Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Εκδηλώσεις-Ενημέρωση: Τήνος, σχολιασμός στην επικαιρότητα

ΤήνοςTήνος
Ευλογημένος φωτισμός...
Φώτισε επιτέλους ο δήμος Εξωμβούργου την «εθνική οδό» Ξυνάρας - Αη Νικήτα και έτσι θα διευκολύνεται στο εξής ο πολυάριθμος κόσμος που κινείται όλη νύχτα στον δρόμο αυτό!!!

Πρόκειται για άλλο ένα έργο βιτρίνας, παντελώς άσκοπο και άχρηστο, που εκτέλεσε ο δήμος Εξωμβούργου μόλις δύο ημέρες πριν το πανηγύρι του μητροπολιτικού ναού της Παναγίας του Ροδαρίου, προφανώς για να κάνει επίδειξη στους πιστούς που θα συνέρεαν. Πράγμα το οποίο πέτυχε απόλυτα, αφού ο ίδιος ο επίσκοπος κατά την θεία λειτουργία της πανήγυρης αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει από άμβωνος τον παρευρισκόμενο δήμαρχο «για το φως που σκόρπισε απλόχερα μέχρι τον ναό». Προφανώς το έργο θα έχει και την σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου και συνεπώς όλοι είναι συνυπεύθυνοι, αφού κανένας άλλος κοινός πολίτης όπως εμείς, δεν έχει καταλάβει την χρησιμότητα του φωτισμού αυτού. Στην Ξυνάρα μένουν ελάχιστοι κάτοικοι, ο δρόμος είναι εκτός του οικισμού, ασφαλτοστρωμένος, αρκετά φαρδύς και ίσιος, και η κίνησή του την νύχτα είναι μηδενική. Η μόνη εξήγηση λοιπόν της χρησιμότητας του φωτισμού του είναι αυτή που έδωσε ο ίδιος ο επίσκοπος: «να μας οδηγεί, δηλαδή, το φως στην Παναγία του Ροδαρίου κι από κει ακόμη πιο ψηλά».
Προχωρημένα επομένως πράγματα στον δήμο Εξωμβούργου:
«Φροντίζουν και για την υπερφυσική πορεία της ζωής μας, ήδη, ενώ είμαστε ακόμη στην γή!!!». Και για να μην παρεξηγηθούμε: Προφανώς και δεν είμαστε κατά των αναγκαίων φωτισμών. Είμαστε κατά των άσκοπων έργων, κατά της προχειρότητας, κατά των σκοπιμοτήτων, κατά της σπατάλης και εν τέλει κατά της περιβαλλοντικής υποβάθμισης. Η άσκοπη κατανάλωση ενέργειας είναι μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά. Είναι κρίμα αυτή την εποχή που όλοι μιλάμε για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν και για τις σοβαρότατες συνέπειες της ανθρώπινης δραστηριότητας σ' αυτό, οι τοπικοί μας άρχοντες, -τόσο οι πολιτικοί, όσο και οι θρησκευτικοί" ' να μην αντιλαμβάνονται ότι από τα φαινομενικά «μικρά» οδηγούμαστε σιγά- σιγά στην κλιματική αλλαγή του πλανήτη μας.
Αναρωτιόμαστε εξάλλου: «ο δρόμος δεν θα ήταν πιο ωραίος αν αντί των φωτιστικών κολώνων, ήταν φυτεμένος με πικροδάφνες ή άλλους θάμνους;» Βέβαια το αποτέλεσμα της φύτευσης  του δρόμου δεν θα «φαινόταν» μέσα σε δυο μέρες!!!
Και συνάμα τα δεντράκια θα ήθελαν για λίγα χρόνια κάποια φροντίδα, που μάλλον είναι δύσκολο ο δήμος, να τους την παρέχει...

Σημείωση: Ενώ γράφαμε αυτό το σχόλιο κυκλοφόρησαν «τα τηνιακά μηνύματα» (φύλλο 296/ Οκτώβριος) όπου στην σελίδα 2 δημοσιεύονται οι γραπτές πλέον «ευλογίες» του σεβασμιότατου για το έργο, επαληθεύοντας πλήρως τα γραφόμενά μας.
...................................................................................................................................

Ραγισμένος καθρέπτης της νεοελληνικής γλυπτικής
Με τίτλο «Ραγισμένος καθρέπτης της νεοελληνικής  γλυπτικής» στον κυριακάτικο Ριζοσπάστη, της 5ης lούνη 1994 ο εκδότης Στρατής Φιλιππότης ύψωνε φωνή αγωνίας για την τύχη των-γλυπτών που φιλοξενούνται στο «Μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών» στην γενέτειρά του στον Πύργο της Τήνου. Την ίδια κραυγή, αγανακτισμένος υψώνει και τώρα με δημοσίευμά της «Ελευθεροτυπίας» (8 Νοέμβρη 07) δεκατρία χρόνια αργότερα.: «Τα κατάγματα που υπάρχουν στις κνήμες, στους
βραχίονες, στο κεφάλι και σε άλλα μέρη του σώματος των αγαλμάτων δεν μπορούν να αποκατασταθούν ούτε στο...ΚΑΤ! Κύριοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης της κοινότητας Πανόρμου, σταματήστε
πλέον την εγκληματική αδιαφορία». Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρετε ότι ο Τήνιος γλύπτης Πραξιτέλης Τζανουλίνος, καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας, προσφέρεται αφιλοκερδώς με ομάδα σπουδαστών, να φροντίσει τα φθαρμένα γλυπτά. Φαίνεται ότι το δημοσίευμα άγγιξε την σημερινή δημοτική αρχή και σε επικοινωνία με τον γλύπτη υποσχέθηκε να ξεκινήσει συνεργασία μαζί του για την αποκατάσταση των αγαλμάτων.

...................................................................................................................................
?λλος έχει τ' όνομα κι άλλος έχει τη χάρη...
Ο λόγος για το Κοινοτικό PARKING στο λιμάνι του Πανόρμου, που σε συνδυασμό με την απαγόρευση της στάθμευσης των αυτοκινήτων στην προκυμαία, άρχισε να λειτουργεί το καλοκαίρι που μας πέρασε.
Μπορεί να μπήκε φαρδιά πλατιά η ταμπέλα που το σηματοδοτεί και πληροφορεί για την ΔΩΡΕΑΝ χρήση, αλλά δυστυχώς οι οδηγοί προτίμησαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία το .. .ΣΤΑΦΙΔΑ PARKING.
?λλωστε γιατί να μην το προτιμήσουν.
• Γλιτώνουν.. . εκατό ολόκληρα μέτρα περπάτημα
• ' Έχει άνετη πρόσβαση πλέον, μετά από την κατεδάφιση του κτίσματος στο κανόνι
• Καθαρίζεται καθημερινά
• ' Έχει πλούσια σκιά και άφθονο νερό
• ' Εχει εκπληκτική θέα
• ' Είναι κυριολεκτικά... μέσα στη θάλασσα !!!
Τι κι αν ο νόμος ορίζει σαφέστατα πως, όχι μόνο η κατασκευή δρόμου δεν επιτρέπεται, αλλά ούτε καν η «διέλευση αυτοκινήτων μέσα από τον αιγιαλό» (εγκ. 1003/1137/53/85 ΥΠ. OIK. ). Εμείς έχουμε αντίθετη άποψη. Περνάμε και κορνάρουμε αν κάποιος λουόμενος που, ξαπλωμένος κάνει ηλιοθεραπεία, μας κλείνει το δρόμο. Σταθμεύουμε πλάι στο κύμα και αν δεν χωράμε, ακόμα και πάνω σ' αυτό, ενώ την ίδια στιγμή οι αρχές και οι αρμόδιοι για την εφαρμογή των νόμων κάνουν τα στραβά μάτια ( για το... καλό του τόπου φυσικά) μήπως και δυσαρεστηθούν οι ντόπιοι και ξένοι σύγχρονοι κένταυροι ή απλώς εποχούμενοι τουρίστες και δεν μας ξανάρθουν και του χρόνου. Αλίμονο αν εξακολουθούμε ακόμα να πιστεύουμε σε παρόμοιες πρακτικές. Είναι καιρός τέτοιες νοοτροπίες να αρχίσουν να αναθεωρούνται Ο σεβασμός στον άνθρωπο αλλά και στο φυσικό περιβάλλον είναι κάτι περισσότερο από αναγκαίος στην εποχή μας. Επιβάλλεται.

-----------------------------------------------
Τηνιακή Ενδοχώρα, Νοέμβριος 2007
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Τήνος
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Τήνος:
Τήνος - ?δεια για ένα «κόσμημα»


     Article Rating
Average Score: 1
Αριθμός Ψήφων: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Τήνος, σχολιασμός στην επικαιρότητα" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.06 Δευτερόλεπτα