Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Περιβάλλον: Δήμας: οι ελεύθεροι χώροι να παραμείνουν ελεύθεροι

?λλη ΕλλάδαΟ επίτροπος Δήμας κατά της τσιμεντοποίησης - ο «γαλάζιος» γ. γραμματέας θυμήθηκε... Σημίτη
«Είναι καλύτερο οι ελεύθεροι χώροι να παραμείνουν ελεύθεροι και να μην τσιμεντοποιούνται. Σε βάθος χρόνου, είναι καλύτερο να περιμένουμε λίγο, παρά να καταστρέψουμε κάτι δεδομένο, αφού μετά η επιστροφή θα είναι αδύνατη».


Με τα λόγια αυτά έκλεισε την ομιλία του ο επίτροπος Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Σταύρος Δήμας, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στους ενεργούς πολίτες που είχαν έρθει να ακούσουν, στους τέσσερις δημάρχους της Κοινής Δράσης, αλλά όχι και σε όλους τους πολιτικούς που βρίσκονταν στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα.

Σε αναμμένα κάρβουνα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ Ευάγγελος Μπαλτάς χρειάστηκε να επιστρατεύσει τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης Σημίτη για να δικαιολογηθεί. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ βουλευτής Σπύρος Κουβέλης αναγκάστηκε να αναφωνήσει «μέα κούλπα» λέγοντας ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για πολεοδόμηση όταν στο χρόνο που κύλησε από τη δεκαετία του '90 «χάθηκε όλόκληρο το περιαστικό πράσινο της Αττικής».

Την επόμενη μέρα του Φόρουμ και ενώ οι δηλώσεις Δήμα είχαν ανάψει φωτιές, τον λόγο πήρε και ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Λαμπρινίδης, που προχώρησε ακόμη περισσότερο: «Το να συνδυάζεις ένα έργο βασισμένο στο περιβάλλον με κτίσιμο κατοικιών είναι ασύλληπτα ανόητο», είπε ο ευρωβουλευτής. Προηγουμένως είχε σχολιάσει την έντονη παρουσία πολιτών στο Φόρουμ «που συναγωνίζεται εκείνη στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή» η οποία συνεδρίαζε στο ΣΕΦ προετοιμάζοντας το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. «Αυτό είναι πολύ θετικό», είπε. «Για εμάς σίγουρα», του απάντησαν από το ακροατήριο...

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ Ευάγγ. Μπαλτάς δέχθηκε ανηλεές σφυροκόπημα από όλες τις κατευθύνσεις. Παρά ταύτα, έμεινε, άκουσε όλους τους ομιλητές και δευτερολόγησε. «Το πρώην αεροδρόμιο είναι κτήμα όλων των Ελλήνων και όχι των τεσσάρων δήμων». «Δεν είναι τοπική υπόθεση», «δεν θα βοηθήσει στο περιβαλλοντικό πρόβλημα γιατί είναι μακριά από το κέντρο», «είμαστε υποχρεωμένοι να κατευθύνουμε τα κονδύλια σε έργα που είχαν καθυστερήσει και αφορούν την περιφέρεια», είπε μεταξύ άλλων. Και όταν οι αντιδράσεις ογκώθηκαν, είπε ότι η ιδέα να πουληθούν κομμάτια της έκτασης για να εξοικονομηθούν πόροι ήταν των κυβερνήσεων Σημίτη και σε ποσοστό έως 18%. «Ντροπή σου να λες τέτοια πράγματα» ακούστηκε στεντόρεια η φωνή του Τάσου Μαντέλη, πρώην υπουργού Μεταφορών και εκ των ανθρώπων που ήταν πολύ κοντά στον Κ. Σημίτη τα πρώτα χρόνια και βρισκόταν μέσα στο ακροατήριο.

Υπενθυμίζεται ότι βασικό αίτημα των τεσσάρων δημάρχων της Κοινής Δράσης (Ελληνικού, Γλυφάδας, Αργυρούπολης, Αλίμου) είναι να δοθεί περισσότερος χρόνος στη δημόσια διαβούλευση για την οποία το ΥΠΕΧΩΔΕ επιμένει να τελειώσει μέσα στον Ιανουάριο. Ο επίτροπος Στ. Δήμας ζήτησε πάντως να υπάρξει εποικοδομητική συνεννόηση ανάμεσα στις ενδιαφερόμενες πλευρές, ενώ και ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαν. Αγγελάκας ζήτησε επίσης να δοθεί περισσότερος χρόνος. Αργότερα, ο δήμαρχος Ελληνικού θύμισε πάντως ότι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, στη μοναδική συνάντηση με τους τέσσερις δημάρχους, εμφανίστηκε αδιάλλακτος. «Εγώ είμαι ο υπουργός, εγώ αποφασίζω», μας είπε ο κ. Σουφλιάς.

