Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Κοινωνία Πολιτών: Να μη θρηνήσουμε νεκρούς μετανάστες απεργούς πείνας

ΚρήτηΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
ecogreenscrete@gmail.comhttp://ecogreens-crete.blogspot.com
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΧΑΝΙΩΝ
http://pras-cha.blogspot.com
 
 
ΝΑ ΜΗ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων καλούν την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση συνάντηση με τους μετανάστες απεργούς πείνας των Χανίων, για να συζητήσει και να βρεθούν λύσεις για τη νομιμοποίησή τους. Κάθε μέρα που περνάει τους φέρνει πιο κοντά στο θάνατο ή σε ανεπανόρθωτες βλάβες της υγείας τους. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει κανέναν απεργό πείνας να πεθάνει ή να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας, αντίθετα, πρέπει να δει αυτή την κινητοποίηση σαν μια μοναδική ευκαιρία διαλόγου με τους ίδιους και εξεύρεσης λύσεων, ώστε να πάψουν οι μετανάστες να ζουν στην παρανομία και να αποτελούν αντικείμενο άγριας εκμετάλλευσης.
 
Παράλληλα, καταδικάζουμε τη στάση του Δήμου Χανίων απέναντι στους μετανάστες απεργούς πείνας. Οι τοπικοί φορείς, Δήμος, ΤΕΔΚ και Νομαρχία πρέπει μαζί με την κυβέρνηση να συμβάλλουν στην ομαλή ένταξη των μεταναστών και προσφύγων. ?μεσης προτεραιότητας και τοπικά είναι η δημιουργία Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων – Μεταναστών (πιθανόν στο χώρο του Παλιού Ψυχιατρείου) αλλά και η καταγραφή των μεταναστών και η παροχή επίσημων εγγράφων ώστε να πάψουν να ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας.
 
Η απεργία πείνας των μεταναστών αυτές τις μέρες στα Χανιά είναι μια μοναδική ευκαιρία να σκεφτούμε:
 
• Για την εικόνα της δημοκρατικής Ελλάδας που έχουν ερχόμενοι εδώ, σε αντίθεση με τα δικτατορικά καθεστώτα και τις μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υπάρχουν στις περισσότερες χώρες από τις οποίες προέρχονται.
 
• Για τις σαφώς καλύτερες συνθήκες ζωής της χώρας μας σε σχέση με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής και την ελπίδα τους ότι μπορούν να ξεφύγουν από τη μιζέρια που τους οδηγεί να ρισκάρουν τη ζωή τους στα σαπιοκάραβα και τα δουλεμπορικά.
 
• Για την επίσημη Ελλάδα που τους περιθωριοποιεί, τους εκμεταλλεύεται, τους «επαναπροωθεί», τους στέλνει σε ατέρμονες γραφειοκρατικές διαδικασίες για τη νομιμοποίησή τους και για την άλλη Ελλάδα, της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης που αντλεί τη δύναμή της από μια παράδοση χιλιετηρίδων, από την εποχή ακόμη που ο Αισχύλος έγραφε στο αρχαιότερο σωζόμενο ελληνικό δράμα, τις «Ικέτιδες», μιλώντας για τους πολίτες και το βασιλιά του ?ργους που προτιμούσαν να κάνουν πόλεμο παρά να παραδώσουν τους πρόσφυγες που κατέφυγαν στην πόλη τους ικέτιδες, επικαλούμενοι το Δία, το θεό που προστάτευε τους ικέτες και τη φιλοξενία.
 
• Για την άρνηση των ελληνικών κυβερνήσεων να αναγνωρίσουν ακόμη και παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα και να τους δώσουν οποιαδήποτε χαρτιά, με αποτέλεσμα να είναι δυο φορές ξένοι, ανύπαρκτοι πολίτες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη χώρα καταγωγής των γονέων τους. Είναι τραγικό να μεγαλώνουν παιδιά στη χώρα μας, να γίνονται 18 χρονών και να μην έχουν δικαίωμα να δώσουν καν εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο, ακόμη κι αν έχουν ζήσει ολόκληρη τη ζωή τους εδώ και να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να απελαθούν στη χώρα καταγωγής των γονέων τους, όπου επίσης θεωρούνται ξένοι, καθώς δε γνωρίζουν συχνά τη γλώσσα!
 
Η Ευρώπη – φρούριο δε μας ταιριάζει: Ούτε τον πολιτισμό μας εκφράζει, ούτε εκπροσωπεί τα δημοκρατικά και ανθρωπιστικά δικαιώματα που κατέκτησαν οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών μέσα από αμέτρητες εξεγέρσεις και πολύχρονους αγώνες.
 
Τα ατέλειωτα κύματα των προσφύγων – μεταναστών θα μετριαστούν μόνο όταν υπάρξει σε παγκόσμιο επίπεδο κοινωνική δικαιοσύνη, μείωση των ανισοτήτων, αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της καταστροφής της φύσης, ειρηνική επίλυση των διαφορών. Όσο η ευημερία της Δύσης βασίζεται στην καταστροφή της φύσης και την εκμετάλλευση του Τρίτου Κόσμου, τόσοι οι πόλεμοι θα αυξάνονται και τα καραβάνια των προσφύγων δε θα τελειώνουν ποτέ.
 
Δεν είναι τυχαίο που στην κινητοποίηση στα Χανιά πρωταγωνιστούν μετανάστες από αραβικές χώρες. Τα τεράστια κέρδη από το πετρέλαιο πολλών από τις αραβικές χώρες πηγαίνουν στις τσέπες μεγάλων δυτικών πολυεθνικών και των διεφθαρμένων συνεργατών τους, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αυτών των χωρών ζει βυθισμένη στη φτώχεια, την αμάθεια, τη μόλυνση, δίχως ελπίδα για το μέλλον.
 
Η Ελλάδα και η Δύση οφείλουν να δώσουν το παράδειγμα της πλήρους απεξάρτησης από το πετρέλαιο και τα άλλα ρυπογόνα καύσιμα (άρα και από τους πολέμους και τους πρόσφυγες που συνεπάγονται) και της στροφής σε αποκεντρωμένες ήπιες μορφές ενέργειας, οι οποίες είναι οι μόνες που μπορούν να συνδυαστούν με τη συμμετοχή των πολιτών, την αναγνώριση των δημοκρατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων, την αλληλεγγύη στους αδύνατους, την προστασία της φύσης. Το μέλλον θα είναι κοινό για όλους μας: εξαθλίωση, μόλυνση και δικτατορία ή ευημερία, ήπιες μορφές ενέργειας, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα για όλους.
 
Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων
  
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Κρήτη
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Κρήτη:
Πεζοπορία κι Ορειβασία στην Κρήτη


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Να μη θρηνήσουμε νεκρούς μετανάστες απεργούς πείνας" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα