Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Διανοίξεις Δρόμων: Τήνος - Δρόμοι και Αδιέξοδα του Γιώργου Κωνσταντίνου Κολλάρου

ΤήνοςΠαραμονές των προηγουμένων εκλογών, συζητούσα με γνωστό μου Κιονίτη: "Κοίταξε", μου ομολογούσε, "βάζω υποψηφιότητα με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, γιατί μας άνοιξε έναν δρόμο για να πηγαίνουμε σε κάτι χτήματα μας εδώ κοντά". Η αφοπλιστική του ειλικρίνεια με άφησε άναυδο.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τον συνομιλητή μου να συμφωνεί με εμένα σε όλα: την ανάγκη εξάλειψης των πελατειακών σχέσεων με τους δημάρχους, τις παράνομες διανοίξεις δρόμων, τον κίνδυνο καταστροφής της χρυσοφόρας φυσιογνωμίας του νησιού, τις ανάγκες των Κιονίων. "Ναι, έχεις δίκιο...και να μην ακούς αυτά που λένε ... τους δρόμους τους ανοίγουν για να οικοπεδοποιήσουν τα διπλανά χτήματα". Στην ουσία παραδεχόταν και τις δικές του προθέσεις! Σουρεαλιστικός διάλογος! Πράγματι μια πλειάδα από οικοδομές έχει ήδη ξεφυτρώσει στις γειτονικές προς τον συγκεκριμένο δρόμο ιδιοκτησίες και νομίζω, όλος ο "Κάρλος", -όπως λέγεται το βουνό πάνω από τα Κιονια- σε λίγο θα έχει χτιστεί. Με αυτή τη λογική, δυσκολεύεται κανείς να καταλάβει πού έχει κολλήσει τόσα χρόνια ο περίφημος Περιφερειακός δρόμος των Κιονίων, αφού η εξίσωση είναι γνωστή: Δρόμος = Οικοπεδοποιήσεις = Λεφτά. Πριν από λίγα χρόνια ήταν ενταγμένος στο πρόγραμμα "Καποδίστριας", όμως, αντί το πρόγραμμα αυτό να βοηθήσει την υλοποίηση του, τον εξοβέλισε.
Είναι ακόμα να απορεί κανείς γιατί θεωρείται από όλους απολύτως φυσιολογικό όλη η κυκλοφορία των οχημάτων, -ακόμα και των βαρέων-, προς τα Έξω Μέρη, να γίνεται μέσα από κατοικημένη περιοχή, μπροστά από ταβέρνες, μέσα από πολυσύχναστες παραλίες (Αγ. Μάρκος, Κιόνια ), ανάμεσα σε πεζοπόρους... Σε κάποια σημεία μάλιστα τα τριαξονικά φορτηγά περνάνε σε απόσταση αναπνοής από τα κεφάλια των λουομένων. Να αναφέρουμε επίσης, ότι ένα μέρος του δρόμου, -αυτό που έχει μείνει χωμάτινο-, περνάει παράνομα μέσα από την παραλία και για αυτό δεν επιτρέπεται να ολοκληρωθεί. Πινακίδες, έχουν φυσικά τοποθετηθεί, αλλά φτάνουν; Ατυχήματα θανατηφόρα έχουν ήδη συμβεί. Προσωπικά θυμάμαι δύο, μάλιστα το ένα, με θύμα ένα κοριτσάκι και τους μάρτυρες να συμφωνούν ότι το αυτοκίνητο που το παρέσυρε δεν έτρεχε. Πριν κάμποσα χρόνια, στην Ισπανία αν δεν κάνω λάθος, βυτιοφόρο ξέφυγε από την πορεία του και κατέπεσε φλεγόμενο σε κάμπινγκ, που βρισκόταν ακριβώς κάτω από τον δρόμο. Το αποτέλεσμα ήταν δεκάδες θύματα. Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι αντίστοιχο εδώ είναι βέβαια μικρές, αλλά να θυμίσουμε ότι η ζωή ξεπερνάει την φαντασία. Και όταν κάποιο νέο ατύχημα συμβεί, -γιατί η κοινή λογική λέει πως θα ξανασυμβεί-, θα φταίει άραγε μόνο ο αυτουργός ή και οι αρχές (Αστυνομία, Δήμος, Επαρχείο) με την ανεύθυνη και συχνά καιροσκοπική τους στάση; Πριν καιρό έγινε μία προσπάθεια από την Αστυνομία να κλείσει ο δρόμος για τα φορτηγά, αλλά μετά από αντιδράσεις το σχέδιο εγκαταλείφθηκε. Ας θυμούνται οι αντιδρώντες ότι η "Μοίρα" επιφυλάσσει συχνά δυσάρεστες εκπλήξεις. Το επόμενο θύμα θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς.
Σε κάποιο άλλο τόπο το κομμάτι του δρόμου που περνά μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο, τα εστιατόρια, τα ενοικιαζόμενα και το ξενοδοχείο θα είχε πεζοδρομηθεί και θα είχε γίνει η αγαπημένη περαντζάδα του κόσμου. Μετά από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό εκπονημένο από πολεοδόμους, θα υπήρχε περιφερειακή οδός από την οποία θα ξεκινούσαν δρόμοι κάθετοι στην παραλία. Θα υπήρχε βιολογικός καθαρισμός και πάρκινγκ.
Εδώ το όραμα απουσιάζει. Βασιλεύουν το βραχυπρόθεσμο κέρδος και η κοντόφθαλμη πολιτική.

 πηγή: «τηνιακή ΕΝΔΟΧΩΡΑ»Σημείωση 6ο Τεύχος 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Τήνος
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Τήνος:
Τήνος - ?δεια για ένα «κόσμημα»


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


Associated Topics

Τήνος

"Τήνος - Δρόμοι και Αδιέξοδα του Γιώργου Κωνσταντίνου Κολλάρου" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.04 Δευτερόλεπτα