Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Οικολογική Γεωργία: Πρωτοβουλίες για τις πυρκαγιές

?λλη Ελλάδα

Ο Οργανισμός ΔΗΩ προσπαθώντας να συμβάλλει από την πλευρά του, στο θέμα το πυρκαγιών και των επιπτώσεων τους στους ανθρώπους της περιοχής, τις τοπικές κοινωνίες και στο περιβάλλον, δραστηριοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή, συνεχίζει και σήμερα και αναλαμβάνει τη δέσμευση ότι θα παρεμβαίνει με ενέργειες και δράσεις προς όλες τις κατευθύνσεις σε βάθος χρόνου.

Οι ενέργειες τις οποίες ο Οργανισμός ΔΗΩ ήδη ξεκίνησε από τις πρώτες ώρες της καταστροφής να υλοποιεί, αφορούν στην ανακούφιση των πληγέντων βιοκαλλιεργητών, στην αποκατάσταση της οικολογικής ισορροπίας, στην επαναφορά της ζωής στις πληγείσες περιοχές:

Απαλλάσσονται κάθε οικονομικής επιβάρυνσης, αναφορικά με το κόστος πιστοποίησης, όλοι οι πυρόπληκτοι που υπέστησαν ολοκληρωτική ζημία, ενώ για τους υπόλοιπους θα χορηγείται έκπτωση ανάλογη με το ποσοστό της ζημίας που έχουν υποστεί. Η απόφαση αυτή ξεκινάει και περιλαμβάνει τις χρεώσεις του 2007 αλλά θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, μέχρις ότου οι συγκεκριμένες καλλιέργειες επανέλθουν στο στάδιο της παραγωγής.

Σε όλους τους πυρόπληκτους, εκδίδονται άμεσα και χωρίς καμία οικονομική απαίτηση, όλα τα έγγραφα πιστοποίησης αλλά και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την τεκμηρίωση της βιολογικής καλλιέργειας, ώστε να ενισχυθούν οικονομικά τόσο από τον ΕΛΓΑ όσο και από τα Π.Σ.Ε.Α.

Για όσους πυρόπληκτους αγρότες επιθυμούν να ξεκινήσουν τώρα για πρώτη φορά την βιολογική καλλιέργεια, θα είναι εντελώς δωρεάν ο πρώτος χρόνος ένταξης τους, ενώ για τα επόμενα χρόνια θα γίνουν ενέργειες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να καλυφθεί από ειδικά κονδύλια το κόστος πιστοποίησης.

Έχουν γίνει σειρά ενεργειών προς τους αρμόδιους φορείς, ώστε να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η ένταξη των πληγέντων βιοκαλλιεργητών στα προγράμματα βιολογικής γεωργίας, τόσο για την συνέχιση των επιδοτήσεων, όσο και την διατήρηση του σταδίου των εκμεταλλεύσεων.

Αποφασίστηκε η μεταφορά πολλών δραστηριοτήτων του Οργανισμού για τα επόμενα χρόνια (εκδηλώσεις, σεμινάρια, εκδρομές κλπ) στις περιοχές που έχουν πληγεί, ώστε με τις ενέργειες αυτές να ενισχυθούν κοινωνικά και οικονομικά.

Για την περαιτέρω ενίσχυση των περιοχών που έχουν πληγεί θα γίνει ιδιαίτερη προβολή και προώθηση των βιολογικών προϊόντων των περιοχών αυτών, ώστε να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από την καταστροφή. Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε να συνδράμουν οι εμπορικές εταιρείες βιολογικών προϊόντων και οι καταναλωτές.

Ο Οργανισμός μας θα οργανώσει ενημερωτικές εκδηλώσεις και θα συμμετάσχει σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης που οργανώνονται από τους αρμόδιους φορείς, μεταφέροντας πληροφόρηση στους βιοκαλλιεργητές. Ακόμη θα συνεισφέρει με ενέργειες εθελοντικής δασοπροστασίας για την αποκατάσταση των καμένων καλλιεργειών και δασικών χώρων.

Καλούμε επίσης όλους τους βιοκαλλιεργητές να βοηθήσουν στο μέτρο των δυνάμεων τους, όλους τους συναδέλφους τους (και όχι μόνο) με την παροχή είτε προσωπικής εργασίας είτε ειδών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

Γνωρίζουμε ότι ήδη έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες από πολλούς βιοκαλλιεργητές άλλων περιοχών της Ελλάδας προς τις πληγείσες περιοχές. Οι ενέργειες μας αυτές καθώς και άλλες μικρότερης ή μεγαλύτερης σπουδαιότητας θα έχουν διάρκεια χρόνου, θα συνεχιστούν όσο υπάρχει ανάγκη και έως την αποκατάσταση του λαβωμένου οικολογικού και κοινωνικού ιστού των πολύπαθων περιοχών.

Για τον Οργανισμό ΔΗΩ
Σπύρος Σγούρος
Πρόεδρος Δ.Σ. & Γεν. Διευθυντής
Αθήνα 19 Σεπτεμβρίου 2007
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Πρωτοβουλίες για τις πυρκαγιές" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.04 Δευτερόλεπτα