Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Κοινωνία Πολιτών: Βίλλα Αμαλία - Για τους εμπρησμούς και τα γιατί τους...

?λλη Ελλάδα

... Για τη μια φωτιά, για τις δυο φωτιές & τα γιατί τους...

Η κατάληψη της βιλλα Αμαλίας είναι ένας χώρος οργανωμένος αντιεραρχικά και αντιεμπορευματικά. Μια νησίδα αντίστασης και πολιτισμού στην γκρίζα πόλη που έχει για αυτούς τους λόγους δεχτεί αρκετές επιθέσεις τόσο από την καταστολή ,όσο και από ακροδεξιές παρακρατικές συμμορίες. Για την πιο πρόσφατη παραθέτουμε το κείμενο της κατάληψης. Για περισσότερες πληροφορίες στο μπλογκ
www.villa-amalias.blοgspοt.cοmΤην Κυριακή 18/5 γύρω στις 7.30 το πρωί ξεσπάει φωτιά στην Κατάληψη Villa Amalias στην οδό Αχαρνών, η οποία πριν κατασβεστεί προκαλεί υλικές ζημιές. ?μεσα συγκεντρώνονται εκατοντάδες σύντροφoι-ισσες και ξεκινούν οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών. Σχεδόν 30 ώρες αργότερα, γύρω στις 1 το μεσημέρι της 19ης! 5 μια παρακρατική ομάδα εφόδου, μετά από παρακολούθηση της περιοχής, επιτίθεται και πάλι με εύφλεκτα υλικά -μέρα μεσημέρι σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας- προκαλώντας μια δεύτερη φωτιά.
Η αλληλεγγύη είναι και πάλι μαζική, οι εργασίες ξεκινούν και πάλι άμεσα.
Αυτές οι δύο δολοφονικές επιθέσεις έρχονται να κλιμακώσουν, να ανεβάσουν το επίπεδο μιας σειράς επιθέσεων που εδώ και αρκετούς μήνες έχουν βάλει στο στόχαστρο ανοιχτού ς κοινωνικούς-πολιτικούς χώρους, στέκια,
καταλήψεις, επιτροπές κατοίκων, γραφεία πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων. Αυτή η Βία δεν είναι ορφανή. ?μεσος ή έμμεσος εντολέας και προστάτης τους είναι το κράτος. Εντολοδόχοι και εκτελεστές είναι οι παρακρατικοί μηχανισμοί που απαντούν θρασύδειλα στην δράση όλων όσων αγωνίζονται για ένα κόσμο χωρίς αφέντες και δούλους.
Η VillaAmalias - ένας ανοιχτός κατειλημμένος κοινωνικός-πολιτικός χώρος που λειτουργεί αυτοοργανωμένα και συλλογικά εδώ και 18 χρόνια συμπυκνώνει με την ύπαρξη της και τη δράση της όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που τη θέτουν στη μαύρη λίστα αυτών των καθαρμάτων. Γι’ αυτούς δεν είμαστε τίποτ’ άλλο παρά ένα από τα αγκάθια στο κέντρο αυτής της γκρίζα ς πόλης. Τους ενοχλεί αυτό που είμαστε και αυτό που κάνουμε. ?λλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που - με ή χωρίς στολές- έφτασαν μέχρι την πόρτα μας.
Τους ενοχλεί που μέσα στον κόσμο της εξατομικευμένης μιζέρια ς δεν κοιτάμε την πάρτη μας και τη Βολή μας αλλά επιλέγουμε να δρούμε κοινωνικά και να ζούμε συλλογικά. Τους ενοχλεί που για εμάς η αλληλεγγύη και η αντίσταση δεν είναι κούφια προεκλογικά λόγια αλλά χειροπιαστοί τρόποι ζωής. Τους ενοχλεί που αντί να είμαστε ιδιοκτήτες και δανειολήπτες είμαστε καταληψίες.
Τους ενοχλεί που αντί να σιχτιρίζουμε και να βαράμε μετανάστες επιλέγουμε να σταθούμε στο πλάι τους. Τους ενοχλεί που δε χωράμε στο φανταχτερό
τίποτα των μμε και του lifestyle και επιλέγουμε να εκφραζόμαστε και να δημιουργούμε αντιεμπορευματικά. Τους ενοχλεί... Η λίστα είναι μακριά. Αλλά νομίζουμε ότι και αυτά αρκούν.
Αν νομίζουν ότι μπορούν να μας φοβίσουν, να μας τρομοκρατήσουν, να μας απομονώσουν κοινωνικά και να μας εξαφανίσουν πολιτικά είναι βαθιά νυχτωμένοι. Κανένας δε θα μας πάρει αυτό που εδώ και 18 χρόνια δημιουργούμε. Είμαστε πολλοί και πολλές, διαφορετικοί και διαφορετικές, ίσοι και ίσες. Έχουμε τους λόγους, έχουμε τους τρόπους και όλα συνεχίζονται!

ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΑ ΚAΘAPMATΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ!

ΥΓ 1: Προς τους φυσικούς αυτουργούς των δολοφονικών επιθέσεων: δεν υπάρχει καμία ασφαλής τρύπα για κανένα τυφλοπόντικα.
ΥΓ 2: Προς την Ελληνική Αστυνομία: Οι μάσκες σας έχουν πέσει προ πολλού. Να σας χαίρετε η Δημοκρατία σας...
ΥΓ 3: Προς επίδοξους «ιδιοκτήτες» που θα σπεύσουν να θυμηθούν την περιουσία τους: Όπως εμείς το βρήκαμε παρατημένο και μισοκατεστραμμένο, το φτιάξαμε και του δώσαμε ζωή, έτσι εμείς θα το ξαναφτιάξουμε. Μη ξερογλύφεστε...

ΚΑΤΑΛΗΨΗ VILLΑ AMALIAS Αχαρνών 80 & Χέυδεν
 


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

- Το έντυπο που έχετε στα χέρια σας είναι αποτέλεσμα τρεξίματος, κόπου και οικονομικής θυσίας μιας χούφτας συντρόφων. Έτσι λοιπόν η ΛΑΪΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ δεν θα εκδίδεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και δεν φιλοδοξεί να παίξει κάποιον ιδιαίτερο πολιτικό ρόλο.
- Η έκδοση αυτή έχει στόχο να εκφράσει σαφή άποψη και να μεταφέρει κάποιες ειδήσεις που αξίζουν περισσότερη προσοχή από ό τι συνήθως τους δίνεται.
- Η ΛΑΪΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ δεν κρύβει ότι έχει πολιτική ταυτότητα. Ανήκει στον χώρο της επαναστατικής παράδοσης και τρέφει εκτίμηση για τα κομμάτια του αντιεξουσιαστικού χώρου που έχουν πολιτικές θέσεις και δράση, καθώς και για τα κομμάτια της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που παραμένουν αξιοπρεπή μακρυά από τον πατσιφισμό και τον πολιτικαντισμό.
- Τα λόγια που θα διαβάσετε εδώ μέσα είναι λόγια ψυχής, καρδιάς και φλόγας για ένα καλύτερο κόσμο. Το κύριο όπλο μας είναι η ακλόνητη πεποίθηση ότι οι λαϊκοί αγώνες και η πληροφόρηση πρέπει να είναι ΛΑΪΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ!

- Για επικοινωνία ΤΘ 27041 . 11702 Αθήνα και mail στο laiki_ypothesi@yαhοο.gr

 


 
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Βίλλα Αμαλία - Για τους εμπρησμούς και τα γιατί τους..." | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.04 Δευτερόλεπτα