Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Αιολικά Πάρκα: Χίος - H εμπειρία του Mελανειούς

ΧίοςKόλαση η ζωή μας με τις ανεμογεννήτριες

Ψιλά γράμματα για την ανάπτυξη θα λέγαμε... η παρακάτω επιστολή του Συλλόγου Kάβου Mελανειούς «H Mέλαινα άκρα». Διαβάστε την:
«Με αφορμή τα λεγόμενα και γραφόμενα τελευταίως για την ενδεχόμενη μαζική εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Νησί μας, ο Σύλλογός μας θεωρεί υποχρέωσή του να συμβάλει στον όλο προβληματισμό, επανεκθέτοντας τις συνέπειες που έχει για το χωριό μας Μελανειός ανάλογη εγκατάσταση , στην οποία ως γνωστόν προέβη προ δεκαπενταετίας η ΔΕΗ, κατόπιν αναγκαστικής απαλλοτριώσεως των ιδιοκτησιών μας και χωρίς να μας παρουσιάσει προηγουμένως ή εκ των υστέρων – παρ΄ ότι το ζητήσαμε- οποιαδήποτε σχετική περιβαλλοντική μελέτη.
Περιοριζόμαστε δε στις παρούσες και ορατές συνέπειες (γιατί οι μελλοντικές και μη διακριτές επί του παρόντος όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και για την ίδια τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας θα καταφανούν, ατυχώς, όταν είναι ίσως πολύ αργά), που είναι οι ακόλουθες:

1.Ο όλος χώρος έχει αλλοιωθεί, καθώς έχει αποψιλωθεί ικανή έκταση γύρω από τη βάση κάθε ανεμογεννήτριας, και δρόμοι πρόσβασης αλλεπάλληλοι και διακλαδούμενοι διατρέχουν την όλη περιοχή, η οποία με συρματοπλέγματα έχει περιοριστεί. Περιττεύει ίσως να προσθέσουμε ότι τα άχρηστα υλικά (κιβώτια, τεράστιες ξύλινες μπομπίνες καλωδίων, πλαστικά κ.ά) εγκαταλείφθηκαν, μετά την εγκατάσταση, στον περιβάλλοντα χώρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται

2. Η ως άνω κατάσταση επιτείνεται και από το γεγονός ότι κείνται σήμερα τήδε κακείσε οι τεράστιες σπασμένες και διαλυμένες αντένες κάποιων ανεμογεννητριών.

3.Ούτε, φυσικά, και ως καθημερινό φαινόμενο η θέα των ανεμογεννητριών έναντι του χωριού είναι ανεκτό, διότι με τον όγκο, το χρώμα και την κολόβωση κάποιων εξ αυτών προσβάλλεται κάθε έννοια αισθητικής. ΄Ενας μάλιστα ιδιώτης έσπευσε να εγκαταστήσει ιδιόκτητη ανεμογεννήτρια όχι μόνο σε απόσταση μόλις 185 μέτρων από τον οικισμό, αλλά και παντελώς διαφορετικού χρώματος από τις προηγούμενες. Προσβολή, επίσης, της αισθητικής του περιβάλλοντος αποτελούν και τα δύο λυόμενα που έχουν εγκατασταθεί από τον εν λόγω ιδιώτη και τη ΔΕΗ, αντίστοιχα.

4. Λόγω της μικρής αποστάσεως των ανεμογεννητριών από τον οικισμό , ακούγεται έντονα και συνεχώς ο δημιουργούμενος από αυτές θόρυβος, ο οποίος κατά τις νυκτερινές κυρίως ώρες γίνεται – ιδίως στα σπίτια που είναι προς την πλευρά των ανεμογεννητριών- ανυπόφορος, με συνέπεια να έχουν υποβαθμιστεί οι κατοικίες μας καθώς και η ποιότητα της ζωής μας. Είναι δε ο διαρκής αυτός θόρυβος τόσο ενοχλητικός και εκνευριστικός, ώστε αποτελεί για μας ένα πραγματικά συνεχές βασανιστικό μαρτύριο. Διερωτώμεθα δε συχνά σε τι φταίξαμε και μας επιβλήθηκε αυτή η ατελεύτητη τιμωρία, όταν μάλιστα η εγκατάσταση έγινε παρά τη θέλησή μας και ουδέν όφελος πριν ως Κοινότητα και τώρα ως Τοπικό Διαμέρισμα το χωριό μας έχει αποκομίσει από αυτή.
Να σημειώσουμε, τέλος, ότι με σχετικά έγγραφά μας γνωστοποιήσαμε το 2001 το ως άνω ζήτημα σε φορείς που ελπίζαμε ότι θα μπορούσαν να μας προστατεύσουν (Υπουργείο Ανάπτυξης, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Δήμο Αμανής - με παράλληλη Κοινοποίηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου), πλην όμως τούτο εξακολουθεί σε όλο του το μέγεθος να υπάρχει.»
πηγή: ΑΛΗΘΕΙΑ, 21/06/2006

 Σημείωση 7ο Τεύχος 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Χίος
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Χίος:
Ο Αντώνης από τη Χίο


     Article Rating
Average Score: 5
Αριθμός Ψήφων: 2


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


Associated Topics

Χίος

"Χίος - H εμπειρία του Mελανειούς" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα