Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Εκδηλώσεις-Ενημέρωση: Οικολογία, Περιβάλλον, Αρχιτεκτονική

?λλη ΕλλάδαΣυνέδριο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ + ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ + ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
συγγραφή - επιμέλεια ΦΡΑΝΤΖ. ΣΤ. ΚΑΛΛΙΒΡΟΥΣΗΣ
Αρχιτέκτων μηχαν. Ε.Μ.Π. - μέλος Τ.Ε.Ε. / Σ.Α.Δ.Α.Σ. / Ε.Κ.Κ.Ε.
ειδικ. :  Βιοκλιματικός σχεδιασμός & εφαρμογές Α.Π.Ε. στα κτίρια

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα 14 - 4 το Διεθνές Αρχιτεκτονικό Συνέδριο της U.I.A.-A.R.E.S. (Διεθνής Ένωση Αρχιτεκτόνων - Πρόγραμμα εργασίας : "Αρχιτεκτονική και Α.Π.Ε.") σε συνεργασία με το Ελληνικό της τμήμα - αλλά και τους διοργανωτές της ECOWEEK (: Εβδομάδα Οικολογικού Προβληματισμού) - με μιά θαυμάσια εκδρομή στην Αίγινα, συνδυασμένη με επίσκεψη σε υλοποιημένα παραδείγματα Βιοκλιματικών - Οικολογικά και Ενεργειακά κατάλληλα σχεδιασμένων κατοικιών στο νησί της Αφαίας. 

   Στο τριήμερο των εργασιών (10-13 Απριλίου), ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και με την συμμετοχή άνω των 150 συνέδρων από χώρες της Υφηλίου, επαγγελματίες του χώρου της Οικοδομής και των Κατασκευών εν γένει ( Αρχιτεκτόνων - Μηχανικών άλλων ειδικοτήτων - Περιβαλλοντολόγων - Αντιπροσώπων εταιρειών υλικών και συστημάτων και άλλων),οι εργασίες (προβολές- διαλέξεις - συζητήσεις - ανταλλαγές εμπειριών) σε αίθουσες του Ζαππείου αλλά και σε άλλους χώρους προβολής όπως στο αμφιθέατρο της Αμερικάνικης Ένωσης και σε αυτό του Πολυχώρου "Αθηναίδας". Επίσης συνδυάστηκε με επισκέψεις σε κτίρια της Αθήνας που έχουν σχεδιαστεί ως Βιοκλιματικά, με γνώμονα την Εξοικονόμηση Ενέργειας αλλά και την ολοκληρωμένη Αρχιτεκτονική μορφολογία, όπως επίσης με επισκέψεις των ξένων ιδιαίτερα συνέδρων στο Νέο Μουσείο των γλυπτών της Ακρόπολης αλλά και στους χώρους της Έκθεσης EVERGYRES 2008 (υλικά και επιχειρήσεις των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) που τις ίδιες ημέρες διοργανώνονταν στους χώρους του Ανατολικού Αερολιμένα Αθήνας.

    Ο προβληματισμός που έχει από καιρό ξεκινήσει τόσο από την ίδια την Κοινωνία αλλά και από τους κλάδους των επιστημόνων και τεχνικών, σχετικά με την αλληλεπίδραση της Εντατικοποιημένης Ανάπτυξης και των αποτελεσμάτων που αυτή επιφέρει στο Περιβάλλον της Υφηλίου αλλά επηρεάζει δραματικά και την Κλιματική Αλλαγή που έχει ήδη δώσει τραγικά παραδείγματα απροσδόκητων βλαβών και ακραίων μετεωρολογικών και άλλων φυσικών φαινομένων (υπερθέρμανση - πλημμύρες μεγάλης κλίμακας (όπως της Ν. Ορλεάνης) - ερημοποίηση - λιώσιμο των πάγων και μετακίνηση των Παγετώνων και άλλα), έχει φθάσει να δώσει ήδη και παραδείγματα ισχυρών και με την εμπλοκή επωνύμων προσώπων καταγγελτικών ταινιών.

Μετά λοιπόν την ταινία "Μιά Ενοχλητική Αλήθεια" του Al Gore, προβλήθηκαν στην διάρκεια του συνεδρίου η "11η Ώρα" - με τον Leonardo di Caprio - και η ταινία- πρώτη παρουσίαση : "Last Call for Planet Earth - 12 Architects discussion" του ?γγλου σκηνοθέτη Jacques Allard . Με έμπνευση αυτές αλλά και ήδη διαμορφωμένες πρακτικές σττην Αρχιτεκτονική και τις Κατασκευές, αντάλλαξαν οι σύνεδροι εμπειρίες και ενημέρωση, στο τέλος δε κλήθηκαν να ορίσουν ο καθένας προσωπικά αλλά και στο σύνολο της επαγγεματικής τους δραστηριότητας αλλά και επαφής με τους συναδέλωφους και το κοινωνικό σύνολο, συγκεκριμμένες δεσμεύσεις - στόχους που θα εφαρμόσουν από εδώ και πέρα και  θα συνάδουν σε αυτό που ορίζουμε Διατηρήσιμη - Βιώσιμη Ανάπτυξη (Sustainable Development) με σεβασμό στο Περιβάλλον και συνειδητή επιλογή των τεχνικών και του σχεδιασμού για την Εξοικονόμηση Ενέργειας και ταυτόχρονο περιορισμό των ορυκτών - καυσίμων  και των ανάλογων Αερίων και Υγρών Ρύπων.

   Η Γή δεν μπορεί πλέον να περιμένει και σε οποιαδήποτε περίπτωση αυτή που παραλάβαμε δεν θα είναι ποτέ ή ίδια με αυτή που θα παραδόσουμε στις επόμενες γενεές, δεν έχουμε όμως το δικαίωμα να αποστερούμε αυτό το αγαθό από κανέναν !!! 

12 Μαίου 2008
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Οικολογία, Περιβάλλον, Αρχιτεκτονική" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα