Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Ενέργεια: Κέρκυρα: ο πρέσβης της Αλβανίας αποκρύπτει το σχέδιο για πυρηνικό εργοστάσιο

?λλη ΕλλάδαΟ ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ:
ΑΠΕΚΡΥΨΕ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ ΔΥΡΡΑΧΙΟ, 200 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

Το ECOCORFU απέστειλε ανοιχτή επιστολή κατακρίνοντας τις δηλώσεις του Αλβανού πρέσβη αλλά και την στάση των τοπικών παραγόντων με τους οποίους ο κ. Μιναρόλι συνομίλησε, διότι "ελαφρά τη καρδία" απεδέχθησαν τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις του οι οποίες γνωρίζουμε καλά ότι δεν ανταποκρίνονται καθόλου στην πραγματικότητα. Ο κ. Μιναρόλι, μάλιστα, προσπάθησε να παραπλανήσει τους συνομιλητές του λέγοντας ότι η Αλβανία σκοπεύει να επιλύσει το ενεργειακό της ζήτημα με ...Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αποκρύπτοντας την συμφωνία της Αλβανικής κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για αγωγό πετρελαίου που θα καταλήγει στην Αυλώνα, μεγάλο Θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο και πολλές άλλες παρεμφερείς ρυπογόνους δραστηριότητες.
Η επιστολή του EcoCorfu έχει ως εξής:

Κέρκυρα 24/2/2008

Ανακοίνωση – ανοικτή επιστολή προς Δήμαρχο Κερκυραίων και Νομάρχη

Θέμα: επίσκεψη Αλβανού πρέσβη στην Κέρκυρα

Ο Αλβανός πρέσβης κ. Μιναρόλι στην επίσκεψή του στην Κέρκυρα, έριξε «στάχτη» στα μάτια των Κερκυραίων αποκρύπτοντας έντεχνα τα σχέδια της κυβέρνησής του για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στο Δυρράχιο. Αυτό δείχνει ότι ο πρώτος στόχος της Αλβανικής κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει και να προχωρήσει στην κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς Αυλώνας, κατόπιν τη δημιουργία πολλών ρυπογόνων διυλιστηρίων πετρελαίου, την δημιουργία μεγάλου Θερμοηλεκτρικού εργοστασίου παραγωγής ενέργειας και αφού ξεπεράσει τις αντιδράσεις για όλα αυτά,τότε να προχωρήσει και στα πυρηνικά!

Το περίεργο είναι ότι οι φορείς της Κέρκυρας με τους οποίους συνομίλησε δεν ρώτησαν τίποτε από τα παραπάνω και απλά καθησυχάστηκαν με τις δηλώσεις του!

Πληροφορηθήκαμε την επίσκεψη του Αλβανού Πρέσβη στην Κέρκυρα το προηγούμενο Σαββάτο 23-2-2008 από τα πρωτοσέλιδα των τοπικών εφημερίδων.
Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε τα «καθησυχαστικά νέα» που μας έφερε, γύρω από τα σχέδια της Αλβανικής κυβέρνησης, αναφορικά με το ενεργειακό ζήτημα στην χώρα του. Αμέσως τηλεφωνήσαμε στον Νομάχη κ. Πουλημένο ο οποίος μας πληροφόρησε ότι ο πρέσβης είχε ήδη αναχωρήσει και έτσι χάσαμε την ευκαιρία να του θέσουμε εμείς τις σωστές ερωτήσεις, σχετικά με τον τρόπο που σκοπεύει να επιλύσει η κυβέρνησή του το ενεργειακό της ζήτημα στο άμεσο και το απώτερο μέλλον.
Πολιτικάντικες ανακρίβειες και μια μεθοδευμένη προσπάθεια συγκάλυψης των τελείως αντιπεριβαλλοντικών σχεδίων του Πρωθυπουργού του κ. Μπερίσια, ήταν τα όσα ανακοίνωσε κατά την συνάντησή του με τον Δήμαρχο κερκυραίων και τον Νομάρχη μας.
Προσπάθησε να ρίξει στάχτη στα μάτια των Κερκυραίων μιλώντας για Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με τις οποίες, όπως είπε, σκοπεύει να αναπτύξει την χώρα του η κυβέρνηση της.

Συγκεκριμένα ο κ. Μιναρόλι:
Απέκρυψε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός του, συζήτησε σοβαρά πριν τρεις μήνες την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου με μια μεγάλη εταιρία από την Γαλλία, πράγμα που ο ίδιος ο κ. Μπερίσια, ανέφερε στις 10 – 11 του 2007 στα ΜΜΕ της Αλβανίας. Απέκρυψε και το γεγονός ότι η κυβέρνησή του διαπραγματεύεται, ακόμη, σήμερα και με 2 ακόμη εταιρίες, την Ασιατική Camosi και την και Αμερικανική WestingHouse, την κατασκευή του εργοστασίου αυτού.

Απέφυγε έντεχνα να αναφερθεί στο γεγονός ότι η Αλβανία, ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΗΔΗ ΜΕ ΤΙΣ Η.Π.Α. να επιτρέψει να περάσει από την χώρα τους ο μεγάλος αγωγός πετρελαίου Αμερικανικών συμφερόντων που θα ξεκινάει από το Μπουργκάς της Βουλγαρίας, που βρίσκεται στην Μαύρη θάλασσα και θα καταλήγει στο λιμάνι της Αυλώνας, που απέχει 100 μόλις χιλιόμετρα από την βόρεια Κέρκυρα! (Αλήθεια, γιατί κανείς δεν τον ρώτησε;)

Απέκρυψε το ότι κάθε μέρα, 17 τάνκερ 300.000 τόνων θα περνούν βορείως της Κέρκυρας για να φορτώσουν και να μεταφέρουν αντίστοιχες ποσότητες πετρελαίου προς όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη στα οποία η Αμερική πουλάει πετρέλαιο.

Απέκρυψε το ότι η Αλβανία, έχοντας εύκολα πρόσβαση σε πολύ και φθηνό πετρέλαιο σχεδιάζει να κατασκευάσει μεγάλο θερμοηλεκτρικό Σταθμό για να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα.

Απέκρυψε το γεγονός ότι στην Αλβανία θα κατασκευαστούν πολλά μεγάλα και ρυπογόνα διυλιστήρια πετρελαίου που θα κατεργάζονται το πετρέλαιο, στο οποίο θα έχουν εύκολη προσβαση.

Απέκρυψε τον πολύ μεγάλο κίνδυνο των εισβολέων οργανισμών που προκύπτει από την μεταφορά πετρελαίου με μεγάλα τάνκερ, που μπορεί να αλλοιώσει ανεπανόρθωτα το θαλάσσιο περιβάλλον, την αλιεία και την οικονομία της Κέρκυρας και της βορειοδυτικής Ελλάδας

Μίλησε για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι η Αλβανία δεν παρουσίασε καμία πρόοδο στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων (αλλά και άλλων ΑΠΕ) το 2007, σε αντίθεση με όλες με τις χώρες της Ευρώπης, όπου η Αιολική ενέργεια ήλθε πρώτη σε αύξηση, απέναντι σε οποιαδήποτε άλλη πηγή ενέργειας! Μίλησε για προτάσεις Ελληνικών εταιριών για επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που υποβλήθηκαν στην Αλβανία, προσπαθώντας να μας «καλοπιάσει» αλλά και να στρέψει την προσοχή των ερωτώντων μακριά από τα θέματα που τον «έκαιγαν».

Και εσείς, αγαπητοί, Νομάρχη και Δήμαρχε, πως τον αφήσατε, έτσι να ξεφύγει;

Πως και δεν τον ρωτήσατε για τα τόσο σημαντικά αυτά ζητήματα που όταν πραγματοποιηθούν θα θέσουν την περιοχή μας στον μεγαλύτερο κίνδυνο που υπήρξε ποτέ; Ζητήματα που θα υπονομευόσουν ανεπανόρθωτα το θαλάσσιο περιβάλλον μας και τον αέρα που θα αναπνέουμε, τον τουρισμό και την οικονομία μας;

Πως αποδεχτήκατε, ελαφρά τη καρδία, ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος»; Γιατί δεν τον προειδοποιήσατε ότι δεν μπορεί να παίζει με την νοημοσύνη, αλλά και με την υγεία μας, θέτοντας μάλιστα και σε μεγάλο κίνδυνο το περιβάλλον και την οικονομία του τόπου μας; Σκοπεύετε να «καθησυχάσετε τον κόσμο» όπως αυτός σας ζήτησε;

Γιατί δεν του είπατε ότι είσαστε κάθετα αντίθετοι στην κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων 200 χιλιόμετρα από τα σύνορά μας, αγωγών πετρελαίου στα 100 χιλιόμετρα από την Κέρκυρά μας, θερμοηλεκτρικών εργοστασίων και διυλιστηρίων πετρελαίου στα παράλια στης Αλβανίας; Γιατί δεν του είπατε ότι είσαστε αντίθετοι με την μεταφορά πετρελαίου με μεγάλα τάνκερ 300.000 τόνων να περνάνε κοντά στην βόρεια Κέρκυρα; Γιατί δεν του είπατε ότι πρόσφατα σύσσωμος ο κερκυραϊκός λαός αντέδρασε και απέτρεψε την κατασκευή σταθμού για να αλλάζουν τα λάδια τους μεγάλα μεταγωγικά καράβια στην Σαγιάδα, κοντά στα σύνορα της χώρας του, ο οποίος προοριζόταν για να εξυπηρετεί τα μεγάλα τάνκερ 300.000 τόνων που θα μεταφέρουν το πετρέλαιο που θα εξάγει η Αυλώνα; Γιατί δεν του είπατε ότι τα θεόρατα αυτά τάκερ θα είναι ορατά από την βόρεια Κέρκυρα και ιδιαίτερα από τους Οθωνούς και την Ερείκουσα, πράγμα που θα υποβαθμίσει πολύ τον Τουρισμό μας, Γιατί δεν τονίσατε το ότι κανείς τουρίστας δεν θα θελήσει να έλθει στην Κέρκυρα για να δει πως προκαλείται η ρύπανση από την μεταφορά του πετρελαίου και το πώς αδειάζουν το επικίνδυνο Ύδωρ Έρματος στις θάλασσές μας τάνερ 300.000 τόνων και ότι οι τουρίστες στην Κέρκυρα έρχονται μόνο και μόνο για το καθαρό μας περιβάλλον;

Γιατί δεν τον ρωτήσατε ποιο είναι το αντάλλαγμα που θα δώσει η Αμερική στην Αλβανία ώστε αυτή να επιτρέψει την κατάληξη του αγωγού της στην Αυλώνα;

Όλες σχεδόν οι Κερκυραϊκές εφημερίδες είχαν πρωτοσέλιδο την επίσκεψη του Αλβανού πρέσβη. Η Κέρκυρα Σήμερα είχε τον πιο καθησυχαστικό τίτλο από όλες. (Πυρηνικός Σταθμός: «Δεν είναι στις προθέσεις μας») Παρόμοια καθησυχαστικό τίτλο είχαν και η Καθημερινή Ενημέρωση η Ελευθερία και η ?ποψη. Κατά την γνώμη μας, τον σωστότερο από όλους τίτλο είχε το Κερκυραϊκό Βήμα (Πυρηνικός Σταθμός: «Δεν είναι του παρόντος»).

Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα πρέπει να είναι τόσο «ευκολόπιστη»

Που είναι οι μαχητικοί καιροί «της Σαγιάδας»;

Για το ΟικοΚέρκυρα
Δημήτρης Φαναριώτης
πρόεδρος Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο.
Πλατεία Ηρώων Κυπριακού Αγώνα
Αρ 15 τ.κ. 49100 Κέρκυρα
τηλ 2661037761 & 6938712638
http://www.ecocorfu.gr/ info@ecocorfu.gr
αρ πρ. 81/2008 Κέρκυρα 24/2/2008
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Κέρκυρα: ο πρέσβης της Αλβανίας αποκρύπτει το σχέδιο για πυρηνικό εργοστάσιο" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.05 Δευτερόλεπτα