Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Εκδηλώσεις-Ενημέρωση: Επικίνδυνοι φύλακες

?λλη Ελλάδα

Επικίνδυνοι φύλακες

Του Περικλή ΚοροβέσηΕνα καινούργιο παρααστυνομικό σώμα έχει δημιουργηθεί και το βλέπουμε παντού. Στις λαϊκές αγορές, στα σουπερμάρκετ, σε πολυκαταστήματα, δημόσιες υπηρεσίες, νυχτερινά μαγαζιά. Είναι οι λεγόμενοι «σεκιουριτάδες», κατά κανόνα «φουσκωτοί», που όποιος έχει χρήματα μπορεί να τους νοικιάσει. Το επάγγελμα δεν απαιτεί κάποιες ηθικές προϋποθέσεις. Ο εργαζόμενος σε αυτόν τον κλάδο θα πάει να προσφέρει τις υπηρεσίες του εκεί όπου θα τον στείλουν. Αδιάφορο αν θα είναι κάποιος βαρόνος της κοκαΐνης ή στην Ιερά Σύνοδο. Από μια άποψη είναι από τα λίγα επαγγέλματα που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όποιον πληρώνει, πράγμα που δεν ισχύει ούτε για τις εργάτριες του σεξ ούτε για τους ταξιτζήδες,

Οι «σεκιουριτάδες» στην Ελλάδα είναι σχετικά καινούργιο φαινόμενο και ίσως είναι μόνη αδιάψευστη απόδειξη του εκσυγχρονισμού μας. Ο θεσμός αυτός προϋπήρχε στον αναπτυγμένο βιομηχανικά κόσμο, τότε που εμείς διαθέταμε μόνο κοινούς μπράβους στα νυχτερινά μας κέντρα που ζημίωναν την καλή εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Και πιθανότατα γι' αυτό αντικαταστήσαμε τους αναχρονιστικούς μας νταήδες με τους ένστολους φύλακες της τάξης. Αυτοί οι άνθρωποι, που πληρώνονται για να κρατούν την τάξη, συχνά καταλήγουν να είναι δημόσιος κίνδυνος. Και όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού στον κόσμο όπου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Υπάρχουν πολλές καταγγελίες για εξευτελιστική συμπεριφορά, βιαιοπραγίες και σοβαρές σωματικές βλάβες που θα μπορούσαν να ήταν και προσπάθειες ανθρωποκτονίας. Και αν ποτέ φτάσουν οι καταγγελίες των θυμάτων στα δικαστήρια, οι θύτες έχουν μια περίεργη ασυλία. Τα θύματά τους δεν έχουν το ίδιο κύρος στα δικαστήρια. Η εμπειρία της Σουηδίας έχει να δείξει θύματα από την κατηγορία των αστέγων που καταφεύγουν στο μετρό, αλκοολικούς κλοσάρ που αρνούνται να φύγουν από το παγκάκι τους ή νεαρούς μετανάστες που τους απαγορεύουν την είσοδο σε διάφορα νυχτερινά κλαμπ. Τα περιοδικό των αστέγων στη Σουηδία «Situation» έχει συχνά τέτοιες καταγγελίες.

Στα καθ' ημάς τώρα έχουμε την περίπτωση της προικισμένης συναδέλφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου, που εδώ και δεκατέσσερις μήνες βρίσκεται με τετραπληγία στο νοσοκομείο Danderyd της Στοκχόλμης. Πήγα και την είδα. Και αυτήν την εικόνα έπρεπε να την έβλεπε το πανελλήνιο. Εργο του σεκιουριτά Γιώργου Παβίτσου και της εταιρείας «Eurosecurity». Ποια ήταν αυτή η επικίνδυνη αποστολή της δημοσιογράφου και σε ποια εμπόλεμη ζώνη έγινε αυτό το κακό; Κάποια πλάνα ρουτίνας για το Mega από ένα εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Χίο, όπου είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά, και ο φύλακας όχι μονάχα δεν την άφησε να περάσει (υπήρχε ήδη άλλο συνεργείο μέσα) αλλά προσπάθησε να την απαγχονίσει με την τσάντα της. Ο θύτης είναι ελεύθερος, η εταιρεία συνεχίζει τις εργασίες της και το Mega την ξέχασε. Δεν έστειλε ούτε μια κάρτα του κομπιούτερ.

Σε αντίστοιχη κατάσταση με την Αγγελική βρίσκεται και ένας Ελληνας μετανάστης στη Σουηδία, ο Σάκης Βαγιάτας. Δέχτηκε μια πισώπλατη κλοτσιά στο σβέρκο, από έναν γυμνασμένο στις πολεμικές τέχνες νεαρό Σουηδό, που τον έριξε κάτω και με ένα συνεργό του άρχισαν να τον χτυπούν μόνο στο κεφάλι. Οι γιατροί δεν διαπίστωσαν κανένα άλλο χτύπημα στο σώμα. Αυτά έγιναν στην είσοδο μιας παμπ, κάτω από τα άγρυπνα μάτια των σεκιουριτάδων που δεν έκαναν τίποτα, παρά το γεγονός πως θύτες και θύμα ήταν προηγούμενα στην παμπ που προστάτευαν από επεισόδια αυτού του είδους. Να σημειώσουμε πως θύτες και θύμα δεν γνωρίζονταν. Για την αιτία αυτής της απόπειρας ανθρωποκτονίας θα μάθουμε μόνο όταν μπορέσει να μιλήσει ο Βαγιάτας. Κάποιοι Ελληνες εδώ μιλούν για ρατσιστική επίθεση, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν πως οι νεαροί ήταν μέλη νεοναζιστικής οργάνωσης.

Οι άνθρωποι που δουλεύουν ως «σεκιουριτάδες» έλκονται από τα στρατιωτικά και αστυνομικά επαγγέλματα αλλά απέτυχαν στις επιλογές τους. Τα γράμματα δεν τα έπαιρναν και μια τέχνη δεν έμαθαν. Κατά κανόνα είναι άνεργοι και το μόνο προσόν που διαθέτουν είναι τα μπράτσα τους και η φαντασίωση πως είναι εξουσία. Και αυτό τους κάνει επικίνδυνους. Σίγουρα δεν είναι όλοι έτσι. Υπάρχουν και φοιτητές, υπάρχουν και άνεργοι που το έχουν ως επάγγελμα. Αλλά αυτοί δεν είναι για «πόρτες». Είναι για γραφεία. Σύμφωνοι, να δημιουργηθούν δουλειές για τους ανέργους. Αλλά όχι δουλειές επικίνδυνων και ανεξέλεγκτων μπράβων.

(πηγή : ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 06/08/2007)
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα ADMINISTRATOR


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Επικίνδυνοι φύλακες" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.04 Δευτερόλεπτα