Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Χωροταξία: Το Χωροταξικό βιομηχανίας

?λλη ΕλλάδαΤο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο Βιομηχανίας έδωσε προς διαβούλευση ο Γ.Σουφλιάς

Ο ΥΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιάς κατά την ανακοίνωση του προγράμματος χωροταξικής οργάνωσης της βιομηχανίας.

Στην ενίσχυση της συγκέντρωσης των βιομηχανικών μονάδων σε οργανωμένους υποδοχείς, στην αποκέντρωση της βιομηχανίας με σκοπό την προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης και στην προστασία του περιβάλλοντος στοχεύει το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τη βιομηχανία που έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς.

Θέτει, επίσης, όπως δήλωσε ο υπουργός, συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες που ξεκαθαρίζουν το τοπίο, διευκολύνουν την επενδυτική δραστηριότητα και βοηθούν στην αποφυγή δικαστικών εμπλοκών.

Το Σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που δόθηκε σήμερα προς δίμηνη διαβούλευση αποτελείται από δεκαέξι άρθρα.

Τα σημαντικότερα σημεία του περιεχομένου της απόφασης διαιρούνται σε τέσσερις ενότητες:

Η πρώτη ενότητα αφορά τη Στρατηγική Χωροταξική Οργάνωση της Βιομηχανίας, σε εθνικό επίπεδο, σε επίπεδο διοικητικών ενοτήτων και με βάση την κατηγορία βιομηχανικής δραστηριότητας.

Με το Ειδικό Πλαίσιο παρέχονται κατευθύνσεις για τη διαμόρφωση ενός εθνικού προτύπου χωροταξικής οργάνωσης της βιομηχανίας, σε εθνικό επίπεδο, καθώς και σε επίπεδο διοικητικών ενοτήτων (περιφέρειες, νομοί). Παράλληλα, δίνονται κατευθύνσεις κλαδικού και ειδικού χαρακτήρα για τη στρατηγική, χωρική οργάνωση κλάδων ή κατηγοριών βιομηχανίας που έχουν ειδικές ανάγκες χωροθέτησης, ενώ προβλέπονται ειδικές κατευθύνσεις και διαδικασίες για τη χωροθέτηση βιομηχανικών επενδύσεων μείζονος σημασίας για την εθνική οικονομία.

Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει τις βασικές κατευθύνσεις για το καθεστώς και του όρους χωροθέτησης και δόμησης της βιομηχανίας. Στο Ειδικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανία παρέχονται συγκεκριμένες κατευθύνσεις για τη μεταρρύθμιση του καθεστώτος οργανωμένης χωροθέτησης της βιομηχανίας. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η αναμόρφωση των προβλεπόμενων σήμερα κατηγοριών οργανωμένων υποδοχέων και η εισαγωγή νέου τύπου ευέλικτων υποδοχέων για την κάλυψη ειδικών αναγκών.

Η τρίτη ενότητα αφορά τις κατευθύνσεις για διάφορες κατηγορίες σχεδιασμού και χωρικών πολιτικών, Ειδικότερα, στα άρθρα 10 και 11 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης περιλαμβάνονται κατευθύνσεις για τον υποκείμενο χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό και για ορισμένα ειδικά ζητήματα που συνδέονται με την εφαρμογή του Ειδικού Πλαισίου.

Η τέταρτη ενότητα αναλύει το Πρόγραμμα Δράσης για την εφαρμογή του Ειδικού Πλαισίου και τις μεταβατικές και τελικές διατάξεις που απαιτούνται.

Όπως εξήγησε ο κ. Σουφλιάς, η εφαρμογή του Ειδικού Πλαισίου στο μεγαλύτερο μέρος του είναι δυνατή αμέσως μετά την έγκρισή του. Το Πρόγραμμα Δράσης περιλαμβάνει ενέργειες που θα επιτρέψουν την εφαρμογή του συνόλου των κατευθύνσεων ή θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα του Πλαισίου. Οι προβλεπόμενες δράσεις ομαδοποιούνται στις εξής ενότητες:
Α. Μέτρα και δράσεις θεσμικού χαρακτήρα.
Β. Μέτρα και δράσεις διοικητικού-οργανωτικού χαρακτήρα.

Καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες, λέει το ΠΑΣΟΚ.

«Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Γ.Σουφλιάς έδωσε στη δημοσιότητα, μετά από σημαντικότατη καθυστέρηση το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο της Βιομηχανίας, εγκαινιάζοντας μια διαδικασία δήθεν διαβούλευσης», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, υπεύθυνος Δημοσίων Έργων και Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ.

«Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε τη διαβούλευση για το χωροταξικό των Α.Π.Ε., απέδειξε ότι η μεθοδολογία του κ. υπουργού είναι αντιδημοκρατική. Σ’ αυτήν, ακριβώς, οφείλεται και το κίνημα εναντίον των Α.Π.Ε. που προκάλεσε ο ίδιος ο υπουργός. Αδιάφορος ακόμη και για τη γνώμη της Βουλής των Ελλήνων - τη διαδικασία ενώπιον της οποίας καταστρατήγησε και περιφρόνησε με τον πιο αυταρχικό τρόπο - κήρυξε τη λήξη της διαβούλευσης του Ειδικού Χωροταξικού για τις Α.Π.Ε., δίχως αυτή ποτέ κατ’ ουσία να γίνει» πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.

«Ταυτοχρόνως, για λόγους προεκλογικούς καλλιέργησε ψεύτικες ελπίδες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για τουριστική ανάπτυξη με Ειδικό δήθεν Χωροταξικό για τον Τουρισμό και σήμερα κάνει το ίδιο για τη Βιομηχανία. Το ΠΑΣΟΚ, θα τηρήσει υπεύθυνη στάση και για το Ειδικό Χωροταξικό για τη Βιομηχανία. Δυστυχώς, όμως, οι πρακτικές της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ αποδεικνύουν πεντακάθαρα ότι την κυβέρνηση την ενδιαφέρει πια μόνο ο ψευδοεντυπωσιασμός ενόψει της πρόωρης διάλυσης της Βουλής και των εκλογών» κατέληξε ο Α. Λοβέρδος.

(πηγή : Newsroom ΔΟΛ, 21/05/07)
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα ADMINISTRATOR


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Το Χωροταξικό βιομηχανίας" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.04 Δευτερόλεπτα