Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Απόψεις - Ιδέες: Κέρκυρα - Νεοφιλελεύθερη σημαία στη κορυφή του νέου φρουρίου

?λλη Ελλάδα

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ

Της Ναυσικάς Κυριάκη

    Αναζητείται τραπεζικός όμιλος για την ανάληψη ιστορικής πόλης που επιθυμεί να εκχωρηθεί, πόλης πρόσφατα καταχωρημένης στο κατάλογο πολιτιστικών μνημείων της UNESKO!!! Η παραχώρηση γίνεται και τμηματικά. Πληροφορίες κ. Σωτήρη Μικάλεφ Δήμαρχο Κερκυραίων. Το ερώτημα το απευθύνω προσωπικά, έχω όμως τη βεβαιότητα ότι βρίσκεται στο μυαλό πολλών άλλων συμπολιτών μας:

Γιατί κύριε Μικάλεφ; Πιστεύετε ειλικρινά ότι με αυτό τον τρόπο συντελείτε η ανάπτυξη και η αξιοποίηση ενός τόπου σαν την « Κέρκυρα ΜΑΣ» όπως συχνά κι εσείς την αποκαλείτε; Σκεφτήκατε πολύ πριν καταλήξετε ότι η ακρόπολη του  Νέου Φρουρίου είναι το ιδανικό σημείο για τη δημιουργία μουσείου Τυπογραφίας; Η μήπως πρόκειται εξαρχής για όρο και επιλογή των επενδυτών;  Και αν ήταν επιλογή τους εσείς τόσο πια αβίαστα λέτε ΝΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟ; Και προσθέτουμε ένα εύλογο ερώτημα: Μουσείο τυπογραφίας μόνο στην ακρόπολη του νέου φρουρίου μπορεί να δημιουργηθεί; Η θα γίνει στην ακρόπολη του φρουρίου ή δεν μπορεί να γίνει πουθενά αλλού; Από τα γεγονότα βγαίνει το συμπέρασμα ότι υπάρχει ενδιαφέρον και συστηματική πίεση για συμμετοχή των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο του πολιτισμού και κάποιοι τους υποβοηθούν.

   Αλήθεια, η πολιτική και αυτοδιοικητική σας συνείδηση είναι αυτή που σας καθοδηγεί να κάνετε διαπραγματεύσεις που αφορούν τα ιστορικά μνημεία του τόπου με τον όμιλο Τράπεζας Πειραιώς; Τα μνημεία αυτά είναι δεμένα με τη ψυχή και την ιστορία του Κερκυραϊκού λαού. Ο Κερκυραϊκός λαός,  ανεξάρτητος πλέον, τα παρέδωσε κληρονομιά στη πατρίδα και στην ανθρωπότητα ολόκληρη. ?λλο πράγμα η πατρίδα όμως και άλλο η εταιρεία. Πρόκειται για διαφορετικές και αντίθετες έννοιες.

    Η πολιτική που οδηγεί στο άνοιγμα των πυλών σε κάθε είδους εταιρεία και ιδιωτική πρωτοβουλία είναι νεοφιλελεύθερη πολιτική. Πρόκειται για εντονότερη συνέχιση της μακρόχρονης εφαρμοσμένης πολιτικής του ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΚΕΡΚΥΡΑ με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα για την οικονομία και τον πληθυσμό του νησιού μας. Και θα είναι σίγουρα μια κόλαση το μέλλον για τους κατοίκους της πόλης με τις εταιρείες και τους ομίλους να ωφελούνται κερδοσκοπικά, εις βάρος της ιστορίας και της φυσικής ομορφιάς της πόλης και του νομού μας γενικότερα. Όπως και σε παλιότερες εποχές, στις εποχές του Λιστόν και της Πόρτα Ριάλα, τώρα στο όνομα της σύγχρονης καπιταλιστικής ψευτοανάπτυξης, ορισμένοι κύκλοι συμφερόντων επιδιώκουν να δημιουργήσουν τις νέες γενιές των αποκλεισμένων, των ποπολάρων και των χωριατών. Η εκτίμηση αυτή δεν είναι ακραία ούτε υπερβολική και θα έχουμε ευκαιρίες στο άμεσο μέλλον να αναφερθούμε διεξοδικά. Για την ώρα θα τονίσουμε ότι τόσο η βρώμικη πόλη όσο και η συνολική υποβάθμιση στις υποδομές δεν αποτελούν άλλοθι για κανέναν από αυτούς που στοχεύουν να παρουσιάσουν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα σαν σωτήρες και από μηχανής θεούς. Δεν μας ξεγελούν και θα τους αποκαλύψουμε. Αυτή τη στιγμή αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να διατυπώσουμε δημόσια την ασφαλή εκτίμηση ότι οι ψηφοφόροι της Κέρκυρας δεν είναι τα μέλη του ομίλου Πειραιώς ούτε οι παρατρεχάμενοι του κυρίου Σάλλα.

   Μία τελευταία πολιτική παρατήρηση: ο κύριος Μικάλεφ και η σημερινή δημοτική αρχή κέρδισαν την εκλογική εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας υποσχόμενοι την αντιμετώπιση της κρίσης με πολιτικές κοινωνικής ευαισθησίας και στήριξης του πολιτισμού. Αυτό που βλέπουμε στη πράξη είναι συντηρητικό και ολοσχερώς απογοητευτικό.


 
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Κέρκυρα - Νεοφιλελεύθερη σημαία στη κορυφή του νέου φρουρίου" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.04 Δευτερόλεπτα