Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Δάση: Χαριστική βολή στον Καϊάφα

?λλη ΕλλάδαΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ για τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα
Χαριστική βολή στον Καϊάφα
Της Χαράς Τζαναβάρα

Σοβαρές αντιρρήσεις διατυπώνονται για το τμήμα Πύργου-Τσακώνας του νέου αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα, που διέρχεται από καμένες περιοχές αλλά και ζώνες υψηλού οικολογικού ενδιαφέροντος.
 
Η σύμβαση του έργου, που έχει κατατεθεί στη Βουλή και πρόκειται να επικυρωθεί από την Ολομέλεια, προβλέπει διαπλάτυνση του υπάρχοντος δρόμου, που σήμερα έχει μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και δεν διαθέτει ενδιάμεσο στηθαίο ασφαλείας. Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και μία βοηθητική, καθώς και σύγχρονη ζώνη ασφαλείας, το πλάτος των οποίων θα ξεπερνά τα 20 μέτρα. Ειδικά σε ένα τμήμα 300 μέτρων, που βρίσκεται ανάμεσα στην παραλιακή ζώνη και τη λίμνη Καϊάφα, είχε προβλεφθεί πριν από τις πυρκαγιές η κατασκευή τούνελ.

Στα καμένα

«Το Νομαρχιακό Συμβούλιο έχει απορρίψει την περιβαλλοντική μελέτη για τα 60 χιλιόμετρα που βρίσκονται στα όρια της Ηλείας», δήλωσε στην «Ε» ο νομάρχης Χαρ. Καφύρας. Μας εξήγησε ότι στο μεγαλύτερο μέρος του διέρχεται από δασικές περιοχές, πολλές από τις οποίες κάηκαν τον περασμένο Αύγουστο. «Θα χρειαστεί να κοπούν δένδρα, ενώ σε άλλο σημείο ο δρόμος διχοτομεί την πόλη της Ζαχάρως», μας εξήγησε και συμπλήρωσε ότι η Νομαρχία είχε προτείνει να παραμείνει ο σημερινός δρόμος ως έχει και ο νέος αυτοκινητόδρομος να κατασκευαστεί στην ανατολική πλευρά της λίμνη Καϊάφα, προς τους οικισμούς Αρήνη, Σχίνο και Ανήλιο. Το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ δεν έλαβε υπόψη του την άποψη της Νομαρχίας και κατέληξε στη διαπλάτυνση, επικαλούμενο την αύξηση του κόστους του έργου που υπολογίζεται σε 150 εκ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι για την προστασία της αρκούδας και του λύκου, ο προϋπολογισμός του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, που εγκρίθηκε πρόσφατα, αυξήθηκε κατά 120 εκ. ευρώ.

«Τα έργα είναι πιθανόν να έχουν επιπτώσεις στις ιαματικές πηγές της περιοχής», μας εξήγησε ο νομάρχης Ηλείας και μας ενημέρωσε ότι ήδη ετοιμάζονται προσφυγές κατά του έργου από οικολογικές οργανώσεις της περιοχής της Ζαχάρως.

Νέα μελέτη

«Ζητήσαμε να γίνει νέα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, γιατί τα δεδομένα έχουν αλλάξει μετά τις πυρκαγιές», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης κατά τη χθεσινή συνάντησή του με δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ. Διατύπωσε ερωτηματικά για τις επιπτώσεις των υπογείων έργων στον υδροφόρο ορίζοντα της γύρω περιοχής. Δεν απέκλεισε τη λύση για την ανατολική διέλευση του δρόμου, σημείωσε ωστόσο ότι ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση της σύμβασης του αυτοκινητόδρομου, υποστήριξε ότι η ανατολική χάραξη δεν μπορεί να προχωρήσει λόγω σαθρών εδαφών.

Στη χθεσινή συνάντηση γνωριμίας με τους δημοσιογράφους παραβρέθηκε ο επικεφαλής του κοινοβουλευτικού τομέα του ΠΑΣΟΚ σε θέματα υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ Γ. Μανιάτης. Αναφέρθηκε κυρίως στο υπό συζήτηση εθνικό χωροταξικό σχέδιο και παρατήρησε ότι το ΕΣΠΑ, γνωστότερο ως Δ' ΚΠΣ, είναι ήδη υπό έγκριση. «Ο Αλογοσκούφης πρόλαβε και ...χωροθετεί», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι θα έπρεπε να προηγηθεί ο χωροταξικός σχεδιασμός και το σχέδιο ανάπτυξης για να ακολουθήσει το πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Το ΠΑΣΟΚ δίνει έμφαση στο εθνικό χωροταξικό και την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να συναντηθούν με το Εθνικό Συμβούλιο για να ενημερωθούν. Οι εκπρόσωποί του θεωρούν ότι το σχέδιο που παρουσίασε το υπουργείο δεν έχει σαφείς κατευθύνσεις. Παρατήρησαν ότι δεν προβλέπεται η επικύρωση από τη Βουλή των ειδικών σχεδίων για τον τουρισμό, τη βιομηχανία και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ειδικά για το σχέδιο για τον τουρισμό ζήτησαν να αποσυρθεί, συντασσόμενοι με τις θέσεις των οικολογικών φορέων.

Τέλος, για το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας, ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι δεν είχε συγκροηθεί εδώ και 3,5 χρόνια και η ενημέρωσή του για τις θέσεις του υπουργείου έγινε την περασμένη εβδομάδα, ενώ χαρακτήρισε στενά τα περιθώρια του ενός μήνα που ανακοινώθηκε για τον απαραίτητο διάλογο.

(πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 15/11/2007)
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Χαριστική βολή στον Καϊάφα" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα