Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Πολιτισμός: Ερμούπολη - Απόπλους τέχνης στο Αιγαίο

ΣύροςΕΥΒΟΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΡΑΧΟΥΤΗ
Μακαρίου 1, 34100 Χαλκίδα  τηλ. 22210.28767 ,   
e-mail: artevia.rachoutis@yahoo.gr

‘’ Απόπλους τέχνης στο Αιγαίο ‘’ Ομαδική έκθεση ζωγραφικής - γλυπτικής 
Υπό την Αιγίδα :   Δήμος Ερμούπολης  ‘’ Ερμουπόλεια 2008 ‘’
Τόπος:    Σύρος, Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης, αίθουσα  Εμμανουήλ Ροΐδη  .
Διάρκεια:     13 – 23 Ιουλίου 2008
Εγκαίνια :     Κυριακή 13 Ιουλίου, Ώρα 9 μμ.
Ώρες Λειτουργίας: 10:30 – 14:00 κ 19:30 – 23:00
Διοργάνωση :    Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών.
Επιμέλεια : Ευμορφία Γκίκα Ραχούτη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

‘’ Απόπλους τέχνης στο Αιγαίο’’
Έξι καλλιτέχνες  του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών
εκθέτουν στη Σύρο.

Στην  ομαδική έκθεση ζωγραφικής - γλυπτικής με τίτλο ‘’ Απόπλους τέχνης στο Αιγαίο’’   στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης Σύρου, παρουσιάζουν τη δουλειά τους οι εικαστικοί καλλιτέχνες : Γιώργος Ραχούτης,  Γιώτα Μπακούτη, Ευμορφία Γκίκα Ραχούτη, Κωνσταντίνος Οικονόμου, Νίκος Ραχούτης και Φάνης Ραχούτης.
Η έκθεση εγκαινιάζεται την Κυριακή 13 Ιουλίου στις 9 μμ και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Ιουλίου. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ερμούπολης και εντάσσεται στο πλαίσιο του  αναπτυξιακού πολιτιστικού προγράμματος ‘’ Ερμουπόλεια 2008 ‘’ που διακρίνεται για το υψηλό ποιοτικό επίπεδο και υλοποιείται για δέκατη έβδομη συνεχή χρόνια, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών απ’ όλους τους τομείς της τέχνης,  με πολύ μεγάλη επιτυχία .

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΡΑΧΟΥΤΗΣ, Γλυπτική

Καλλιτέχνης με ιδιαίτερη έφεση στο σχέδιο και την τρισδιάστατη κατασκευή  ο Γιώργος Ραχούτης ασχολείται  με τη δομική επεξεργασία του έργου, που εξελίσσεται στο  χώρο μέσα από γλυπτικές φόρμες και εκφραστικά  γραφήματα.
Γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Παιδί καλλιτεχνών, εξελίσσετε  νωρίς στα εικαστικά και τη μουσική. Σπούδασε  γλυπτική στις Σχολές Καλών Τεχνών Κατάνιας και Ρώμης. Από το 2000 συμμετέχει σε εκθέσεις, διαγωνισμούς και διεθνείς καλλιτεχνικές διοργανώσεις. Το 2004 διακρίθηκε με το  2ο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Γλυπτικής στη Νοβάρα της Ιταλίας. Το 2006  του απονέμεται  το  3ο βραβείο γλυπτικής στη διεθνή διοργάνωση ’Openart‘ στη Ρώμη, και εκθέτει έργα του στην αίθουσα Bramante. Ζει στη Ν. Αρτάκη και εργάζεται στη Χαλκίδα ως καθηγητής σχεδίου - γλυπτικής στο Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών.


ΓΙΩΤΑ ΜΠΑΚΟΥΤΗ, Ζωγραφική

Με στοιχεία  κωμικής γραφής και πηγαίου  χιούμορ η Γιώτα Μπακούτη  συνδυάζει στα έργα της υλικά και τεχνικές με σύγχρονη νεανική οπτική αντίληψη.
Γεννήθηκε το 1979 στη Χαλκίδα. Ασχολήθηκε με το χορό και τη ζωγραφική από την παιδική ηλικία. Σπούδασε  στις Σχολές Καλών Τεχνών Κατάνιας και Ρώμης και Παιδαγωγική της τέχνης στην ΑΣΚΤ Αθήνας. Συμμετέχει σε ομαδικές και διεθνείς εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδος. Το 2006 έλαβε μέρος στο 3ο Διεθνές Συμπόσιο Ζωγραφικής Art Zervas Gallery στη Πάτρα. Το 2007 στη διεθνή έκθεση ‘Ας μιλήσουμε για Μετανάστευση’UNESCO,  Casa Bianca Θεσσαλονίκη και στη διεθνή έκθεση τέχνης XS ‘Souls’ Pesaro  Ιταλία. Το 2008 εκθέτει με το Νίκο Ραχούτη στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Ζει και εργάζεται στη Χαλκίδα ως καθηγήτρια ζωγραφικής στο Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών.


 ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΓΚΙΚΑ ΡΑΧΟΥΤΗ, Ζωγραφική

Επικεντρώνεται στην εκφραστικότητα της ζωγραφικής και στην αναζήτηση νέων τρόπων δημιουργίας.
Γεννήθηκε στο Σταυρό Ευβοίας και σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών Βενετίας και στη Σχολή Συντήρησης Έργων Τέχνης Φλωρεντίας. Έχει παρουσιάσει έργα της σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις καθώς και σε διεθνείς διοργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδος. Έχει λάβει μέρος σε σημαντικά συνέδρια,  συμπόσια, σεμινάρια και  καλλιτεχνικές συναντήσεις. Συμμετείχε στην Περιβαλλοντική Μπιενάλε Osio Sotto 2008 στη Μπέργκαμο της Ιταλίας και στην  5η Μπιενάλε Linen Cloth 2008 Krosno της   Πολωνίας.  Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.  Ζει και εργάζεται στη Χαλκίδα ως καλλιτεχνική διευθύντρια στο Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών.

 


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, Ζωγραφική

Kύριο χαρακτηριστικό της δουλειάς του είναι η παραστατικότητα, η απεικόνιση και η περιγραφή του  θέματος με καινοτομία και  χρήση νέων μέσων έκφρασης.
Γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1983. Σπούδασε Computer Games Technology στο Πανεπιστήμιο Liverpool John Moores της Αγγλίας και Animation - Multimedia  στην ΑΚΤΟ . Από το 1998 παίρνει μέρος σε εκθέσεις και διαγωνισμούς νέων καλλιτεχνών με πολλές διακρίσεις. Συμμετείχε στη διεθνή έκθεση ζωγραφικής ‘Festa del colore 2008’ Castello Svevo, στο Portorecanati της Ιταλίας. Ασχολήθηκε  με το χώρο της γραφιστικής εντύπων και Multimedia.  Ζει και εργάζεται στη Χαλκίδα ως ελεύθερος επαγγελματίας Graphics Designer και διδάσκει animation και ηλεκτρονική επεξεργασία σχεδίου και εικόνας στο Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών.


ΝΙΚΟΣ ΡΑΧΟΥΤΗΣ, Ζωγραφική

Με αυθόρμητη  χειρονομιακή γραφή και έντονα εξπρεσιονιστικά  στοιχειά η ζωγραφική του Νίκου Ραχούτη μοιάζει να αναδύεται από τα ενδόμυχα της ψυχής.
Γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στο καλλιτεχνικό εργαστήριο των γονιών του και από μικρός εκφράζεται με το σχέδιο και τα χρώματα. Από το 1992 παίρνει μέρος σε εκθέσεις και διαγωνισμούς νέων καλλιτεχνών με πολλές διακρίσεις. Σπούδασε ζωγραφική στις Σχολές Καλών Τεχνών Κατάνιας και Ρώμης. Παρακολούθησε σεμινάρια, συνέδρια και συμπόσια τέχνης. Το 2006 συμμετέχει στο 3ο Διεθνές Συμπόσιο Ζωγραφικής Art Zervas Gallery στη Πάτρα και το 2007 στη διεθνή έκθεση ‘Ας μιλήσουμε για Μετανάστευση’UNESCO, Casa Bianca Θεσσαλονίκης. Την ίδια χρονιά κάνει την πρώτη ατομική έκθεση ‘Ulalum’ στη γκαλερί Casiopea στη Ρώμη και στη γκαλερί Athens Art Spase Mary Alexioy στην Αθήνα υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας.  Το 2008 εκθέτει με τη Γιώτα Μπακούτη στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.  Ζει και εργάζεται στη Χαλκίδα ως καθηγητής σχεδίου - ζωγραφικής στο Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών.
    

ΦΑΝΗΣ ΡΑΧΟΥΤΗΣ, Γλυπτική

 Η γλυπτική του Φάνη Ραχούτη, διατηρεί τις κλασικές αξίες και τη δύναμη της ελληνικής ομορφιάς. Η γόνιμη δημιουργία του αφομοίωσε επιδράσεις  που συνοψίζουν την παράδοση των μεγάλων δασκάλων.
Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και μεγάλωσε στις Αχαρνές Αττικής. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Ρώμης, με δάσκαλο τον διάσημο γλύπτη  Pericle Fazzini. Μαθήτευσε την τέχνη του γυαλιού στη Βενετία και της ξυλογλυπτικής στη Φλωρεντία. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών, του Συλλόγου Γλυπτών και της Ένωσης Εικαστικών Καθηγητών , Ελλάδος. Έχει εκθέσει σε σημαντικές καλλιτεχνικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μεταξύ αυτών στη 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης στη Καλαβρία της Ιταλίας, και στην  5η Μπιενάλε Linen Cloth 2008 Krosno της   Πολωνίας. Έργα του κοσμούν δημόσιους υπαίθριους χώρους στους Δήμους Αχαρνών, Διδυμοτείχου, Αιδηψού κ.α. Από το 1986 ζει στη Ν. Αρτάκη Ευβοίας όπου διατηρεί εργαστήριο γλυπτικής και εργάζεται ως καθηγητής καλλιτεχνικών στο 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας.
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Σύρος
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Σύρος:
Η ερωτική ζωή στην Απάνω Μεριά


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Ερμούπολη - Απόπλους τέχνης στο Αιγαίο" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα