Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Δάση: ΚΑΛΛΙΣΤΩ, Πρόγραμμα καλοκαιρινής δασοπροστασίας

?λλη ΕλλάδαΠρογράμματα Καλοκαιρινής δασοπροστασίας
Καλοκαίρι 2008

Οι δασικές πυρκαγιές δεν είναι η μόνη απειλή για τα ορεινά δάση της χώρας μας: είναι όμως σίγουρα από τις πιο άμεσες. Μόνο πέρσι, κάηκαν 3,5 εκατομμύρια στρέμματα γης (1,5 από αυτά δασικής) ή με άλλα λόγια το 2,65% της έκτασης της χώρας! Οι αιτίες πολλές και βαθιές: από την ερήμωση της υπαίθρου και την αλλαγή των παραδοσιακών παραγωγικών δραστηριοτήτων ως τον τουρισμό και την άναρχη δόμηση, τις χωματερές και την ανεπάρκεια υποδομών πυρόσβεσης, την ξηρασία και την αλλαγή του κλίματος.
 
Ξέρουμε ότι η μόνη αποτελεσματική προστασία είναι η πρόληψη. Εκτός από τη δημιουργία υποδομών και τις μακροπρόθεσμες πολιτικές αναζωογόνησης της υπαίθρου, η πρόληψη αφορά άμεσα την καλύτερη δυνατή επίβλεψη των δασικών εκτάσεων με σκοπό την αποτροπή ή/και το έγκαιρο εντοπισμό και αντιμετώπιση των μικρών εστιών προτού εξελιχθούν σε μεγάλα μέτωπα.


Εδώ μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι και όλες. Είναι βέβαια σαφές ότι η ευθύνη και η αρμοδιότητα ανήκει στο κράτος και στις αντίστοιχες υπηρεσίες και ότι ούτε θέλουμε, ούτε μπορούμε να τις υποκαταστήσουμε στον αναγκαίο ρόλο τους. Είναι όμως επίσης σαφές ότι, δυστυχώς, τα μέσα και οι άνθρωποι που διαθέτουν δεν φτάνουν και ότι κινδυνεύουμε έτσι να χάσουμε και άλλα δάση.
 
Σας καλούμε λοιπόν να προσπαθήσουμε μαζί να προστατέψουμε τα δάση της Βόρειας Πίνδου, από το Γράμο ως τη Βάλια Κάλντα. Με συνεννόηση και συντονισμό με τις τοπικές αρχές, με ευθύνη και επίβλεψη από ειδικούς συνεργάτες της οργάνωσής μας, με την κατάλληλη εκπαίδευση και εξοπλισμό, οι εθελοντές μας θα οργανωθούν σε ομάδες δασοπροστασίας που θα εποπτεύουν ευαίσθητες δασικές εκτάσεις μέσα από περιπολίες με κατάλληλα οχήματα.


Οι εθελοντές και οι εθελόντριες με την αφορμή της συμμετοχής τους θα έχουν παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσουν μερικές από τις σημαντικότερες –και ομορφότερες- ορεινές περιοχές και να αποκτήσουν μια άτυπη, αλλά ουσιαστική περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Αναγκαίες πληροφορίες:
Για τη συμμετοχή σας στα προγράμματα χρειάζεται να γίνεται μέλη – συνδρομητές της «ΚΑΛΛΙΣΤΩ». Κατά τη διάρκεια συμμετοχής σας είναι εξασφαλισμένη η διαμονή και διατροφή σας καθώς και η ασφάλιση σας για τις ημέρες του προγράμματος. Χρειάζεται να έχετε μαζί σας τα προσωπικά σας είδη (σακίδιο, ρούχα, υπνόσακος, είδη υγιεινής, μπουφάν φλις, το ατομικό σας φαρμακείο, άρβυλα, πετσέτα.), τα είδη σας υπολογίστε να επαρκούν για τις 15 ημέρες της συμμετοχής σας στο πρόγραμμα. Για το πεδίο θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας ένα παγούρι ενός ή δύο λίτρων, ένα βαμβακερό πουκάμισο μακρυμάνικο, ένα μακρύ παντελόνι βαμβακερό ή τζιν, αδιάβροχο, γυαλιά, φακό και καπέλο. Ο απαραίτητος εξοπλισμός για τη δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση εξασφαλίζεται από την «ΚΑΛΛΙΣΤΩ».

Καθημερινό πρόγραμμα:
Κάθε μέρα (από τις 11:00 έως και τις 18:00) οι εθελοντές/τριες θα ξεκινούν για περιπολίες με κατάλληλα οχήματα (4χ4) σε διαδρομές που θα διατρέχουν τις δασικές εκτάσεις και θα προσφέρουν εκτενή θέα. Οι διαδρομές αυτές θα πρέπει να συμφωνηθούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αφού αυτές διαμορφώσουν το τελικό τους πρόγραμμα, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες που θα εκκρεμούν.
Ταυτόχρονα, εθελοντές/τριες θα τοποθετούνται όλες τις κρίσιμες ώρες της ημέρας (11:00 με 18:00) σε επιλεγμένα πυροφυλάκια ή άλλα σημεία θέας, τα οποία επίσης θα συμφωνηθούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες για να καλυφθούν τα κενά που προκύπτουν. Κάποιες από τις υπόλοιπες ώρες θα αξιοποιούνται σε εκπαίδευσης και δράσεις ενημέρωσης.

Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν από τις 13 Ιουλίου έως και τις 7 Σεπτεμβρίου 2008. Οι εθελοντές και οι εθελόντριες μπορούν να συμμετάσχουν στις παρακάτω χρονικές περιόδους εφαρμογής του προγράμματος που είναι οι κάτωθι:

13 Ιουλίου έως 27 Ιουλίου
27 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου
10 Αυγούστου έως 24 Αυγούστου
24 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε με την Έφη Γελαστοπούλου στο 2310 252530, στο φαξ 2310 272190 και στο email: gelasto@callisto.gr . Ή επισκεφθείτε τα γραφεία μας στη Μητροπόλεως 123 στον 3ο όροφο.


Τμήμα Εθελοντισμού
«ΚΑΛΛΙΣΤΩ» Περιβαλλοντική Οργάνωση για την ?γρια ζωή και τη φύση
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"ΚΑΛΛΙΣΤΩ, Πρόγραμμα καλοκαιρινής δασοπροστασίας" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα