Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Διανοίξεις Δρόμων: Τήνος, Ο Σύλλογος Αγίου Φωκά διαμαρτύρεται

Τήνος

του Αντώνη Ορφανού

Ο "Σύλλογος Προστασίας της Φυσιογνωμίας της παραλίας Αγίου Φωκά" μας κοινοποίησε την ακόλουθη επιστολή διαμαρτυρία που απευθύνει προς τον Πρωθυπουργό, τα υπουργεία ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Εσωτερικών, Οικονομικών, Εμπορικής Ναυτιλίας, τους βουλευτές Κυκλάδων, την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και άλλους αποδέκτες:"Ο Σύλλογός μας έχει επανειλημμένα προβεί σε αποστολή εγγράφων και αναφερθεί στις συναρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει όσον αφορά την γενικότερη ρύπανση της παραλίας του Αγ. Φωκά από τα αστικά λύματα της πόλεως Τήνου που ακάθαρτα πέφτουν στην εν λόγω περιοχή, αλλά και την πρόσθετη επιβάρυνση της με τα επιστρεφόμενα νερά (λύματα;) της δεύτερης αφαλάτωσης του Δήμου Τήνου. Τα έγγραφα αυτά απεστάλησαν σε     όλους     τους     αρμόδιους φορείς:
Πρωτοδικείο Σύρου, Εισαγγελέα Σύρου, Νομαρχία Κυκλάδων, Επα¬ρχείο Τήνου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και, επανειλημμένα στον Δήμο Τήνου.
Καμία κίνηση ή ενέργεια εκ μέρους των δεν έχει γίνει σχετικά, μέχρι και σήμερα. πιστεύουμε και ευελπιστούμε στις δικές σας ευαισθησίες, προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα στην περιοχή. Δεν είμαστε αντίθετοι στην κατασκευή έργων και μάλιστα έργων ζωής για τον τόπο μας, αρκεί να είναι σωστά. Είμαστε αντίθετοι όμως στην αλαζονεία της εξουσίας και στην αυθαιρεσία.
Μικρό ιστορικό της υπόθεσης: Η παραλία Αγίου Φωκά είναι η κοντινότερη, από τις ομορφότερες, παρθένα παραλία, χωρίς άναρχη δόμηση, του Δήμου Τήνου. Είναι χαρακτηρισμένη ως τουριστική περιοχή, στην οποία απαγορεύεται η κατασκευή μονάδων που δημιουργούν όχληση. Θεωρούσαμε τον εαυτό μας τυχερό για αυτό, αλλά πριν μερικούς μήνες ο Δήμος Τήνου, κατασκεύασε μονάδα αφαλάτωσης καταπατώντας πολλές διατάξεις του νόμου, παρουσιάζοντας μια περιβαλλοντική μελέτη (μαϊμού) άλλης περιοχής και άλλης αφαλάτωσης, η οποία κατασκευάστηκε το 2002, εξαπατώντας όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες έδωσαν την έγκριση τους για την κατασκευή, η οποία έγινε σε άλλη περιοχή από αυτήν που παρουσίαζε ο Δήμος.
Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση για την δημιουργία αφαλάτωσης, αρκεί να εφαρμοσθούν οι αποφάσεις της Νομαρχίας και της επιτροπής Υγιεινής, κατασκευάζοντας το έργο στο κατάλληλο σημείο χωρίς να καταστρέφεται το περιβάλλον και να μολύνονται οι ακτές μας.
Η μόλυνση είναι εμφανής και ο κόσμος αντιδρά αφού δεν μπορεί να κάνει μπάνιο σε αυτή τη θάλασσα. Κατόπιν τούτων επιχειρηματίας της περιοχής κάλεσε το Λιμεναρχείο, το οποίο πήρε δείγμα του νερού προκειμένου να το στείλει στο χημείο του κράτους, αλλά δυστυχώς ποτέ δεν εστάλη το δείγμα αυτό. Γιο του λόγου το αληθές επισυνάπτουμε φωτογραφίες του αγωγού των αποβλήτων (χημικών;) της αφαλάτωσης, τα οποία αντί να πέφτουν σε αγωγό 500 μέτρα στην ανοικτή θάλασσα σύμφωνα με την απόφαση της Νομαρχίας αλλά και του αρμοδίου Δικαστηρίου, πέφτουν πάνω στην άμμο μόλις 10 μέτρα μ,ακριά από τη σωλήνα εισαγωγής του προς επεξεργασία ύδατος, αψηφώντας πλήρως την υφιστάμενη νομοθεσία αλλά και τις αποφάσεις όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών. Μετά από συνεχείς ενοχλήσεις μας προς τον Δήμο, αλλά και παράπονα και ερωτήσεις των λουσμένων προς το Λιμεναρχείο, οι απαντήσεις τους είναι αόριστες.
Σε ένα κράτος δικαίου θα πρέπει οι νόμοι και οι αποφάσεις του Δικαστηρίου να γίνονται από όλους σεβαστές. Ο Δήμος Τήνου εξαντλώντας την εξουσία που ο ίδιος διαχειρίζεται, μας απειλεί, κινδυνολογεί και παραπληροφορεί, λες και ένα έργο αν έχει σωστές προδιαγραφές, στοιχίζει περισσότερο. Αντιθέτως, αν ένα έργο είναι σωστό, -όπως πρέπει να είναι-, στοιχίζει πολύ λιγότερο μακροχρόνια και το περιβάλλον προστατεύεται.
Πιστεύοντας στις δικές σας ευαισθησίες περιμένουμε τις ενέργειες σας.
Με εκτίμηση, ο πρόεδρος Αντώνης Ορφανός
(πηγή: ΤΗΝΙΑΚΗ ΕΝΔΟΧΩΡΑ)Σημείωση 4ο Τεύχος 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Τήνος
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Τήνος:
Τήνος - ?δεια για ένα «κόσμημα»


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


Associated Topics

Τήνος

"Τήνος, Ο Σύλλογος Αγίου Φωκά διαμαρτύρεται" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.04 Δευτερόλεπτα