Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Κοινωνία Πολιτών: Εδώ Βόρεια Εύβοια

ΕύβοιαΙστιαία 20/4/2008
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εδώ Βόρεια Εύβοια. Ο τόπος μας έχει ξεσηκωθεί και όλοι οι    πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, απαιτούμε έργα βασικής υποδομής Υγείας και περίθαλψης στον τόπο μας. Η γεωγραφική μας θέση, αν και βρισκόμαστε στην Κεντρική Ελλάδα, παρουσιάζει ιδιαιτερότητες που μας στερούν την άμεση και ασφαλή προσέγγιση της πρωτεύουσας του νομού μας.

Απέχουμε 130 δύσκολα χιλιόμετρα από την Χαλκίδα, αφού ο δρόμος κλείνει συχνά από τα χιόνια και τους ανέμους και τα πορθμεία δεν λειτουργούν κατά τις νυχτερινές ώρες. Έτσι 38.000 άνθρωποι τον χειμώνα και πλέον των  100.000 το καλοκαίρι, ζούμε με την ανυπαρξία βασικών παροχών υγείας. Το ήδη υπάρχον Κ.Υ. λειτουργεί με τρεις (3) από τους προβλεπόμενους 11 γιατρούς Γενικής Ιατρικής. Σε καθημερινή βάση μετά από το πρωινό κανονικό ωράριο και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, η εφημερία γίνεται από αγροτικούς ανειδίκευτους γιατρούς.

Συγκεντρώσαμε 9.500 υπογραφές και διεκδικούμε Νοσοκομείο, που να παρέχει Δευτεροβάθμιες Υπηρεσίες Υγείας, σε μόνιμη βάση και όχι με επικουρικούς γιατρούς για να μπορούν να αντιμετωπίζουν  την επικίνδυνη καθημερινότητα μας. Συχνά, βαριά τροχαία ή καρδιολογικά περιστατικά είναι αδύνατον να φτάσουν στην πρωτεύουσα χωρίς απώλειες, με αποτέλεσμα την κατάληξη του ασθενούς στον δρόμο. Εκτός των έκτακτων περιστατικών όμως υπάρχουν και 45 νεφροπαθείς, οι οποίοι δυο φορές την εβδομάδα εξαναγκάζονται κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές ή άλλες συνθήκες να κάνουν αυτή τη δύσκολη διαδρομή .

Από τον Οκτώβριο του 2007 μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να αφυπνίσουμε την τοπική κοινωνία, να ευαισθητοποιήσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να ενημερώσουμε τους Βουλευτές του Νομού μας . Έτσι φωτογραφίζοντας τις ανάγκες μας μέσα από άδικους θανάτους, απαιτούμε, τουλάχιστον δυο (2) κλινικές, μια παθολογική , μια χειρουργική. Κρίνουμε αναγκαία την δημιουργία μιας μονάδας τεχνητού νεφρού, (οι νεφροπαθείς στην περιοχή μας ανέρχονται στους 45 ) και απολύτως απαραίτητο, ένα Κέντρο Υποδοχής Επειγόντων Περιστατικών, με δυνατότητα μεταφοράς των βαρέων περιστατικών.
Συγκεκριμένα θεωρούμε ότι κάποιες ειδικότητες είναι απολύτως απαραίτητες για την ασφάλεια μας. Όπως  Χειρουργού, Καρδιολόγου, Ορθοπεδικού, Νεφρολόγων, Διαβητολόγου, Αναισθησιολόγου, Πνευμονολόγου,  Μαιευτήρα και όποια άλλη ειδικότητα και όποιο αριθμό γιατρών, σύμφωνα με την γνώμη των ειδικών επιβάλλει η στελέχωση Μικρού Νοσοκομείου.

 Ζητάμε επέκταση του Ε.Κ.Α.Β και στην περιοχή της Ιστιαίας, αφού τους καλοκαιρινούς μήνες οι αυξημένες ανάγκες μεταφοράς των ασθενών δεν μπορούν να καλυφθούν με δύο (2) οδηγούς και τέσσερα (4) ασθενοφόρα.
Τέλος άμεσα, ζητάμε την αποδέσμευση της υποχρεωτικής διακομιδής των έκτακτων περιστατικών στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και την δυνατότητα μεταφοράς τους, σύμφωνα με την κρίση του θεράποντος ιατρού, σε πλησιέστερα Νοσοκομεία (Λαμία, Λειβαδιά, Βόλος ).
Ο υπουργός Υγείας τον Μάρτιο του 2007 υποσχέθηκε αναβάθμιση στο ήδη υπάρχον Κέντρο Υγείας η οποία οπωσδήποτε είναι θετική,  αλλά όχι  προς την κατεύθυνση του αιτήματος των πολιτών. Οι  πολίτες ζητούν να τροποποιηθεί  η μελέτη αυτή  ώστε  στο υπάρχον οικόπεδο να υπάρξει   υποδομή για τη δημιουργία μικρού  Νοσοκομείου  που είναι και το κυρίαρχο αίτημα τους.

Για όλα αυτά σας καλούμε στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο που θα γίνει στις 12 Μαϊου στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία της Ιστιαίας γιατί πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να το κατορθώσουμε. Θέλουμε να είστε όλοι εκεί.
Παρακαλούμε θερμά, να δώσετε την δέουσα προσοχή και να κατανοήσετε το αίτημά μας και να βοηθήσετε ο καθένας από τη θέση που κατέχει και την δύναμη που διαθέτει.

Το δικαίωμα στη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτο για καθέναν από εμάς.

Με εκτίμηση
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Εύβοια
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Εύβοια:
Εύβοια. Εγκατάσταση 26 αιολικών πάρκων στο νότιο τμήμα του νησιού


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Εδώ Βόρεια Εύβοια" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.04 Δευτερόλεπτα