Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Απόψεις - Ιδέες: Σύρος - Ξένοι και ντόπιοι (2)

ΣύροςΣκαιά συμπεριφορά δικηγόρου στη διάρκεια δίκης

Προς κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο.
Είμαι ένας πολίτης αυτής της χώρας, γαλουχημένος με ανθρωπιστικά ιδεώδη, ζω έντιμα, απλά και στοχάζομαι και πράττω ελεύθερα. Στα υστερνά χρόνια του βίου μου με τις προσήκουσες ενσταλάξεις σοφίας ολοκληρώθηκα με την οικολογική μου συνειδητοποίηση και την ανάλογη οικολογική μου δράση, πράγματα γνωστά στο μικρό νησιωτικό σύμπαν όπου κατοικώ εδώ και δεκατέσσερα χρόνια. Είμαι μέλος της μη κερδοσκοπικής εταιρίας Ένωση Πολιτών Σύρου "ΕΥΠΛΟΙΑΣ" και ενεργό μέλος του "Δικτύου Αιγαίου" με δράσεις και παρεμβάσεις πάντα εντός των ορίων του νόμου. Κείμενα με τις απόψεις και ιδέες μου δημοσιεύονται στον τοπικό και πανελλήνιο τύπο και έχουν να κάνουν με περιβαλλοντικά ζητήματα και θέματα πολιτισμού στον Αιγαιακό χώρο.
Με αναφορές, παρεμβάσεις και προσφυγές της εταιρίας μας έχουν έως τώρα αποτραπεί μεγάλες καταστροφικές δράσεις μέσα στoν προστατευόμενο βιότοπο της Απάνω Μεριάς Σύρου και άλλες που κρίνουμε ολέθριες για ένα μικρό νησί, όπως π.χ. η σχεδιαζόμενη επέκταση του αεροδρομίου που σαν στόχο είχε τις πτήσεις τσάρτερ και τον τουρισμό πακέτο, πράγμα που με τις συνέπειές του θα υποβάθμιζε δραματικά το νησί.
Αναπόφευκτα, οι συγκρούσεις -εμού και των άλλων εταίρων της "ΕΥΠΛΟΙΑΣ" - με εκείνους που ορμώμενοι από απληστία υποστηρίζουν την άγρια και χωρίς όρια ανάπτυξη για το νησί είναι συχνές. Αρκετές δε φορές, έπειτα από καταγγελίες και μηνύσεις που υποβάλλουμε προς τους παρανομούντες, καταλήγουν στα δικαστήρια.

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2006 έγινε μια δίκη με παρόμοιο περιεχόμενο και ήμουν μάρτυρας κατηγορίας κάποιου τοπικού εργολάβου που κατηγορούνταν για άσκηση παράνομης βίας προς ένα μέλος της εταιρίας μας. Στη διάρκεια της διαδικασίας κλήθηκα να καταθέσω, εξιστόρησα στο δικαστήριο τα συμβάντα κι ενώ απαντούσα στις ερωτήσεις, δέχτηκα την πρώτη επίθεση του δικηγόρου υπεράσπισης Κίκιλη: «Είσαστε ξένος, κύριε, ξενόφερτος, κι όσο κι αν προσπαθήσετε δεν θα γίνετε ποτέ Συριανός».
Στη συνέχεια της δίκης, και ενώ δεν είχα πια δικαίωμα να μιλήσω, ο δικηγόρος, ως αυτόκλητος υπερασπιστής της άγριας ανάπτυξης και
προσπαθώντας να δαιμονοποιήσει την οικολογική δράση της εταιρίας στην οποία ανήκω, απευθύνθηκε σε εμένα κάνοντάς μου βάναυση επίθεση την οποία διάνθισε με ξενοφοβικές απειλές και ψεύδη για φανταστικά αδικήματα, νομίζοντας αφενός ότι θα πείσει το δικαστήριο και αφετέρου ότι θα μας πτοήσει ώστε να εγκαταλείψουμε τους αγώνες μας για ισόρροπη και ήπια ανάπτυξη του νησιού.
«Εσείς οι ξένοι που ήρθατε στη μικρή μας πατρίδα και θέλετε να την καταστρέψετε. Μπαίνετε εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης. Κάθε φορά
που πρόκειται να γίνει ένα μεγάλο έργο βρίσκουμε μπροστά μας τον κ. Ρόμβο και τους ομοίους του. Είσαστε ξένος και δεν έχετε καμιά δουλειά
στον τόπο μας. Να σηκωθείτε και να φύγετε. Εσείς εμποδίσατε τη διάνοιξη του μεγάλου δρόμου Κίνι-Δελφίνι, την επέκταση του αεροδρομίου που θα επέτρεπε την προσγείωση αεροπλάνων τσάρτερ, το αιολικό πάρκο, την κεραία της ΚΟΣΜΟΤΕ, κάνοντας προσφυγές στο ΣτΕ και ποιος ξέρει τι άλλο.
Ο πελάτης μου με τα μηχανήματά του και τα φορτηγά του συμμετείχε σε όλα αυτά τα μεγάλα έργα, και κάθε τόσο έβρισκε τα μηχανήματά του σπασμένα.
Νομίζετε πως δεν ξέρουμε ποιοι του έσπασαν τα μηχανήματα στο Σύριγγα, ποιοι του έσπασαν τα μηχανήματα στο αεροδρόμιο, στην τοποθέτηση κεραίας της ΚΟΣΜΟΤΕ; »
Τέλος, ο Κίκιλης δείχνοντας να πνίγεται από τη δημοκρατία: «Να ξέρετε όμως, κύριε, πως παρακολουθείστε, θα αποκαλυφθείτε και τότε να δείτε τι έχετε να πάθετε!».
Σαν πολίτης αυτής της χώρας θέλω να διαμαρτυρηθώ, γιατί το δικαστήριο με άφησε εκτεθειμένο στην επίθεση του δικηγόρου που με τις ανυπόστατες και θρασείς κατηγορίες του για φανταστικά αδικήματα προσπάθησε να με εκφοβίσει. Όταν ο μάρτυρας κατηγορίας σε μια δίκη δέχεται τέτοιες απειλές, τι πρέπει να πράξει;
Και επιτέλους ποιος νομίζει ότι είναι αυτός ο κύριος που φαντάζεται ότι ορίζει τούτο το νησί και επιλέγει ποιοι θα μένουν, ποιοι θα
παρακολουθούνται και ποιοι πρέπει να φύγουν;

Με περίσκεψη

Τέος ΡόμβοςΣημείωση 11ο Τεύχος 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Σύρος
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Σύρος:
Η ερωτική ζωή στην Απάνω Μεριά


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Σύρος - Ξένοι και ντόπιοι (2)" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.04 Δευτερόλεπτα