Ωστόσο, στη δική του ομιλία ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε σίγουρος ότι ο αγώνας των πολιτών θα είναι επιτυχής διότι: Υπάρχει πλατιά συνεργασία ανάμεσα σε διαφορετικές δυνάμεις, τα περιβαλλοντικά προβλήματα διογκώνονται, το έργο του πάρκου μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση, οι δικαιολογίες για πράσινο ταμείο που θα φέρει αναπλάσεις αλλού είναι ανόητες, αλλά και επειδή ανάμεσα στους δημάρχους είναι ο Χρ. Κορτζίδης, θυμίζοντας τον αγώνα του πέρυσι το καλοκαίρι για να ελευθερωθεί η παραλία.
(πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 21/01/2008)

...................................................................................

Μια ωραία οικογένεια: Σουφλιάς κατά Δήμα...
Της Χαράς Τζαναβάρα

Με δημόσια... επίπληξη αλλά και παρεξηγήσιμες επισημάνσεις απάντησε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ στην κριτική που άσκησε στην περιβαλλοντική πολιτική της χώρα μας ο Σταύρος Δήμας σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή». Από την πλευρά του, ο Ελληνας επίτροπος διεμήνυσε γραπτώς πως «ο εκνευρισμός και η έλλειψη ψυχραιμίας δεν επιτρέπουν τη διατύπωση σοβαρής επιχειρηματολογίας».
Ο κ. Σουφλιάς υποστηρίζει ότι «κάθε φορά που ο κ. Δήμας επισκέπτεται τη χώρα μας προσπαθεί με διάφορες κινήσεις να αναδείξει τον ρόλο του και να χτίσει την εικόνα του!». Σημειώνει, μάλιστα, ότι απέφυγε να δώσει απαντήσεις σε προσωπικό επίπεδο παρ' όλο που είναι η τρίτη ανακοίνωση που εκδίδει από την Παρασκευή για τον Ελληνα επίτροπο. Βασικό σημείο της δήλωσης είναι η αδυναμία συνεννόησης, για την οποία ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επιρρίπτει ευθύνες στον κ. Δήμα και αναφέρει ότι 1-2 φορές που ζήτησε τη συνδρομή του τον αγνόησε παρ' όλο που -όπως λέει- δεν επρόκειτο για χατίρι. «Επιδιώκουμε τη συνεννόηση και είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας απέναντι στην Ε.Ε.», αναφέρει με αφορμή τη δήλωση του επιτρόπου πως «η μόνη χώρα με την οποία δεν έχει επαφή είναι η Ελλάδα» και σημειώνει με νόημα ότι η χώρα μας τον διόρισε εκπρόσωπό της στην Ευρωπαϊκή Ενωση. «Είναι η πατρίδα μου», απαντά ο Στ. Δήμας και προσθέτει πως οι επισημάνσεις γίνονται με μοναδικό γνώμονα την αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων. Επί της ουσίας, ο κ. Σουφλιάς κάνει διακριτικά πίσω στο θέμα του ΟΗΕ που επισήμανε από την αρχή ο επίτροπος, αλλά και το ελληνικό γραφείο της οικολογικής οργάνωσης WWF. Διαβεβαιώνει ότι το σύστημα παρακολούθησης οργανώνεται από τον Δεκέμβριο και τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί στον διεθνή οργανισμό το αναλυτικό οργανόγραμμα. Δεν παραλείπει, όμως, να ρίξει μπηχτές στον κ. Δήμα υποστηρίζοντας ότι οι υπηρεσίες του δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες διασύνδεσης του κοινοτικού συστήματος εμπορίας ρύπων με το παγκόσμιο. Ανακοινώνει ότι το πρόγραμμα διαχείρισης των επικίνδυνων απόβλητων έχει ορίζοντα το 2011, αναφέρεται στις χωματερές, το Ελληνικό και τον Ασωπό, καταλήγοντας ότι «δεν χρειαζόμαστε συμβουλές για να εργαζόμαστε περισσότερο».

--------------------------------------------------
(πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 23/01/2008)
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Δήμας: οι ελεύθεροι χώροι να παραμείνουν ελεύθεροι" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα