Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Εκδηλώσεις-Ενημέρωση: Συμπεράσματα του παγκόσμιου Οικολογικού Συνεδρίου

?λλη Ελλάδα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
που έγινε στην Αθήνα στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2008

      Όσοι λάβαμε μέρος στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Οικολόγων που οργάνωσε το πολιτικό κίνημα ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΙΟΔΙΑΣΩΣΗ – ΝΕΑ ΖΩΗ, μετά από ανταλλαγές πληροφοριών, διαπιστώσεων, ιδεών και θέσεων, καθώς και δημιουργικών διαβουλεύσεων καταλήξαμε στα ακόλουθα συμπεράσματα, που θέλουμε να τα εκφράσουμε με το παρόν ψήφισμα που ακολουθεί.Πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της σημερινής κοινωνίας είναι η διατάραξη της φυσικής ισορροπίας και τάξης, διά της χημικής ρύπανσης που προκαλούν οι καύσεις των υδρογονανθράκων και τα χωρίς έλεγχο και απαγορεύσεις Βιομηχανικά απόβλητα, που όλα μαζί δημιουργούν το απειλητικό φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Πως η αυξανόμενη αποψίλωση των δασών και η ερημοποίηση, μειώνουν την δυνατότητα απορρόφησης των ρύπων και των άλλων τοξικών ουσιών.
Ταυτόχρονα μαζί με την αλόγιστη σπατάλη του φυσικού πλούτου, τους συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς παραγωγής, τους εξοντωτικούς ανταγωνισμούς, τους εξοπλισμούς και τους πολέμους, έρχεται η «εκδίκηση» της φύσης με το λιώσιμο των πάγων, με την άνοδο των θαλασσών, τα ακραία φυσικά φαινόμενα, και τις πρωτόγνωρες επιδημικές νόσους.

Η χρήση της πυρηνικής ενέργειας δήθεν για ειρηνικούς σκοπούς, παραμένει θανάσιμη απειλή για την ανθρωπότητα, τόσο ως μία πιθανότητα πυρηνικού πολέμου όσο και ως μια πιθανότητα ατυχήματος. Αλλά και ως πραγματική και διαπιστωμένη αδυναμία καταστροφής των αποβλήτων.
Οι γονιδιακές μεταλλάξεις φυτών και ζώων για την αύξηση της παραγωγής αποτελούν ΥΒΡΙΝ και διαταράσσουν την φυσική αρμονία. Αποτελούν θανάσιμη απειλή για όλα τα είδη, με τελικό αποδέκτη και θύμα τον άνθρωπο.
Η χημική ρύπανση των τροφών με την κατά κόρον χρήση των βιομηχανικών λιπασμάτων και εντομοφαρμάκων, ιδιαίτερα στις αναπτυγμένες χώρες, είναι που δηλητηριάζει την υγεία των ανθρώπων, αλλά και επηρεάζει την συνοχή της οικολογικής αλυσίδας των φυτών και των ζώων.

Πως τα αίτια που προκάλεσαν όλα αυτά τα επικίνδυνα φαινόμενα για τον πλανήτη και την ζωή, εμφανώς οφείλονται στην αφύσικη συμπεριφορά του ανθρώπου δηλαδή στην υπέρβαση, την                υπερβολή, την ασέβεια στον αδήρητο θεϊκό (φυσικό) νόμο.
Καταδείχτηκε πως το μοντέλο ανάπτυξης που όλα τα εντάσσει στην υπηρεσία του κέρδους, είναι απάνθρωπο και ανήθικο. Ο αχαλίνωτος ανταγωνισμός, η εξοντωτική τάση της παραγωγικότητας και αποδοτικότητας με γνώμονα την οικονομική κυριαρχία, οδήγησαν στην «Παγκοσμιοποίηση» των πάντων, δηλ. την ισοπέδωση των οικονομιών, των εθνών, των λαών και των πολιτισμών.
Όμως παρά τις απατηλές διακηρύξεις το αυξανόμενο άγος της παραγωγής δεν έλυσε κανένα πρόβλημα. Η πείνα και η φτώχεια αυξήθηκαν, οι αρρώστιες και τα ναρκωτικά πολλαπλασιάστηκαν, η αγραμματοσύνη, οι αυτοκτονίες, η ανεργία, οι εθνικές αντιθέσεις, οι επεμβάσεις, οι ανταγωνισμοί των όπλων, οι πόλεμοι, η αστάθεια των οικονομικών με συμπτώματα πιθανών ανεξέλεγκτων κρίσεων, όλα δείχνουν πως η κοινωνία βρίσκεται σε λάθος δρόμο. Εμείς προτείνουμε τον δρόμο της οικολογίας.

Διαπιστώσαμε πως η δημοκρατία διεθνώς λόγω της κυριαρχίας των μονοπωλίων, τραπεζών και χρηματιστηρίων που ελέγχουν τις κρατικές εξουσίες αποδυναμώνεται. Απόδειξη η απαξίωση του        οργανισμού Ενωμένων Εθνών. Οι Οικολόγοι προτείνουν θεσμούς δημοκρατικής λειτουργίας χωρίς     αρχηγούς, χωρίς προτεινόμενους από τα πάνω, χωρίς μόνιμους, αλλά εναλλασσόμενους υπευθύνους θέσεων εργασίας. Επίσης ελεγκτικούς μηχανισμούς εκλεγόμενους από τα κάτω. Θεωρούμε πως η      δημοκρατία θωρακίζεται με την αυστηρή διάκριση των εξουσιών (βουλευτική – εκτελεστική – δικαστική).
Η ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών είναι το μόνο ανάχωμα στην πολιτική διαφθορά, που συμβάλει τα μέγιστα στην πλανητική καταστροφή. Προτείνουμε στους λαούς την απλή εξίσωση:           λιγότερη διαφθορά, λιγότερη ρύπανση.
Δηλώνουμε πως ανησυχούμε πάρα πολύ για την ραγδαία εγκατάσταση νέων πυρηνικών εργοστασίων και καλούμε τις κυβερνήσεις να τα σταματήσουν εδώ και τώρα. Παράλληλα καλούμε τις πιο           αναπτυγμένες βιομηχανικά χώρες να πάρουν δραστικές και έγκαιρες αποφάσεις για την αξιοποίηση των ήπιων μορφών ενέργειας (ηλιακή, αιολική, γεωθερμική και υδάτινη). Επιπλέον να πάρουν σοβαρά μέτρα μειώσεως των εκπομπών κάθε μορφής ρύπων γιατί ο πλανήτης έχει φτάσει στα όρια της αντοχής του. Καλούμε ν΄ αυξήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς χαμηλής ρύπανσης και μειώσουν στο ελάχιστο την κίνηση των ρυπογόνων Ι.Χ.

Προτείνουμε την αποθάρρυνση των ρυπογόνων επιχειρήσεων με την μορφή της οικονομικής επιβαρύνσεώς των πέραν του κόστους που απαιτείται για την αποκατάσταση των περιβαλλοντικών βλαβών.
Μας τρομάζει η αδιαφορία των κυβερνώντων μπροστά στην καταστροφή μεγάλων οικοσυστημάτων για την καταστροφή των δασών στην κεντρική Αφρική στην Βραζιλία και στην Νοτιοανατολική Ασία. Και η αυξανόμενη ρογμή του όζοντος στον Ανταρκτικό κύκλο.

Τις εργασίες του συνεδρίου απασχόλησε πολύ η μεγάλη ρύπανση της Μαύρης θάλασσας και των πέριξ μεγάλων ποταμών. Ζητούμε κυρίως από την Ε.Ε. και την Ρωσία να πάρουν άμεσα σωστικά μέτρα. Ιδιαίτερα καλούμε την Ουκρανία να κλείσει το ορυχείο «ΑΛΜΠΟΥΝΟ» που δηλητηριάζει τις γύρω χώρες αφήνοντας στην ατμόσφαιρα 40 τόνους τοξικά χημικά την ημέρα!
Πως ο μόνος τρόπος προστασίας της φυσικής αρμονίας και τάξης, αλλά και διόρθωσης των μέχρι τώρα   βλαβών είναι η αφύπνιση των λαών διά μέσου της οικολογίας που θα μετατρέψει τον οικονομικό άνθρωπο σε δρώντα δημοκρατικό πολίτη εγγυητή και προστάτη της μητέρας φύσης.
Επισημάνθηκε η καθοριστική επίδραση του τρόπου ζωής (διατροφή-διαβίωση), στην αλλαγή του κλίματος στη Γη, στη φτώχεια, την αρρώστια, την τεχνητή δυστυχία. Σημειωτέον ότι οι άνθρωποι παράγουμε για να φάμε με τεχνητή γονιμοποίηση, εκατονταπλάσιο αριθμό ζώων από τον ανθρώπινο πληθυσμό. Τα ζώα αυτά παράγουν διοξείδιο του άνθρακα, μεθάνιο, διοξείδια του αζώτου και άλλα δηλητηριώδη αέρια περισσότερο απ΄ όσα παράγουν τα μεταφορικά μέσα (αυτοκίνητα, αεροπλάνα, πλοία κλπ.) σε όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα να ευθύνονται κατά μεγάλο ποσοστό για την αλλαγή του κλίματος (φαινόμενο θερμοκηπίου, όξινη βροχή κλπ.). Επίσης για την παραγωγή ενός κιλού κρέατος     απαιτούνται εκατονταπλάσιες ποσότητες φυτικής τροφής και νερού (λειψυδρία). Το 10% των τροφών που τρώνε τα ζώα (σιτάρι, καλαμπόκι, σόγια) αν διατεθούν στους ανθρώπους μπορούν να εξαλείψουν την πείνα από τη Γη.

Καλούμε τις κυβερνήσεις να εντάξουν την οικολογία ως κύριο μάθημα σε όλες τις βαθμίδες εκπαιδεύσεως, τις τοπικές κοινωνίες στην διά βίου οικολογική ενημέρωση και πρακτική συμπεριφορά, με οδηγό την Τοπ. Αυτοδιοίκηση κυρίως στην ανακύκλωση των απορριμμάτων.
Τέλος συναποφασίσαμε για την μόνιμη και σταθερή συνεργασία των οικολογικών κινημάτων διεθνώς και την βοήθεια για δημιουργία όπου δεν υπάρχουν. Παράλληλα διαπιστώσαμε την ανάγκη      ενότητας, των πράσινων οργανώσεων κατά χώρα για την αποτελεσματικότερη δράση και επέκταση της ιδεολογικής των επιρροής.
Το παρόν ψήφισμα να διανεμηθεί στους διεθνούς οργανισμούς, στα εθνικά κοινοβούλια και κυβερνήσεις, στα οικολογικά κινήματα, στα άλλα πολιτικά κόμματα καθώς και στα Μ.Μ.Ε.
 
Αθήνα 28.9.2008
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Συμπεράσματα του παγκόσμιου Οικολογικού Συνεδρίου" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.05 Δευτερόλεπτα