Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Κλίμα: WWF - Tα μέτρα για το κλίμα ωφελούν και τη δημόσια υγεία

?λλη Ελλάδα

WWF
 
Κοινό δελτίο τύπου
2 Οκτωβρίου 2008


Τα μέτρα για το κλίμα ωφελούν και τη δημόσια υγείαΣε επιπλέον εξοικονόμηση τουλάχιστον 25 δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο στον τομέα της υγείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο μπορεί να οδηγήσει η άμεση λήψη φιλόδοξων πολιτικών μέτρων για την κλιματική αλλαγή. Αυτό προκύπτει από νέα μελέτη των περιβαλλοντικών οργανώσεων WWF, Climate Action Network (CAN) και Health & Environment Alliance (HEAL).
 
Η μελέτη αναλύει τα οφέλη στη δημόσια υγεία που θα προκύψουν αν η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρήσει στην αλλαγή του στόχου μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έως το 2020, από 20% που είναι σήμερα σε 30%. Αυτή η αλλαγή θα έχει ως αποτέλεσμα μια αύξηση των κερδών στον τομέα της υγείας κατά 25 δις ευρώ (48%), δηλαδή σε 76 δις ευρώ από 51 δις ευρώ που υπολογίζεται ότι θα επιφέρει η μείωση των εκπομπών κατά 20%.
 
Τα τεράστια οφέλη θα εξοικονομηθούν λόγω της βελτίωσης της δημόσιας υγείας[1]. Εκτιμάται ότι οι εισαγωγές σε νοσοκομεία θα μειωθούν κατά τουλάχιστον 8.000 το χρόνο, ενώ θα εξοικονομηθούν 2 εκατομμύρια εργατοημέρες.
 
Αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής εκτίμησε ότι 369.000 άνθρωποι πεθαίνουν πρόωρα κάθε χρόνο στην ΕΕ, λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Μάλιστα, οι πρόωροι θάνατοι και οι απαιτήσεις για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που συνδέονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση ευθύνονται για απώλειες της τάξης του 3-9% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ. 
 
«Μέχρι σήμερα η συζήτηση για τα μέτρα καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής έχει περιοριστεί στο πιθανό κόστος που θα κληθούν να επωμιστούν οι βιομηχανίες, αμελώντας παντελώς το κόστος που θα επωμιστεί η κοινωνία από την υποβάθμιση του κλίματος», αναφέρει ο Αχιλλέας Πληθάρας, Υπεύθυνος Εκστρατειών Περιβαλλοντικής Πολιτικής του WWF Ελλάς. «Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι τα μέτρα προώθησης των ανανεώσιμων πηγών και η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα δε θα βοηθήσουν μόνο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, αλλά θα συνεισφέρουν και στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των Ευρωπαίων πολιτών», καταλήγει ο κ. Πληθάρας.
 
Το τελευταίο διάστημα συζητείται σε επίπεδο ΕΕ το «ενεργειακό και κλιματικό πακέτο», μια σειρά μέτρων για περιορισμό των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου της Ευρώπης. Μέσα από το ενεργειακό και κλιματικό πακέτο, η ΕΕ έχει μια μοναδική δυνατότητα να προχωρήσει πέρα από τις ρητορικές προτάσεις και να αποδείξει τον ηγετικό της ρόλο. Για να συμβεί αυτό, σύμφωνα με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, θα πρέπει άμεσα να θεσπιστεί η μείωση των εκπομπών κατά 30% έως το 2020.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη μελέτη. 
http://climate.wwf.gr/images/pdf/co_benefits_to_health_report__september_2008.pdf
 
Περισσότερες πληροφορίες
Αχιλλέας Πληθάρας, Υπεύθυνος Εκστρατειών Περιβαλλοντικής Πολιτικής WWF Ελλάς, 210 3314893, 6974029295, a.plitharas@wwf.gr
Μαρίτα Παντέρη, Υπεύθυνη Τύπου, WWF Ελλάς, 698 241724, m.panteri@wwf.gr
 
Σημείωση προς συντάκτες
-       Το Μάρτιο του 2007, η ΕΕ συμφώνησε στην θέσπιση στόχου μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά 20% έως το 2020, με την πιθανότητα αύξησης του συγκεκριμένου ποσοστού στο 30% στην περίπτωση που επιτευχθεί παγκόσμια πολιτική συμφωνία για το κλίμα.
-       Η Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ (IPCC) επισημαίνει, όμως, ότι οι ανεπτυγμένες χώρες πρέπει να μειώσουν τις εκπομπές τους κατά 25-40% έως το 2020, γιατί μόνο έτσι υπάρχει πιθανότητα να μην ξεπεράσει η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας τους 2ο C. Αν ξεπεραστεί η συγκεκριμένη αύξηση της θερμοκρασίας οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα είναι δραματικές.
-       Η αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής έχει τίτλο:  “Baseline Scenarios for the Clean Air for Europe (CAFE) Programme Final Report” LOT 1 Contract No. B43040/2002/340248/MAR/C1.
 
 

[1] Για τους υπολογισμούς καταμετρήθηκαν και ποσοσοτικοποιήθηκαν τα οφέλη από τη μείωση των απωλειών ζωών και εργατοημερών, καθώς και από τον περιορισμό του κόστους νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


Sorry, Comments are not available for this article.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα