Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 ?γρια Ανάπτυξη: Σάμος - Εκεί που φύτρωνε φλισκούνι κι άγρια μέντα...

Σάμος

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ΣΑΜΟΣ - ΙΚΑΡΙΑ - ΦΟΥΡΝΟΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/7/08

Εκεί που φύτρωνε φλισκούνι κι άγρια μέντα
και έβγαζε η γης το πρώτο της κυκλάμινο,
Τώρα χωριάτες παζαρεύουν τα τσιμέντα…
Κοιμήσου Περσεφόνη στην αγκαλιά της γης
στου κόσμου το μπαλκόνι ποτέ μην ξαναβγείς.

                                                                    Νίκος ΓκάτσοςΌλοι παρακολουθούμε με θλίψη και αηδία τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στη Σάμο. Δημοτικοί άρχοντες συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο ποιος θα κάνει το μεγαλύτερο ανοσιούργημα. Ο ένας κρύβει την πρόσοψη της Πορφυριάδας, τοποθετώντας ένα περίπτερο μπροστά της και ήδη οι τέντες του σκεπάζουν το άγαλμα του Αρίσταρχου (προφανώς για να μην πάθει ηλίαση!!!). Σε λίγο δεν αποκλείεται ο Αρίσταρχος (αυτός φταίει, αλλά δυστυχώς το έγκλημά του είναι παραγεγραμμένο) να μπλέξει τα μπράτσα του με γαριδάκια και τσιπς (δεν μπορεί, θα σκεφθεί κάτι και για την περίπτωσή του).

Ο άλλος σε χρόνο ρεκόρ (αυτό θα πει παραγωγικότητα) στέλνει στον άλλο κόσμο τα πεύκα της οδού Δερβενακίων, έξω από το Νομαρχιακό μέγαρο, μέχρι ενός. Ο τρίτος φροντίζει αόκνως πως θα ξεκοιλιάσει το μονοπάτι που οδηγεί στο μοναστήρι της Ευαγγελίστριας, αναλογιζόμενος ομού με τον δεύτερο πόσο γελοίοι ήταν οι πρόγονοί μας που δεν προέβλεψαν από πού θα περνάνε τα απαστράπτοντα Ι.Χ. μας. Ο τέταρτος (πέμπτο δυστυχώς δεν έχουμε) ζήλωσε τη δόξα του Καλατράβα και προχώρησε σε ριζικό λίφτινγκ του κεντρικού δρόμου και της παραλίας του Πυθαγορείου, μ’ ένα απείρου αισθητικού μεγαλείου έργο...

Και οι τέσσερις φαίνεται να έχουν όλα τα δίκαια με το μέρος τους. Αν κάποιος (το απεύχονται) θελήσει να μάθει πως ήταν το νησί λίγο καιρό μόλις πριν έρθουν οι ίδιοι στα πράγματα, έ, δεν τρέχει και τίποτα. Πλούσιο είναι το υλικό που υπάρχει στο Ιστορικό Αρχείο της Σάμου, είναι ανάγκη εκεί που δεν τα σπέρνουμε να τα βρίσκουμε; Εφαρμόζουν έτσι σωστά και τον παιδαγωγικό τους ρόλο στρέφοντάς μας στην έρευνα…

Από κοντά και η Νομαρχία που απολαμβάνει το όλο θέαμα. Ο Νομάρχης, που όπου σταθεί κι όπου βρεθεί μιλάει για τις αρμοδιότητες που δεν έχει, για μια που αποδεδειγμένα έχει, αδυνατούν οι υπηρεσίες του να στείλουν ένα κείμενο τεσσάρων σειρών, που θα αναφέρει όσα ο ίδιος είπε στα ραδιόφωνα. ?λλωστε οι ελεγκτικές υπηρεσίες είναι συνεπείς στο γράμμα του ρόλου τους, «είπε» σου λένε, «δεν το δήλωσε». Όλοι πάντως, Αστυνομία, Εισαγγελία, Περιφέρεια, Εφορεία Νεότερων Μνημείων σου αφιερώνουν χρόνο –πόσο δίκιο έχεις σου ψυθιρίζουν off the record, εμείς πάντως θα κινηθούμε με το «γράμμα του Νόμου» (ο Νόμος δεν είναι σοκολάτα για να έχει αριθμό, ΦΕΚ κι άλλες αχρείαστες λεπτομέρειες), σε προτρέπουν να απευθυνθείς κι αλλού, αποδεικνύοντας ότι ο ?ννας και ο Καϊάφας είναι παρόντες στις μέρες μας (κλωνοποιημένοι, πως αλλιώς;). Θεέ μας πόσο ευγενικοί και πρόσχαροι είναι μαζί μας.

Με αυτά και μ’ αυτά, είναι βέβαιο ότι θα διαψεύσουμε όλες τις Ευρωπαϊκές στατιστικές, που αναφέρουν ότι η χώρα μας στη διαφθορά και στην παραλυσία της Δημόσιας Διοίκησης έπιασε πάτο (πως είναι δυνατόν οι κουτόφραγκοι να καταλάβουν το δαιμόνιο της φυλής μας;). Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει πάτος.

?λλωστε και οι φήμες ότι οι τοπικοί μας άρχοντες κάνουν ότι κάνουν γιατί διαισθάνονται (είτε λόγω διοικητικών αλλαγών, είτε κυρίως λόγω του εν γένει πολιτικού κλίματος στη χώρα), όπως ο πνιγμένος που πιάνεται από τα μαλλιά του, ότι κλείνουν τον κύκλο τους, δεν επιβεβαιώνονται για την ώρα. Σαν άνθρωποι απλώς δεν θέλουν να αφήσουν πίσω τους εκκρεμότητες απέναντι σε όσους τους εξυπηρέτησαν στο παρελθόν, προεκλογικά ή και άλλοτε και αγωνιούν για «έργα» που δεν βρήκαν κωδικούς ως τώρα να τα «εντάξουν», όπως τους αξίζει,… με το αζημείωτο δηλαδή.

...................................................................................................

ΑΙΤΗΣΗ

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΑΝΑΣΗ,
Μέλους της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ν.Α Σάμου,
Κατοίκου Καρλοβάσου,
 
Προς το Αστυνομικό Τμήμα ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

Κύριε Διοικητά,

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που προκλήθηκαν από τη βιασύνη και την όλη στάση που επέδειξε το ΑΤ Καρλοβάσου για να μεταφερθεί το περίπτερο από παρακείμενο της πλατείας χώρο έμπροσθεν ακριβώς της κυρίας εισόδου της Πορφυριάδας, που όπως σας γνωρίσαμε έγκαιρα είναι:

1) χαρακτηρισμένο μνημείο νεότερων χρόνων και από την ιδιότητα του αυτή αποκλείονται χρήσεις σε παρακείμενες εκτάσεις,
2) η τοποθέτηση στο σημείο αυτό του περιπτέρου εμποδίζει την κινητικότητα ατόμων με κινητικά προβλήματα, αφού έγινε ακριβώς δίπλα σε ράμπα εξυπηρέτησης αυτών των συμπολιτών μας,
3) η «απόφαση» του ΔΣ του Δήμου Καρλοβασίων, είναι μη εκτελεστή, αφού προηγουμένως απαιτείται έγκριση Νομάρχη,
4) η «απόφαση» του ΔΣ του Δήμου Καρλοβασίων μιλούσε για επαναφορά του περιπτέρου στην αρχική του θέση, που βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης, 2,5 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που με την ενεργητική συνέργειά σας τοποθετήθηκε, παρατηρήσεις που όμως δεν λάβατε υπ’ όψη. Αντίθετα διευκολύνατε τους δράστες που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στη μεταφορά του περιπτέρου, μεταφέροντας όλο το δυναμικό της υπηρεσίας σας στο προαναφερθέν σημείο, ασκώντας σαφή ψυχολογική πίεση (βία την ορίζουν τα αντίστοιχα επιστημονικά εγχειρίδια), αφού αστυνομικά όργανα προανήγγελλαν  συλλήψεις, χωρίς να τους αναφέρουν σε ποιο «έγκλημα» υποπίπτουν, σε πολλούς διαμαρτυρόμενους παρευρισκόμενους  και άλλα απωθούσαν (σωματική βία) όσους στέκονταν πάνω στην παράνομη βάση του περιπτέρου, που επίσης με τακτικές περιπολίες το Α.Τ σας περιφρουρούσε, όλα αυτά χωρίς κάποιο έγγραφο ή την παρουσία της εισαγγελέα, ισχυριζόμενοι απλώς ότι υπάρχει προφορική εντολή από αυτή, γεγονός που κάθε άλλο αποδεικνύεται, από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα μαζί της..

Εν προκειμένω, καλείστε να απαντήσετε, σε ποιο εδάφιο της όλης ποινικής νομοθεσίας, υπάρχει διάταξη για «προφορική εντολή» από εισαγγελικό όργανο προς την υπηρεσία σας, εκτός από τις τυπικές διαδικασίες κατά την προανάκριση;

Η απάντησή σας θα χρησιμοποιηθεί για δικαστική χρήση, αφού με τη μήνυση (26/6/08 και ώρα 11.00 π.μ.) που υπέβαλλα, άρχισε ήδη η διαδικασία αυτή.

Για να αποδώσω τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, επισημαίνω την άψογη συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων κατά τις επισκέψεις μας στο Τμήμα, όχι όμως και στο χώρο τέλεσης του ανοσιουργήματος, που προσβάλλει την Ιστορία της πόλης. Η αίτηση αυτή ταυτόχρονα αποσκοπεί να αντιληφθούν όλοι οι ταγοί φύλαξης και τήρησης των Νόμων και των δημόσιων αγαθών, σε ποιες εφιαλτικές συνέπειες  μπορεί να οδηγήσει το ρηθέν «όλοι είναι ίσοι, αλλά ορισμένοι είναι πιο ίσοι απέναντι στους ίσους».
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Σάμος
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Σάμος:
Σάμος Χίος - Αρχαία ναυάγια: εντοπίζονται αλλά παραμένουν ανεξερεύνητα


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Σάμος - Εκεί που φύτρωνε φλισκούνι κι άγρια μέντα..." | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα