Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Ενέργεια: Μεγάλο θερμοηλεκτρικό σταθμό θέλει να κατασκευάσει στην Αυλώνα η Αλβανία

?λλη ΕλλάδαΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο.
Πλατεία Ηρώων Κυπριακού Αγώνα, Αρ 15 τ.κ. 49100 Κέρκυρα
Τηλ. 2661037761 & 6938712638
www.ecocorfu.gr info@ecocorfu.gr, φαξ: 2661027446
αρ πρ. 230/2007 Κέρκυρα 19/10/2007

ECOCORFU OIKOKEPKYPA

ΑΛΒΑΝΙΑ. ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΩΝΑ. ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Φρανκφούρτη την περιοχή μας;

Στην δρομολόγηση των σχεδίων για την κατασκευή και μεγάλου θερμοηλεκτρικού εργοστασίου στην παραλία Treport στην Αυλώνα προχώρησε η Αλβανία, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις των κατοίκων της Αυλώνας και την προηγούμενη αμφισβήτηση της επιλεχθείσας περιοχής που είναι γεμάτη δάση και οικοσυστήματα, ακόμα και περιοχές Νατούρα. Οι ελλείψεις στα σχέδια αποκρύπτουν σημαντικά περιβαλλοντικά στοιχεία. Η παράνομη δρομολόγηση της κατασκευής καταγγέλθηκε και από την επιτροπή της συνθήκης του ?ρχους της Αλβανίας, η οποία τόνισε ότι δεν ακολουθήθηκαν οι σωστές διαδικασίες για την ενημέρωση και συμμετοχή του κόσμου. Επίσης, όπως καταγγέλλουν Οικολογικές Οργανώσεις της Αλβανίας, προχώρησαν ήδη σε αποψίλωση μεγάλου Πευκοδάσους, προκαλώντας τις αντιδράσεις των φορέων και τηw κοινής γνώμης.

Το γεγονός έρχεται να δέσει με τα σχέδια για κατασκευή αγωγού πετρελαίου που θα ξεκινάει από το Μπουργκάς της Αλεξανδρούπολης και θα καταλήγει στην περιοχή, γεγονός που πρόσφατα αποκάλυψε το EcoCorfu, μετά από την σύσκεψη Οικολογικών Οργανώσεων Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Κροατία στις 27 με 30 Σεπτεμβρίου.

«Πακέτο», λοιπόν με τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς Αυλώνας, προωθεί η γειτονική μας χώρα, το μεγάλο αυτό εργοστάσιο, με όλες, βέβαια τις παρεμφερείς εγκαταστάσεις και τα εργοστάσια που θα λειτουργούν παράλληλα και μαζί με πυρηνικούς αντιδραστήρες σκοπεύει να (υπερ) καλύψει τις ανάγκες τις σε ενέργεια, θέτοντας την περιοχή σε τριπλό κίνδυνο από ρύπανση.

Πως είναι δυνατόν, σε μια εποχή που οι κυβερνήσεις και οι τοπικές αυτοδιοικήσεις, όπως αυτές της χώρας μας προωθούν με μεγάλο κόπο και με μεγάλη προσπάθεια την χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την ίδια στιγμή, λίγα μόλις χιλιόμετρα δίπλα, να δρομολογούνται πολύ μεγάλα προγράμματα που θυμίζουν την εποχή της …βιομηχανικής επανάστασης, μισού αιώνα πριν;

Στην διεθνή σύσκεψη της Παγκόσμιας Τράπεζας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ουάσιγκτον καταθέτουν σήμερα, 19 Οκτωβρίου ψήφισμα διαμαρτυρίας Οικολογικές Οργανώσεις του Δικτύου Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε συνεργασία με τις Οργανώσεις της Αλβανίας.

Αν όλα αυτά γίνουν πραγματικότητα, καταλαβαίνει κανείς ότι σε λίγο καιρό η περιοχή μας θα μετατραπεί σε …Φρανκφούρτη με αποτέλεσμα: Αφενός να πλουτίζουν κάποιοι επενδυτές στην γειτονική μας χώρα σε βάρος και του δικού μας φυσικού μας περιβάλλοντος και αφετέρου θα υποβαθμιστεί σοβαρά η Κέρκυρα και από πλευράς τουρισμού. Ας το σκεφτούμε καλά αυτό. Κανείς τουρίστας δεν θα θέλει να κάνει διακοπές, στην Κασιώπη, για παράδειγμα και να βλέπει από μακριά τα μεγάλα τάνκερ να ξεπλένουν τα ντεπόζιτά τους με το νερό από την θάλασσα που κολυμπάει και να φαντάζεται τα διυλιστήρια, τα θερμοπυρηνικά και τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια για γαρνιτούρα στο …all inclusive του.

Κατά τον ίδιο τρόπο και ακόμη περισσότερο, κινδυνεύει και η περιοχή της Αυλώνας που είναι επίσης πανέμορφη, άκρως τουριστική, γεμάτη οικοσυστήματα και δάση, περιοχές Νατούρα και αξίζει πολύ να προστατευτεί.

Το EcoCorfu, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία πρόλαβαν και έστειλαν προς την σημερινή συνάντηση στην Ουάσιγκτον διαμαρτυρία και συμπαράσταση, υπογράφοντας ψήφισμα για τον αγώνα που ξεκίνησαν οι Αλβανοί πολίτες και φορείς για να ματαιώσουν την κατασκευή. Ζητούμε από την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να ακυρώσει την χρηματοδότηση για την κατασκευή του εργοστασίου αυτού.

Το EcoCorfu, εκ μέρους του SEE Network, του Δικτύου Νοτιοανατολικής Ευρώπης καλεί όλους τους συλλόγους της Κέρκυρας που δραστηριοποιούνται σε θέματα περιβάλλοντος, σε σύσκεψη για τα τρία αυτά πολύ σοβαρά ζητήματα την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2007 στο εντευκτήριο του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας.

Διαφαίνεται, λοιπόν ο μεγάλος κίνδυνος από την μετατροπή των φυσικού κάλους, «αγνών και παρθένων» από ρύπανση περιοχών μας σε περιοχές βαριάς βιομηχανίας, ε Θερμοπυρηνικούς αντιδραστήρες, αγωγούς πετρελαίου και Θερμοηλεκτρικές εργοστασιακές μονάδες που θα προκαλέσουν μια διαρκή και πολύ σοβαρή ρύπανση στην ευρύτερη περιοχή. Μια περιοχή που από πάντα ήταν τελείως αποπυρηνικοποιημένη και μακριά από εργοστάσια βαριάς βιομηχανίας, τις διοξίνες και τα τοξικά χημικά που χρησιμοποιούνται και αναπόφευκτα ρυπαίνουν σε σταθερή βάση.

Δημήτρης Φαναριώτης, Εκπρόσωπος του EcoCorfu,
Πρόεδρος Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας
www.ecocorfu.gr
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 1
Αριθμός Ψήφων: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Μεγάλο θερμοηλεκτρικό σταθμό θέλει να κατασκευάσει στην Αυλώνα η Αλβανία" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα