Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Κοινωνία Πολιτών: Ελαιώνας: πολίτες προσφεύγουν για το γήπεδο ΠΑΟ

?λλη Ελλάδα

Επιτροπή Πολιτών για την Διάσωση του Ελαιώνα
Ελασιδών 21 - Ρουφ - Αθήνα
Τηλ.: 210. 3459882 e-mail: elaionas@yahoo.grhttp://elaionas.wordpress.com

Αθήνα 29-03-2008

Έκκληση συμμετοχής στις προσφυγές στο Συμβούλιο της ΕπικρατείαςΗ Επιτροπή μας ετοιμάζεται να καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με το οποίο εγκρίνεται το Ιδιωτικό Συμφωνητικό μεταξύ Δήμου Αθηναίων και ΠΑΕ ΠΑΟ.

Πρόκειται για μια ληστρική για το δημόσιο συμφέρον και σκανδαλώδη σύμβαση. Αυτό είναι το κεντρικό ζήτημα που θέλουμε να αναδείξουμε μέσα από την προσφυγή που υποβάλλουμε. Πιο συγκεκριμένα, ενώ η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται με παραπληροφόρηση ότι με τη νέα σύμβαση είναι η ΠΑΕ ΠΑΟ που με δικές της δαπάνες θα κατασκευάσει το γήπεδο και ότι πλησιάζει επιτέλους η στιγμή που θα αναβαθμιστεί η περιοχή, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Παράλληλα αναδεικνύουμε τις περιβαλλοντικές συνέπειες της Σύμβασης αυτής, που αν και δεν αφορούν το σύνολο του περιβαλλοντικού εγκλήματος που συντελείται στον Ελαιώνα και που θα αναδείξουμε με επόμενη προσφυγή (βλ παρακάτω), δεν είναι καθόλου αμελητέες.

Ας δούμε αναλυτικά τα κύρια σημεία:

Το γήπεδο δεν το πληρώνει η ΠΑΕ ΠΑΟ αλλά ο Δήμος Αθηναίων, δηλαδή οι πολίτες και οι κάτοικοι της Αθήνας. Και μάλιστα δεν το πληρώνει καν στην τιμή που είχε προβλεφθεί από προηγούμενες συμβάσεις μεταξύ ΔΑ και ΠΑΕ ΠΑΟ αλλά σε πολύ μεγαλύτερη. Με προηγούμενη σύμβαση (που ήταν επίσης υπερτιμολογημένη σε σχέση με την αρχική) το τίμημα του γηπέδου ήταν 82 εκατ ευρώ, αν δε ληφθούν υπόψη και οι τόκοι αποπληρωμής δεν υπερβαίνει τα 125 εκατ ευρώ. Κι όμως η ΠΑΕ ΠΑΟ αποζημιώνεται με 192,5 εκατ ευρώ. Παράλληλα αναθέτει με απ’ ευθείας ανάθεση την κατασκευή στην εταιρία «ΑΚΤΩΡ», συμφερόντων Μπόμπολα.
Ζήτημα πρώτο λοιπόν: τεράστια (67,5 εκατ ευρώ τουλάχιστον) ζημία για το δημόσιο Ταμείο, που δεν πρέπει να περάσει. Αντίθετα, με τα χρήματα αυτά μπορεί να γίνει ένα μεγάλο τμήμα του πάρκου υψηλού πρασίνου που διεκδικούμε

Στην ΠΑΕ ΠΑΟ εκμισθώνεται χώρος 97 στρεμμάτων, χωρίς καμμιά δέσμευση για το τι θα γίνει εκεί. Η ζώνη του γηπέδου είναι maximum 40 στρέμματα. Πρόκειται δε για θεσμοθετημένο από 1995 χώρο κοινόχρηστου πρασίνου, που ακόμη και με τον απαράδεκτο (αντισυνταγματικό) Νόμο Σουφλιά, το 60% της επιφάνειας οφείλει να είναι κοινόχρηστο πράσινο. Όμως  το σχέδιο χωροθέτησης (master plan), που από το Σεπτέμβριο του 2007 όφειλε να έχει υποβληθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, συνεχώς αναβάλλεται, ενώ στη σύμβαση μνημονεύεται ως …εγκεκριμένο. Ήδη, με τη Σύμβαση υπάρχουν κτίσματα που υπερβαίνουν και αυτόν ακόμη τον απαράδεκτο περιβαλλοντικά νόμο Σουφλιά για τη λεγόμενη «Διπλή Ανάπλαση»
Ζήτημα δεύτερο λοιπόν,  αντί για πράσινο μεθοδεύεται να φυτευθεί μόνον μπετόν. Κι αυτό θα φέρει μια μεγαλύτερη από τη σημερινή υποβάθμιση στην περιοχή. Λαμβανομένων υπόψη και των προωθούμενων εμπορικών κέντρων η κυκλοφοριακή ασφυξία και η ρύπανση θα μονιμοποιηθούν.  Κι αυτό δεν πρέπει να περάσει

