Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Αιολικά Πάρκα: Όχι ανεμογεννήτριες στο νησί της Σκύρου

ΣκύροςΗ Διευθύντρια του Μουσείου Μάνου Φαλτάϊς στη Σκύρο, με ανακοίνωσή της, στρέφεται ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο λόφο του Αγίου Γεωργίου, στη Σκύρο. Η κα ΑναστασίαΦαλτάϊτς αναφερόμενη στις συνέπειες για το νησί από τις ανεμογεννήτριες, κάνει λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή του νησιού και μετατροπής του σε νησί γκραν-γκινιόλ.

«Η απειλή για την εγκατάσταση των ελικοφόρων τεράτων, όπως πραγματικά είναι οι ανεμογεννήτριες, πλησιάζει κάθε μέρα και περισσότερο.

Μια καλοστημένη επιχείρηση αδίστακτων και, στην πραγματικότητα, ανεγκέφαλων γιάπηδων, που δεν σέβονται ούτε ιερό ούτε όσιο, πάνε να μετατρέψουν το ιερό βουνό του Αγίου Γεώργιου, σε βουνό του διαβόλου, κρανίου τόπο, γης Μαδιάμ και πεδίο Αρμαγεδώνα.

Αυτό, βέβαια, αφορά όχι μονάχα τη Σκύρο αλλά πολλά άλλα πανέμορφα νησιά του Αιγαίου και άλλες εξαιρετικής ωραιότητας βουνοκορφές της πατρίδας μας. Θα μπορούσαν, αν πραγματικά είναι ανάγκη, τούτες οι ανεμογεννήτριες να τοποθετηθούν σε απομονωμένες και ακατοίκητες βραχονησίδες, που δόξα τω Θεώ, έχει άφθονες η Ελλάδα.

Όσον αφορά τα προγράμματα εναλλακτικών μορφών ενέργειας σε παγκόσμια κλίμακα θα μπορούσαν να εφαρμοστούνε σε τεράστιες ακατοίκητες περιοχές (όπως Σιβηρία, Αλάσκα, Σαχάρα κλπ).

Τώρα, όσον αφορά τη Σκύρο πάνω από διακόσια ανεμοκινούμενα τέρατα έχουν προγραμματιστεί γι' αυτό το σκοπό. Έχουν ύψος εκατό μέτρα και πάνω, λίγο δηλαδή χαμηλότερα από το κάστρο μας, με ανάπτυγμα των φοβερών τους αντενών ογδόντα ολόκληρα μέτρα.

Η δε παραγόμενή τους ενέργεια δεν θα αφορά τις ελαχιστότατες ποσότητες που χρειάζεται το νησί. Θα έφτανε και θα περίσσευε με τρεις μονάχα ανεμογεννήτριες για να καλυφθούν οι τοπικές μας ανάγκες, όταν βέβαια, εξαφανιστεί εντελώς το πετρέλαιο απ' τη γη. Δηλαδή, δεν πρόκειται να έχουμε ούτε ίχνος ωφέλειας, ούτε να καλύψουμε καμιά μας ανάγκη, απ' αυτή τη φανερή και σίγουρη καταστροφή. Που θα είναι καθολική, αν δεν δράσουμε άμεσα, για να αποτρέψουμε το κακό.

Οι παράμετροι της καταστροφής αυτής καλύπτουν όλες τις πτυχές της ζωής μας: Ο τουρισμός θα εξαφανιστεί ριζικά. Η κτηνοτροφία στην περιοχή του βουνού θα πεθάνει αμέσως. Τα αλογάκια της Σκύρου, που αυτή η περιοχή είναι η πατρίδα τους εδώ και χιλιάδες χρόνια θα αφανιστούνε κι αυτά.

Το πανέμορφο μας νησί θα μετατραπεί σε νησί γκραν-γκινιόλ, με τους απαίσιους τούτους, θεόρατους ανεμόμυλους, να μουγκρίζουν, διαρκώς, σκορπίζοντας παντού ανεμοζάλη και ταραχή, που όπως ξέρουμε όλοι φέρνει χίλιες αρρώστιες, καρκίνο, τρέλα, σπάσιμο νεύρων, τρίξιμο των δοντιών, σεξουαλική και ερωτική υποτονικότητα, και είναι γνωστό πως ο θόρυβος χρησιμοποιείται σα ένα απ' τα πιο φοβερά μέσα βασανιστηρίων.

Ποιος θα έρχεται στο άγιο μας νησί αν τ' αφήσουμε να μετατραπεί σε νησί του διαβόλου; Και πώς θα μπορούμε να ζούμε εμείς οι ίδιοι σε τούτη τη γη που λατρεύουμε;

Οι καλόγηροι δεν έχουν ηθικά, αλλά μπορεί ίσως και νομικά κανένα δικαίωμα να παραδώσουν τη γη που τους αφιέρωσε η μοναχή Γλυκερία και οποιοσδήποτε άλλος πιστός για αγιωτικούς, βεβαίως, σκοπούς κι όχι για να την μετατρέψουν σε περιοχή σύναξης και δράσης διαβόλου. Γιατί, τέτοια δράση θα αντιπροσωπεύουν για το νησί μας αυτά τα τερατώδη μίξερ εδάφους - αέρος.

Εξετάζουμε με ευθύνη απόλυτη και έχουμε γνώση σαφή για τις φοβερές συνέπειες μιας παρόμοιας, ο μη γένοιτο, εγκατάστασης. Ευτυχώς, έστω και αργά, κινούνται αυτή τη στιγμή με δυναμισμό και ευθύνη πολλοί Σκυριανοί. Και, φυσικά, ο αγώνας αυτός θα κλιμακωθεί και θα πάρει καθολικές διαστάσεις αντίστασης με όλους τους Σκυριανούς, αλλά και τους χιλιάδες Έλληνες και ξένους που έχουν γνωρίσει και αγαπήσει τη Σκύρο. Και, φυσικά, δεν θα θέλουν να τη δούνε να μετατρέπεται σε γης Μαδιάμ.

Όσον αφορά το 2% που έχουν υποσχεθεί οι γιάπηδες σαν αντισταθμιστικά τέλη στο δήμο, αυτό βέβαια δεν είναι, στην πραγματικότητα, παρά τα τριάντα αργύρια της προδοσίας, αν γίνει -που δεν είναι καθόλου σίγουρο- για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους».

(πηγή: Σερβιτόρος της Εύβοιας 14/05/2007) 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Σκύρος
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Σκύρος:
Οι ανεμογεννήτριες πλησιάζουν


     Article Rating
Average Score: 5
Αριθμός Ψήφων: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Όχι ανεμογεννήτριες στο νησί της Σκύρου" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.04 Δευτερόλεπτα