Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Απόψεις - Ιδέες: Ο Υπουργός και ....Δημόσιας Τάξης στη Σύρο

Σύρος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ 
ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 ΣΤΗ ΣΥΡΟ   Η κυβέρνηση της καταστολής και της τρομοκρατίας χτυπά και στις Κυκλάδες με θύμα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Και αυτό γιατί η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων δεν δίστασε να καταργήσει τα δικαιώματα της ελευθερίας της έκφρασης και του συνέρχεσθαι, προκειμένου να αντιμετωπίσει την παράσταση διαμαρτυρίας για την πολιτική του Υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, που πραγματοποίησε ο φοιτητικός σύλλογος της πανεπιστημιακής σχολής της Ερμούπολης κατά τη διάρκεια της παρέλασης, με αφορμή την παρουσία του ΥΠ. ΕΣ. Προκόπη Παυλόπουλου σε αυτή.

  Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη του φοιτητικού συλλόγου δέχτηκαν επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις όταν επιχείρησαν να κρατήσουν πανό με το σύνθημα «Η νεολαία δεν ξεχνά. Να φύγει ο υπουργός της βίας και των δολοφόνων». Η αστυνομική δύναμη απαίτησε να κατέβει το πανό με το αιτιολογικό ότι το σύνθημα ήταν υβριστικό -είναι, βέβαια, σαφές ότι πρόκειται για ξεκάθαρα πολιτικό σύνθημα- και όταν οι συγκεντρωμένοι δεν συμμορφώθηκαν τους επιτέθηκε και επιχείρησε να σκίσει το πανό και ξυλοκόπησε έναν φοιτητή.

  Όμως η αστυνομική αυθαιρεσία δεν σταμάτησε εκεί. Όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να κινηθούν και να διαδηλώσουν έξω από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων δήλωσε ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ, επιχείρησε να εμποδίσει τους συγκεντρωμένους να κινηθούν και να συλλάβει φοιτητές. Μετά από τις αντιδράσεις των συγκεντρωμένων, αλλά και αλληλέγγυων Συριανών, η πορεία πραγματοποιήθηκε χωρίς να γίνουν συλλήψεις.

  Όλα τα παραπάνω είναι γεγονότα πρωτόγνωρα για την κοινωνία του νησιού. Για πρώτη φορά γίνεται προσπάθεια στη Σύρο να απαγορευτεί συγκέντρωση και η αστυνομία επιτίθεται σε διαδηλωτές. Πρέπει όμως, να γίνει σαφές ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, αλλά αποτελούν την τοπική έκφραση μιας συγκεκριμένης επιλογής του κράτους. Και η επιλογή αυτή δεν είναι άλλη από το χτύπημα των δημοκρατικών ελευθεριών και η ένταση της κρατικής καταστολής.

  Σε μια περίοδο που η νεολαία δείχνει -και μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη- ότι βρίσκεται σε αναβρασμό και που με αφορμή την οικονομική κρίση επιδιώκεται να σαρωθούν ακόμα και τα στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα, η κυρίαρχη πολιτική επιλέγει την απειλή του ροπάλου ως μέσου αντιμετώπισης ενδεχόμενων κινητοποιήσεων των εργαζομένων και της νεολαίας. Τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα στις διαδηλώσεις, οι αθρόες συλλήψεις, οι προφυλακίσεις, η παραπομπή διαδηλωτών ακόμα και με τον τρομονόμο, αλλά και η εισαγωγή νέων μέτρων που θίγουν τις λαϊκές ελευθερίες (η λεγόμενη ποινικοποίηση της «κουκούλας» και η επαναφορά του αδικήματος της «εξύβρισης της αρχής») δεν είναι μέσα αντιμετώπισης κάποιων περιθωριακών ταραξιών, αλλά στρέφονται ξεκάθαρα ενάντια στο λαϊκό κίνημα και τις λαϊκές ελευθερίας.

  Από αυτή την πολιτική εμπνεόμενη η τοπική αστυνομία δημιούργησε τα πρωτοφανή γεγονότα στην Ερμούπολη, για να μη χαλάσει η φιέστα του Προκόπη Παυλόπουλου, που διοργάνωσαν οι τοπικοί άρχοντες΄(Περιφερειάρχης, Εκκλησία κτλ) στο νησί.

  Και απέναντι σε όλα αυτά υπάρχει μόνο μία απάντηση: οι δυναμικοί και ανυποχώρητοι αγώνες ενάντια στο σύνολο της κυρίαρχης πολιτικής που επιδιώκει να σαρώσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας και έχει ως όπλο το ρόπαλο, τα χημικά και την ποινικοποίηση των αγώνων. Από εδώ και εμπρός, όλο και πιο συχνά θα μας βρίσκουν μπροστά τους! Πρώτος σταθμός η γενική απεργία στις 2 Απρίλη, η αντιεργατική, αντιλαϊκή πολιτική  κυβέρνησης- Ε.Ε μπορεί να ανατραπεί.
 
        
  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
  Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Σύρος
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Σύρος:
Η ερωτική ζωή στην Απάνω Μεριά


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Ο Υπουργός και ....Δημόσιας Τάξης στη Σύρο" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα