Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Αιολικά Πάρκα: Σκύρος, οι τοπικοί φορείς ενάντια στα τεράστια αιολικά πάρκα

ΣκύροςΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΥΡΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ...

ΝΑΙ στις 3 ανεμογεννήτριες για τις ανάγκες της Σκύρου.
ΟΧΙ στις 173 για τα κερδοσκοπικά συμφέροντα των λίγων.Γιατί στόχος αυτής της «επένδυσης» δεν είναι να καλυφθούν οι ανάγκες της Σκύρου σε ηλεκτρική ενέργεια, αφού το ρεύμα που θα παράγεται θα μεταφέρεται αλλού και θα πωλείται στη ΔΕΗ. Οι καταναλωτές δεν θα ωφεληθούν σε τίποτα. Γιατί το μοναδικό κίνητρο των μεγαλοεπενδυτών είναι το κέρδος, αφού η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών επιδοτείται μέχρι ποσοστού 70% και η απόσβεση του υπολοίπου 30% γίνεται μέσα σε λίγα χρόνια. Η πώληση του ρεύματος, τα υπόλοιπα χρόνια θα αποφέρει τεράστια κέρδη.

Γιατί καταστρατηγείται κάθε έννοια αναλογικότητας, αφού θέλουν να παράγουν, σε ένα μικρό νησί σαν τη Σκύρο, το 16% του εθνικού στόχου, αδιαφορώντας προκλητικά για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την ισορροπημένη τουριστική και παραγωγική ανάπτυξη του νησιού.

Γιατί η Σκύρος έχει παραχωρήσει, κατά το παρελθόν σημαντικά τμήματα του εδάφους της για τις ανάγκες της Εθνικής ?μυνας και είναι παράλογο τα κερδοσκοπικά συμφέροντα να διεκδικούν σήμερα το μισό νησί για να το μετατρέψουν σε βιομηχανική ζώνη παραγωγής ενέργειας.

Γιατί κανείς δεν μας ρώτησε πως θέλουμε την ανάπτυξη του τόπου μας και η βούληση του σκυριανού λαού αγνοήθηκε επιδεικτικά.

Γιατί το Βουνό αποτελεί μια περιοχή άγριας ομορφιάς και υψηλής οικολογικής αξίας. Χώρος όπου παραδοσιακά διαβιούσε το σκυριανό αλογάκι, αποτελεί Ζώνη Ειδικής Προστασίας της ορνιθοπανίδας και Τόπο Κοινοτικής Σημασίας του ευρωπαϊκού δικτύου NATURA 2000, ενώ διατηρεί σπάνια είδη της νησιωτικής χλωρίδας και πανίδας. Ως τόπος όπου παραδοσιακά αναπτύχθηκαν ήπιες κτηνοτροφικές δραστηριότητες είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη κοινωνική εξέλιξη και τη παράδοση του νησιού. Αποτελεί για τους παραπάνω λόγους αναπόσπαστο κομμάτι της φυσικής ομορφιάς του τοπίου και της πολιτιστικής ιδιαιτερότητας της Σκύρου.

Γιατί η εγκατάσταση τόσο μεγάλου αριθμού ανεμογεννητριών, η οποία απαιτεί εκατομμύρια τόνους μπετόν, διάνοιξη δεκάδων χιλιομέτρων δρόμων για τη μεταφορά των μερών τους, εκσκαφή δεκάδων χιλιομέτρων χαντακιών για τα καλώδια, κατασκευή υποσταθμού υψηλής τάσης, θα προκαλέσει την οριστική καταστροφή της μισής Σκύρου. Μετά δε από 15-20 χρόνια οι επενδυτές θα αποχωρήσουν –αποκομίζοντας τα κέρδη τους- και αφήνοντας πίσω ένα νεκροταφείο παλιοσιδερικών, αφού κανείς δεν τους υποχρεώνει να αποκαταστήσουν τις καταστροφές που προξένησαν στο τόπο εγκατάστασης των αιολικών πάρκων.

Γιατί τέτοιες γιγαντιαίες υπερκατασκευές είναι εντελώς ασυμβίβαστες προς την μικρή κλίμακα του νησιωτικού τοπίου. Τυχόν εγκαθιστάμενες, συνεπάγονται τη καταστροφή του πολιτιστικού, αισθητικού και φυσικού κεφαλαίου της Σκύρου. Θα μετατρέψουν το νησί μας από τόπο όμορφο και ελκυστικό, σε αφιλόξενο και αποκρουστικό «κρανίου τόπο», σε μια νησιωτική Πτολεμαϊδα.

Γιατί ο θόρυβος που παράγεται κατά την λειτουργία των αιολικών πάρκων απειλεί την υγεία των κατοίκων, στις περιοχές που γειτνιάζουν με αυτά, όπως έχει αποδειχθεί από έγκυρες επιστημονικές έρευνες στην Ευρώπη.

Γιατί η κραυγαλέα αισθητική ρύπανση, η ακουστική ενόχληση και η περιβαλλοντική υποβάθμιση θα επιφέρουν μείωση της τουριστικής κίνησης, μείωση της αξίας των οικοπέδων και των κατοικιών, με συνέπεια δυσμενείς αλυσιδωτές επιπτώσεις σε κάθε άλλη οικονομική δραστηριότητα στο νησί. Ως φυσικό επακόλουθο η ανεργία θα αυξηθεί. Παραδοσιακές αγροτικές δραστηριότητες, όπως η κτηνοτροφία, θα ξεριζωθούν.

Γιατί κανείς δεν έχει δικαίωμα να θυσιάζει τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας - την ελληνική φύση, το απαράμιλλο νησιωτικό τοπίο, τα βουνά, τα δάση, τις ακτές – στο βωμό της απληστίας των κάθε λογής κερδοσκοπικών συμφερόντων. Και με πρόχειρες, ασυνάρτητες και παράνομες πολιτικές και χωροθετήσεις να μετατρέπουν την ευλογία της αιολικής ενέργειας σε κατάρα για το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες.

Γιατί για τις ανάγκες της Σκύρου σε ηλεκτρική ενέργεια αρκούν τρείς ανεμογεννήτριες μόνο. Αν δοθούν οικονομικά κίνητρα και επιδοτήσεις στο Δήμο Σκύρου και σε ιδιώτες καταναλωτές για παραγωγή καθαρής ενέργειας για τις ανάγκες του νησιού, θα επιτευχθούν καλύτερα και ουσιαστικά αποτελέσματα, χωρίς να καταστραφεί το νησιωτικό περιβάλλον και η τοπική οικονομία.

Ζ Η Τ Α Μ Ε
Να απορριφθεί κάθε αδειοδότηση προς τις κοινοπραξίες για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Σκύρο και να τους αφαιρεθούν οι άδειες που τυχόν έχουν μέχρι σήμερα αποκτήσει.

Σκύρος, 15-5-2007
ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΚΥΡΟΥ για τη ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΣΚΥΡΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, τ.κ 34007, τηλ/φαξ 22220-91617
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Σκύρος
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Σκύρος:
Οι ανεμογεννήτριες πλησιάζουν


     Article Rating
Average Score: 5
Αριθμός Ψήφων: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Σκύρος, οι τοπικοί φορείς ενάντια στα τεράστια αιολικά πάρκα" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα