Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Αιολικά Πάρκα: Εύβοια: αντιδράσεις για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Σερβούνι

Εύβοια

Αντιδράσεις για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Σερβούνι

11/02/2008Με αφορμή το θέμα του "Σερβιτόρου της Εύβοιας" με τίτλο "Με ελαφρότητα και ψηφοθηρικά αντιμετωπίζεται το ζήτημα των αιολικών πάρκων", ο κ. Μεταξάς Δημήτριος, κάτοικος του Αγίου Ιωάννη (dimmetaxas@sch.gr), μας έστειλε την παρακάτω επιστολή, όπου παραθέτει τις δικές του απόψεις:

"Η ελαφρότητα δεν αφορά τους πολίτες, αλλά κυρίως το κράτος και σε πολλές περιπτώσεις την τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Ποιος είναι ενάντια στα αιολικά πάρκα και γενικότερα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας; Κανείς, μόνο, αν είναι αδαής.

Τι συμβαίνει όμως με τα αιολικά πάρκα στο όρος Σερβούνι;

1) Το Σερβούνι δεν ανήκει μόνο στο Δήμο Αμαρυνθίων αλλά και στο Δήμο Ταμυνέων και συγκεκριμένα στο Δ.Δ. Αγίου Ιωάννη.

2) Το σύνορο είναι η κορυφογραμμή και ειδικότερα αναφέρεται: "Όσα νερά πέφτουν προς τον Αγιο Ιωάννη είναι έκταση του Αγιάννη κι όσα νερά πέφτουν προς την Αμάρυνθο, ανήκουν στο Δήμο Αμαρυνθίων.

3) Η έκταση που ανήκει στο Δ.Δ. Αγ. Ιωάννη είναι ιδιωτική δασική έκταση, εξ αδιαιρέτου, που σημαίνει κανείς δεν μπορεί να πουλήσει οποιοδήποτε μέρος της έκτασης. Ως εκ τούτου οποιεσδήποτε επεμβάσεις μέσα στην έκταση του Αγιάννη χρειάζονται την έγκριση όλων των συνιδιοκτητών.

4) Γιατί όλες οι βουνοκορφές να γεμίσουν ανεμογεννήτριες; Οι πολίτες δεν έχουν δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση σε περιοχές εξαίρετου φυσικού κάλλους; Όλα στις εταιρίες των αιολικών πάρκων;

5) Όταν εμείς (στον Αγιάννη) είμαστε πρώτοι που κάνουμε δεντροφυτεύσεις και σπορές με τη μέθοδο Fukuoka, κάποιες εταιρίες ετοιμάζονται να αποψιλώσουν ό,τι ξέφυγε απ' την πύρινη λαίλαπα.

6) Τα χέρια μας ρόζιασαν παλεύοντας με τις πύρινες γλώσσες, κόβοντας τους κατάμαυρους κορμούς του υπεραιωνόβιου ελαιώνα που κατακάηκαν, παλεύοντας να ξαναφυτέψουμε ελιές, δέντρα, θάμνους και παλεύοντας με την ανοησία ορισμένων συμπολιτών μας που απορρίπτουν ανεξέλεγκτα σκουπίδια. Ε! και δεν είμαστε εμείς που πονάμε τη φύση, δεν είμαστε εμείς μέλη οικολογικών οργανώσεων, εμείς που παλεύουμε με τα προβλήματά μας, αλλά οι κάθε είδους γραβατάκηδες του κάθε συμβουλίου ή μας πόνεσε η κάθε είδους εταιρία πολυεθνική, που απ' τη μια επενδύει στην αιολική ενέργεια κι απ' την άλλη στις μονάδες λιθάνθρακα; Ας γελάσουμε!

7) Καταγράψτε αυτό που αναφέρω και θα το κρίνει η ιστορία. Η ανυπαρξία βλάστησης στην περιοχή του Σερβουνίου, λόγω πυρκαγιάς και η αποψίλωση τεράστιων περιοχών, αν φτιαχτούν τώρα ανεμογεννήτριες, θα δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα, σε σημείο διακοπής του κεντρικού δρόμου Αλιβερίου που οδηγεί στη Χαλκίδα.

8) Γιατί κύριοι, ευαισθητοποιημένοι δήθεν, δεν απαιτείτε απ' το κράτος την επιδότηση των φωτοβολταϊκών στοιχείων, για τα νοικοκυριά της χώρας και ιδιαιτέρως της επαρχίας; Να σας πω εγώ, γιατί κανείς δεν αγαπά περισσότερο το περιβάλλον όσο αυτοί που ζουν μέσα σ' αυτό. Οι υπόλοιποι δείχνουν φιλολογικό ενδιαφέρον μιας και το θέμα "πουλάει" και ο κόσμος είναι τα τελαυταία χρόνια ευαισθητοποιημένος και λόγω της υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

9) Τι διαφορά θα δω εγώ ο κάτοικος του Αγιάννη, όταν μάλιστα προγραμματίζεται καύση του Rdf απ' την Α.Γ.Ε.Τ. ή προγραμματίζεται και κατασκευή μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με χρήση λιθάνθρακα; Καμία!

Ας σοβαρευτούν κάποιοι λοιπόν. Οι πολίτες της περιοχής στην πλειοψηφία του λένε ναι στην αιολική ενέργεια αλλά υπό όρους. Δε φτάνει που μας ξεχάσανε μετά τις φωτιές, μας κοροϊδεύουν κι από πάνω".

Σχετικό θέμα:

Με τρομακτική ελαφρότητα και ψηφοθηρικά αντιμετωπίζεται το ζήτημα των αιολικών πάρκων στην Εύβοια http://www.servitoros.gr/news/view.php/17137/
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Εύβοια
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Εύβοια:
Εύβοια. Εγκατάσταση 26 αιολικών πάρκων στο νότιο τμήμα του νησιού


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Εύβοια: αντιδράσεις για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Σερβούνι" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.06 Δευτερόλεπτα