Ο Δήμος Αθηναίων μετατρέπεται σε «ταπεινό υπηρέτη» της ΠΑΕ ΠΑΟ. Γενικά στη Σύμβαση η ΠΑΕ ΠΑΟ έχει μόνον δικαιώματα και ο ΔΑ έχει μόνον υποχρεώσεις και ποινικές ρήτρες. Μάλιστα φθάνουμε στο τραγικό σημείο, ο ΔΑ να αναλαμβάνει δίκην νομοθέτη να φτιάξει τα Προεδρικά Διατάγματα και τις Υπουργικές αποφάσεις, που έχει ανάγκη η ΠΑΕ ΠΑΟ. Ως που θα φθάσουν επιτέλους οι επιχειρηματικοί όμιλοι; Είναι αδιανόητο να καλείται να προσφέρει ο ΔΑ τέτοιες υπηρεσίες σε οποιοδήποτε επιχειρηματικό όμιλο και να υφίσταται και ποινικές ρήτρες αν δεν τα καταφέρει. Μάλιστα η σύμβαση αυτή προβάλλεται ως μοντέλο προς ευρεία νεοφιλελεύθερη χρήση. 
Ζήτημα τρίτο λοιπόν, υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα καταπάτησης πολιτικών και κοινωνικών  δικαιωμάτων. Κι αυτό δεν πρέπει ούτε να περάσει ούτε να «εξαχθεί» ως πρότυπο.


Η Επιτροπή μας  έχει ήδη καταθέσει μια προσφυγή στο ΣτΕ, που αφορά την αγορά από το Δήμο Αθηναίων σε σκανδαλώδη τιμή των οικοπέδων ιδιοκτησίας της Εθνικής Τράπεζας. Με βάση την εκτίμηση του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών το τίμημα όφειλε να είναι 7 εκατ ευρώ, ενώ ο Δήμος Αθηναίων πλήρωσε 20,3 εκατ ευρώ.

Η Επιτροπή μας ετοιμάζεται να καταθέσει και μια ακόμη προσφυγή, που είναι η κεντρική και αφορά την αντισυνταγματικότητα του Νόμου Σουφλιά. Αυτό θα γίνει ευθύς αμέσως μετά την έκδοση της πρώτης διοικητικής πράξης (πχ πολεοδομική άδεια, μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων). Αυτή η προσφυγή θα εστιάζει στο περιβαλλοντικό πρόβλημα.


Με τις  προσφυγές προς το ΣτΕ, μορφοποιούμε ένα ευρύ κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο, το οποίο έτσι κι αλλιώς δρα σε κινηματικό επίπεδο, αγωνιζόμενο ενάντια στην τσιμεντοποίηση του Ελαιώνα και διεκδικώντας άμεσα την υλοποίηση των (από το 1995 θεσμοθετημένων) 3.500 στρεμμάτων κοινόχρηστου υψηλού και πυκνού πρασίνου. Το κοινωνικό και πολιτικό αυτό μέτωπο, αντίστασης και διεκδίκησης, έχει ευρύτατη διάσταση: από κόσμο του ΠΑΣΟΚ διατρέχει ανελλιπώς όλο το φάσμα μέχρι τον αντεξουσιαστικό χώρο. Παράλληλα συσπειρώνει από κινήματα πόλης μέχρι συνδικαλιστές και καλλιτέχνες.


Με βάση τα προηγούμενα καλούμε σε πλατιά συμμετοχή στις προσφυγές προς το ΣτΕ. Επικοινωνείστε με την Επιτροπή (τηλ 6976 266387, 6977 733343  6932 424547)
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 1
Αριθμός Ψήφων: 2


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Ελαιώνας: πολίτες προσφεύγουν για το γήπεδο ΠΑΟ" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα