Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search



     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Χωροταξία: Εξοχικό: Αγορά αντί για ενοίκιο, του Κωνσταντίνου Λάμπρου

ΝησιάΠροτάσεις για κάθε πορτοφόλι περιλαμβάνει η αγορά παραθεριστικής κατοικίας, η οποία γνωρίζει τα τελευταία χρόνια σημαντική ανάπτυξη αλλά και ριζικές ανακατατάξεις σε σχέση με το παρελθόν.

Οπως αναφέρεται σε ειδική μελέτη της Aspis Real Estate για τις παραθεριστικές κατοικίες, οι τάσεις που πλέον καταγράφονται στη συγκεκριμένη αγορά είναι οι εξής:

1. Ολο και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν τη λύση της αγοράς αντί της ενοικίασης εξοχικού.

2. Οι επιλογές τους δεν αφορούν πλέον τα πολύ κοντινά στα μεγάλα αστικά κέντρα παράλια, που μετατρέπονται σταδιακά σε περιοχές μόνιμης κατοικίας. Στην Αθήνα π.χ. η ζήτηση μετατοπίζεται προς τα παράλια των κοντινών νομών (π.χ. Κορινθία, Αργολίδα, Εύβοια) και τα νησιά που προσφέρουν εύκολες και γρήγορες προσβάσεις (κυρίως του Αργοσαρωνικού).

3. Οι κατασκευαστές και οι εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων προχωρούν πλέον στην κατασκευή συγκροτημάτων κατοικιών, προσφέροντας και υπηρεσίες διαχείρισης, με σκοπό την προσέλκυση και ξένων αγοραστών.

Οπως επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μίλτος Επιθυμιάδης, «τα επόμενα χρόνια αναμένεται να σημειωθεί σημαντική ανάπτυξη της αγοράς παραθεριστικής κατοικίας, ενώ ήδη συντελείται μία γενικότερη αλλαγή στα χαρακτηριστικά των εξοχικών κατοικιών σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Η τάση οδηγεί σε οργανωμένα συγκροτήματα ποιοτικής κατασκευής και υψηλού επιπέδου προσφερόμενων υπηρεσιών, ικανών να προσελκύσουν και ξένους ενδιαφερόμενους αγοραστές. Για τους Ελληνες ενδιαφερόμενους πιστεύουμε ότι πέρα από τη βελτίωση της ποιότητας ζωής που συνεπάγεται η απόκτηση μιας εξοχικής κατοικίας, η αγορά ακινήτων (οικοπέδων και κατοικιών) σε επιλεγμένα νησιά και παράλια της ηπειρωτικής Ελλάδας δημιουργεί συνθήκες αποκόμισης σημαντικών υπεραξιών στο μέλλον».

Σε φάση αναδιάρθρωσης

Τα επόμενα χρόνια αναμένεται κλιμάκωση του εγχώριου αλλά και του διεθνούς ενδιαφέροντος για την αγορά των εξοχικών κατοικιών, η οποία έχει μπει σε φάση αναδιάρθρωσης καθώς η τάση που επικρατεί αφορά την κατασκευή οργανωμένων συγκροτημάτων με υψηλό επίπεδο κατασκευής και παροχή υπηρεσιών κεντρικής διαχείρισης.

Οπως αναφέρεται στη μελέτη, ο μεγαλύτερος όγκος των Ελλήνων ενδιαφερόμενων αγοραστών μετατοπίζεται σταδιακά προς τις αγορές των νησιών, καθώς τα κοντινά στα μεγάλα αστικά κέντρα παράλια μετατρέπονται με ταχύτατους ρυθμούς σε περιοχές κύριας κατοικίας. Καταλυτικό ρόλο στις επιλογές τους παίζουν οι ευκολίες πρόσβασης και η ποιότητα των υποδομών (παροχές, δίκτυα κ.ά.) και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Επίσης, όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που επιλέγουν τη λύση της αγοράς μιας εξοχικής κατοικίας από την ενοικίαση (μακροχρόνια ή με τη σεζόν). Η αποκλιμάκωση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων τα τελευταία χρόνια και η επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής τους μέχρι και τα 40 έτη οδηγεί αρκετούς πρώην ενοικιαστές εξοχικών στη λύση της αγοράς.

Σύμφωνα με την Aspis Real Estate, η ανάπτυξη της παραθεριστικής κατοικίας στη χώρα μας αναμένεται να προσελκύσει στο μέλλον όλο και περισσότερους ξένους αγοραστές - χρήστες. Η δημιουργία οργανωμένων συγκροτημάτων κατοικιών υψηλής ποιότητας με κεντρική διαχείριση θα επιταχύνει αυτή τη διαδικασία. Βασικές επιλογές των ξένων αγοραστών αποτελούν τα νησιά που διαθέτουν εύκολη πρόσβαση, αεροπορική σύνδεση και καλό επίπεδο ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών (ύπαρξη οργανωμένου νοσοκομείου).

Σε ό,τι αφορά τις τιμές στα νησιά με τη μεγαλύτερη ζήτηση, παρατηρούνται σημαντικές αποκλίσεις ανάλογα με τον χαρακτήρα του νησιού, την προσβασιμότητα, την ποιότητα κατασκευής, την εγγύτητα στη θάλασσα κ.ά. Υπάρχουν επιλογές που προσφέρουν νεόδμητες κατοικίες ή παλαιότερες σε πολύ καλή κατάσταση με τιμές από 1.500 ευρώ/τ.μ. έως και 5.000 ευρώ/τ.μ.

Οι σχετικά φθηνότερες προτάσεις (με κόστος αγοράς που δεν υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ/τ.μ.) εντοπίζονται σε νησιά όπως η Μήλος, η Νάξος, η Πάτμος, η Κεφαλονιά και στην Κρήτη κοντά στα Χανιά, το Ρέθυμνο και τον Αγιο Νικόλαο.

Μέχρι 2.500 ευρώ/τ.μ. κοστίζει ένα καλό εξοχικό στην Πάρο, την Ανδρο, την Κέρκυρα, τη Ρόδο και κοντά στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στις πιο απλησίαστες επιλογές συγκαταλέγονται η Υδρα, η Μύκονος, η Σαντορίνη, οι Σπέτσες και η Τζια. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως π.χ. στην Καλντέρα στη Σαντορίνη, καταγράφονται τιμές ακόμα και 5.000 ευρώ/τ.μ.

Η Aspis Real Estate έχει ήδη δρομολογήσει την επέκταση των δραστηριοτήτων της στη νησιωτική Ελλάδα, καθώς λειτουργεί τα δύο πρώτα της καταστήματα στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, ενώ ο άμεσος σχεδιασμός της προβλέπει τη δημιουργία νέων καταστημάτων στην Πάρο και την Τήνο. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ανάπτυξης δικτύου και στα Επτάνησα, με πρώτους προορισμούς τις αγορές της Κέρκυρας και της Λευκάδας, ενώ στους άμεσους στόχους της είναι η επέκταση του δικτύου καταστημάτων της και στην Κύπρο.

πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 10/06/2006



Σημείωση 13ο Τεύχος



 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Νησιά
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Νησιά:
Για τη φώκια μονάχους - μονάχους, της Ναυσικάς Καραγιαννίδη


     Article Rating
Average Score: 4
Αριθμός Ψήφων: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Εξοχικό: Αγορά αντί για ενοίκιο, του Κωνσταντίνου Λάμπρου" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.




PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.04 Δευτερόλεπτα