεργειακή επανάσταση. Αν χάσουμε αυτή την ευκαιρία, η σημερινή χρηματοπιστωτική κρίση θα μοιάζει αστεία μπροστά στην οικονομική και κοινωνική κατάρρευση που θα προκαλέσει το κλιματικό χάος, όπως δείχνουν πολλές μελέτες και έρευνες».
 
Η ?ννυ Μητροπούλου, Διευθύντρια και Υπεύθυνη Συντονισμού των δράσεων του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, παρουσίασε τις σχετικές πρωτοβουλίες της Οργάνωσης που περιλαμβάνουν:
 -ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κο Κ. Καραμανλή να υποστηρίξει στη Σύνοδο Κορυφής στις 11-12/12 ένα πιο φιλόδοξο «Ενεργειακό –Κλιματικό Πακέτο» με βάση τις αποφάσεις και των Επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου,
- τέσσερις ερωτήσεις προς τους Έλληνες Ευρωβουλευτές σχετικά με τη στάση που προτίθενται να κρατήσουν κατά την ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 3-4/12.  Οι απαντήσεις των ευρωβουλευτών θα δημοσιοποιηθούν ώστε να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες τι στάση τήρησαν σχετικά με την προστασία του κλίματος.
«Είναι ανάγκη», δήλωσε η ?ννυ Μητροπούλου, «η ελληνική κυβέρνηση και οι έλληνες ευρωβουλευτές να επιδείξουν την αντίστοιχη αποφασιστικότητα, στηρίζοντας έμπρακτα φιλόδοξες πολιτικές για την προστασία του κλίματος με στόχο μείωση των εκπομπών  αερίων του θερμοκηπίου από την ΕΕ κατά 30% και υιοθέτηση μακροπρόθεσμων στόχων μείωσης κατά 50% το 2035 και 60-80% το 2050».
 
Ο Τάσος Κρομμύδας, υπεύθυνος για θέματα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, έκανε μια σύντομη παρουσίαση των προτάσεων του «Κλιματικού-Ενεργειακού Πακέτου» της ΕΕ, των διαπραγματεύσεων μεταξύ Επιτροπής, Ευρωκοινοβουλίου και Συμβουλίου για την οριστικοποίησή του καθώς και των αιτημάτων της Οργάνωσης αλλά και της κοινής καμπάνιας ευρωπαϊκών ΜΚΟ για μια πραγματικά φιλόδοξη και αποτελεσματική Ευρωπαϊκή πολιτική για το κλίμα. Αναφέρθηκε επίσης στη Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο στην Πολωνία (1-12/12) και στην ανάγκη για συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τη διεθνή κοινότητα, χωρίς να μετατίθενται οι σημαντικές αποφάσεις στη Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ στην Κοπεγχάγη το 2009. Ο Τάσος Κρομμύδας επεσήμανε ότι «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ισχυρά λόμπυ αλλά και κάποιες κυβερνήσεις και κομμάτια των πολιτικών ομάδων στο ευρωκοινοβούλιο φαίνεται να σκέπτονται να υπαναχωρήσουν από τις προτάσεις της ΕΕ για το «ενεργειακό –κλιματικό πακέτο με δικαιολογία την χρηματοπιστωτική κρίση». Τόνισε ότι «αν τα μέτρα, που ήταν προς την σωστή κατεύθυνση αλλά αδύναμα, αποδυναμωθούν και άλλο, δεν θα μπορέσουμε τις επόμενες δεκαετίες να επανασταθεροποιήσουμε το κλίμα». «Η τρέχουσα οικονομική κρίση δεν πρέπει να αναστείλει ή να επιβραδύνει τις πολιτικές για την προστασία του κλίματος. Αντίθετα», τόνισε, «η από κοινού αντιμετώπιση της κλιματικής και οικονομική κρίσης θα ευνοήσουν την καινοτομία, τις επενδύσεις και την απασχόληση με ευνοϊκές επιπτώσεις στο κλίμα, την οικονομία και την κοινωνία». Και έδωσε τα στοιχεία  από δύο πρόσφατες εκθέσεις:
-                      του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας, του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP), της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Συνδικάτων και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργοδοτών σύμφωνα με την οποία το 2030 με συνολικές «πράσινες» επενδύσεις 630 δις δολαρίων αναμένεται να έχουν δημιουργηθεί πάνω από 20 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.
-                      του Center for American Progress και του University of Massachusetts Political Economy Research Institute που εκτιμά πως ένα διετές πρόγραμμα Πράσινων Επενδύσεων (με στοχευμένες επενδύσεις και φοροαπαλλαγές) ύψους 100 δις δολαρίων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ  θα μπορούσε να δημιουργήσει 2 εκατομμύρια πράσινες θέσεις εργασίας.
Ο Τάσος Κρομμύδας αναφέρθηκε, επίσης, στις απαιτήσεις που η υιοθέτηση του «Κλιματικού-Ενεργειακού Πακέτου» σημαίνουν για τη χώρα μας.
 
Συνοδευτικό υλικό
·         Ενημερωτικό κείμενο παρουσίασης του «Κλιματικού-Ενεργειακού Πακέτου»
·         Συνήθεις ερωτήσεις και απαντήσεις για το Πακέτο και τη Συνδιάσκεψη του Πόζναν μαζί με τις θέσεις του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
·         Επιστολή προς Πρωθυπουργό
·         Ερωτήματα προς  τους Έλληνες Ευρωβουλευτές
·         Δελτία Τύπου του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για τις αποφάσεις των Επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου και για τις απογοητευτικές επιδόσεις του ελληνικού τομέα ηλεκτρισμού
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
Λουκία Καλαϊτζή, Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας, Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, Τηλ: 210 8228795 – 6974 829523, Φαξ: 210 8253435, E-mail: press@medsos.gr, www.medsos.gr
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS - Δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.05 Δευτερόλεπτα